Menu
RSS
Πέμπτη, 28/03/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Χορευτική παράσταση της Λαογραφικής Εστίας Τρίπολης σήμερα στη Δημητσάνα

Χορευτική παράσταση της Λαογραφικής Εστίας Τρίπολης σήμερα στη Δημητσάνα

Με αφορμή την περιοδική έκθεση «Βιογραφώντας τη Δημητσάνα. Από το Φωτογραφικό Αρχείο Μιχάλη Παναγόπουλου» και τα 25 χρόνια λειτουργίας του Υπαίθριου Μουσείου Υδροκίνησης, το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ), ο Δήμος Γορτυνίας και η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Γορτυνίας (ΔΗΚΕΓ) συνδιοργανώνουν το Σάββατο 13 Αυγούστου (ώρα 21:00) τη χορευτική παράσταση της Λαογραφικής Εστίας Τρίπολης «Ο τόπος που κυλάει. Το Μουσείο» στο Κεφαλάρι Αϊ-Γιάννη, πλησίον του Υπαίθριου Μουσείου Υδροκίνησης, στη Δημητσάνα.

Πρόκειται για μια παράσταση, η οποία, μέσω δρώμενων, αφηγήσεων και όψεων του δημοτικού χορού, προβάλλει και αναδεικνύει το ταξίδι του τόπου στον χρόνο. Ο τόπος είναι η Δημητσάνα, αλλά και το Υπαίθριο Μουσείο Υδροκίνησης, ως χώρος και «κάτοικος» μαζί, ως πολιτισμική κοιτίδα, αλλά και ζωντανό κύτταρο της τοπικής κοινωνίας. Η λέξη «κυλάει», επομένως, αποκτά περαιτέρω νόημα και ειδικά μέσω του στοιχείου του νερού, αναπόσπαστου μέρους του φυσικού περιβάλλοντος και της κοινωνικής ζωής. Πρόκειται για μια παραστατική διαδρομή, μια ροή από ανθρώπους, ενέργεια, μνήμες, αγώνες, μετασχηματισμούς και ταυτοτικές αναζητήσεις.

Διάρκεια παράστασης: 90 λεπτά

 

Υπενθυμίζεται ότι η έκθεση «Βιογραφώντας τη Δημητσάνα. Από το φωτογραφικό αρχείο Μιχάλη Παναγόπουλου», που παρουσιάζεται στο Υπαίθριο Μουσείο Υδροκίνησης έως τις 31 Δεκεμβρίου 2022, είναι αποτέλεσμα συνεργασίας του ΠΙΟΠ με το Διασυνεδριακό και Πολιτιστικό Κέντρο Δημητσάνας και τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού. Σε αυτήν αναδεικνύονται εκφάνσεις των πολιτισμικών και κοινωνικών μετασχηματισμών της Δημητσάνας κατά τη νεότερη ιστορία της μέσα από πρωτότυπο υλικό από το αρχείο του φωτογράφου, το οποίο αποτελεί μέρος του Φωτογραφικού Αρχείου του Διασυνεδριακού και Πολιτιστικού Κέντρου Δημητσάνας.

Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

*Για τη μετακίνηση του κοινού από την Τρίπολη διατίθεται δωρεάν λεωφορείο. Λόγω περιορισμένων θέσεων, θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Κρατήσεις θέσεων στο τηλέφωνο 27950 31630 (καθημερινά, εκτός Τρίτης, 10:00-18:00) ή στο e-mail Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε..

Υπαίθριο Μουσείο Υδροκίνησης

Κεφαλάρι Αϊ-Γιάννη, 22007 Δημητσάνα
Τ: 27950 31630 | www.piop.gr

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...