Μουσείο Υδροκίνησης Δημητσάνας | «Σχολική βία και εφηβική παραβατικότητα: αίτια, εκφάνσεις, γέφυρες φροντίδας και παρεμβάσεις»
Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Σχολικού Εκφοβισμού (6/3), το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) οργανώνει τη Δευτέρα 6 Μαρτίου (ώρες 14:30-16:30) διαδικτυακή δράση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για ενήλικες, με θέμα τη σχολική βία και την εφηβική παραβατικότητα, με την κ. Αφροδίτη Μαλλούχου, διδάκτορα αντεγκληματικής πολιτικής, κοινωνική λειτουργό-επιμελήτρια ανηλίκων και διαπιστευμένη διαμεσολαβήτρια του Υπουργείου Δικαιοσύνης.
Στη δράση θα αναπτυχθούν οι έννοιες και οι αιτιολογικοί παράγοντες της σχολικής βίας και της παρεκκλίνουσας/παραβατικής συμπεριφοράς των εφήβων, καθώς και οι σύγχρονες μορφές τους. Έμφαση θα δοθεί στη διαχείριση του φαινομένου και σε επανορθωτικές παρεμβάσεις, συμπεριλαμβανομένων των τρόπων πρόληψης και αντιμετώπισης μέσα από συνδέσεις -γέφυρες φροντίδας- των παιδιών στην οικογένεια και στη σχολική κοινότητα. Την ομιλία θα ακολουθήσει συζήτηση με τους συμμετέχοντες, όπου θα μπορούν να αναλυθούν συγκεκριμένα παραδείγματα.
Η συμμετοχή στη δράση είναι δωρεάν. Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής.
Για τη συμμετοχή σας, μπορείτε να στείλετε e-mail στη διεύθυνση ymy@piraeusbank.gr, γράφοντας ονοματεπώνυμο και τηλέφωνο επικοινωνίας έως και την Παρασκευή 3 Μαρτίου. Οι 60 πρώτοι θα ειδοποιηθούν και θα λάβουν σχετικές οδηγίες για την εισαγωγή τους στη διαδικτυακή δράση.
ΠΙΟΠ | Υπαίθριο Μουσείο Υδροκίνησης
Κεφαλάρι Αϊ-Γιάννη, 220 07 Δημητσάνα
Τ: 27950 31630 | www.piop.gr
Σχετικά Άρθρα
- Σεισμός μέσα στη νύχτα κοντά στο Λεωνίδιο
- Το 1ο Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών «ΝΕΜΑ» άνοιξε τα φτερά του στη Δημητσάνα! (εικόνες)
- Λαϊκή Συσπείρωση Γορτυνίας: "Άμεσα αποκατάσταση βατότητας της ΕΟ Βυτίνας - Αρχαίας Ολυμπίας και διαμόρφωση εναλλακτικών διαδρομών''
- Τρόπαια | Οι Γορτύνιοι αποφάσισαν μαζική κινητοποίηση στις 15 Ιουλίου στο Υπουργείο Υποδομών!
- Πολιτιστικός Σύλλογος Τυρού | Μια χορευτική παράσταση αφιερωμένη στη μνήμη, τις ρίζες και τις ανθρώπινες διαδρομές (vd)






