Menu
RSS
Πέμπτη, 25/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Μπάσκετ | Οι "πρεσβευτές" της ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ - Ξεχώρισαν Καστρίτης, Μπαλής, Καντέλης και Γκατζιώλη!

Μπάσκετ | Οι "πρεσβευτές" της ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ - Ξεχώρισαν Καστρίτης, Μπαλής, Καντέλης και Γκατζιώλη!

Οι προηγούμενες ημέρες ήταν ιδιαίτερες για όλους τους ανθρώπους που ασχολούνται με το μπάσκετ στην Κεντρική και Νότια Πελοπόννησο, καθώς οι «πρεσβευτές» του αγαπημένου μας αθλήματος, του μπάσκετ σημείωσαν σημαντικές επιτυχίες σε ελληνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο.

    «Πρεσβευτές» ονομάζουμε και θεωρούμε, είτε τις ομάδες της Ένωσης μας (ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ) που αγωνίζονται στις εθνικές κατηγορίες (Αρκαδικός και Καλαμάτα 80 την σεζόν 2017-2018) και προβάλλουν σε πανελλήνιο επίπεδο το μπάσκετ της περιοχής μας, είτε τα «δικά μας παιδιά» που ξεκίνησαν από τις ομάδες της Ένωσης μας και διακρίνονται είτε ως παράγοντες, είτε ως προπονητές, είτε ως παίκτες, είτε ως διαιτητές προβάλλοντας ταυτόχρονα το μπάσκετ της περιοχής μας.

     Σε ατομικό επίπεδο, ο κορυφαίος παράγοντας της περιοχής μας Γιάννης Κουτραφούρης ήταν αρχηγός στην αποστολή της εθνικής γυναικών στους αγώνες που έδωσε το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα με το Ισραήλ και την Πορτογαλία.

    Ο επί σειρά ετών Πρόεδρος της ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ και εμβληματικός παράγοντας της περιοχής μας, ως μέλος του ΔΣ της ΕΟΚ ήταν αρχηγός αποστολής και στην μεγάλη επιτυχία της εθνικής γυναικών που κατέλαβε την 4η θέση στο πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα γυναικών το προηγούμενο καλοκαίρι, που είναι η καλύτερη θέση στην ιστορία της.

    Ο προπονητής Γιάννης Χρυσανθόπουλος, που οι παλιότεροι φίλοι του μπάσκετ θα τον θυμούνται ως παίκτη και προπονητή του Ποσειδώνα Καλαμάτας, αλλά και ως προπονητή των μικτών ομάδων της ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ, οδήγησε την ομάδα μπάσκετ του Ολυμπιακού Κ-18 στην 4ηθέση του τουρνουά «Adidas Next Generation» της Euroleague.

    Αποτέλεσμα εικόνας για μπαλης γιωργος Μαζί του, ο ανερχόμενος παίκτης Γιώργος Μπαλής, που πραγματοποίησε πολύ καλές εμφανίσεις στους αγώνες του τουρνουά και μάλιστα ευστόχησε στις δύο κρίσιμες βολές που έκριναν τη νίκη για την ομάδα του στον αγώνα με την Ρεάλ Μπέτις. Ο Μπαλής ξεκίνησε να ασχολείται με το μπάσκετ στους Δρομείς Τρίπολης και γρήγορα φάνηκε το ταλέντο του.

     Αποτέλεσμα εικόνας για καστριτηςΟ προπονητής Γιάννης Καστρίτης που τα τελευταία χρόνια έχει μία ανοδική πορεία στον προπονητικό χώρο, έχοντας καθίσει ήδη στον πάγκο τριών ομάδων της Α1 κατηγορίας (Αρκαδικός, Τρίκαλα, Κύμη), συμμετείχε στο διήμερο εκδηλώσεων του All-Star Game στην Πάτρα όντας προπονητής των Rising Stars. Επιβραβεύθηκε έτσι, η καθημερινή σκληρή δουλειά που κάνει στο γήπεδο ως προπονητής, όντας ένας από τους ανερχόμενους Έλληνες προπονητές. Ο Καστρίτης είχε ξεκινήσει σαν παίκτης του ΓΣ Αρκαδίας και στη συνέχεια έπαιξε στον Αρκαδικό, , με τον οποίο πανηγύρισε την άνοδο του στην Α1 κατηγορία, όντας ο μικρότερος σε ηλικία προπονητής που έχει πετύχει κάτι τέτοιο τα τελευταία είκοσι χρόνια!

    Ο παλαίμαχος παίκτης Νίκος Χατζής συμμετείχε στις εκδηλώσεις του AllStarGameστην Πάτρα παίζοντας με τους All Time Stars, που κέρδισαν τους Rising Stars. Πρόκειται για ένα από τα μεγαλύτερα ονόματα που έχουν βγει από την περιοχή μας, καθώς ξεκίνησε να παίζει στην Καλαμάτα 80 και τον Ποσειδώνα Καλαμάτας, μέχρι να γίνει ο κορυφαίος σκόρερ και ο παίκτης με τους περισσότερους αγώνες στην ιστορία της Α1 κατηγορίας και να κλείσει την καριέρα του με την άνοδο του Αρκαδικού στην κορυφαία εθνική κατηγορία.

     Ο διαιτητής Αντώνης Αναστόπουλος συμμετείχε στον αγώνα του All Star Game ανάμεσα στην Ελληνική ομάδα και την ομάδα των Ξένων. Η επιλογή του, αν μη τι άλλο, είναι τιμητική για τον ίδιο, για την διαιτησία της περιοχής μας και φυσικά για το μπάσκετ της περιοχής μας, που τα τελευταία χρόνια έχει αναδείξει πολλούς και καλούς διαιτητές.

     Αποτέλεσμα εικόνας για καντελης πελασγος μεγαλοποληςΜέσα σε όλα τα παραπάνω, προσθέστε πώς υπάρχουν παιδιά που συμμετέχουν στα κλιμάκια των εθνικών ομάδων παμπαίδων, όπως είναι ο Γιάννης Αβδάλας της Καλαμάτα 80, ο Θεόδωρος Καντέλης του Πελασγού Μεγαλόπολης, ο Νίκος Τσολάκης του Ολυμπιακού Πειραιώς, ο οποίος ξεκίνησε την καριέρα του από τον ΓΣ ΜΕΣΣΗΝΗΣ, στην Παγκορασίδων η Ζωή Γκατζιώλη της Άμιλλας Τρίπολης και στη Εθνική Εφήβων ο Πάνος Καλδής του Αμύντα (πρώην αθλητής του Ν.Ο. ΠΥΛΟΥ).

27858513 10211532499693030 8877300233593068233 n

      Οι κλήσεις τους για προπονήσεις αποδεικνύουν πώς συνεχίζει να γίνεται καλή δουλειά στα τμήματα υποδομών των ομάδων μας, πώς υπάρχει ταλέντο στην περιοχή μας και φυσικά οι παρουσίες τους με τα κλιμάκια αποτελούν κίνητρο για τα υπόλοιπα παιδιά που θέλουν να ασχοληθούν με το μπάσκετ στην ευρύτερη περιοχή μας.

      Άλλωστε το μπάσκετ στην περιοχή μας μπορεί να δώσει πολλά και είναι σίγουρο πώς ως άθλημα έχει παρελθόν, πάνω στο οποίο στηρίζουμε το παρόν και προσπαθούμε να το οδηγήσουμε στο μέλλον βαδίζοντας σε πετυχημένες συνταγές που φέρνουν επιτυχίες στον χώρο, που όλοι αγαπάμε και υπηρετούμε, ο καθένας μας, από το δικό του μετερίζι.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...