Menu
RSS
Τρίτη, 19/03/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

TEDx | Μέχρι τις 6 Ιουνίου η έκθεση "Σπόροι Κατοικιών" στην Τρίπολη

TEDx | Μέχρι τις 6 Ιουνίου η έκθεση "Σπόροι Κατοικιών" στην Τρίπολη

Η Έκθεση:ΣΠΟΡΟΙ ΚΑΤΟΙΚΙΏΝ, στα πλαίσια του ΤΕDxKLONATZIDIKA, συνεχίζεται στο πρώην καφέ "ΒΥΖΑΝΤΙΝΟ"

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ 25 ΜΑΙΟΥ- 6 ΙΟΥΝΙΟΥ

ΩΡΕΣ: 7-10 μ.μ

 

Μια κοινωνία εξελίσσεται όταν  υπάρχουν άνθρωποι που φυτεύουν δένδρα ξέροντας ότι οι ίδιοι δε θα καθίσουν ποτέ κάτω από τον ίσκιο τους.

Αγνώστου 

Η εικαστική έκθεση που σηματοδοτεί την έναρξη του ΤΕDxKLONATZIDIKA στις 27 Μαΐου, έχει σαν αφορμή την προβολή απόψεων των ομιλητών πάνω στις αντιφάσεις των νέων συνθηκών ζωής,

Άξονας έμπνευσης είναι το καινοτόμο παράδειγμα των συντεχνιακών ομάδων στην Τρίπολη από το τέλος του 19ου αιώνα, να χτίζουν εξωκλήσια και να φυτεύουν τα δάση που σήμερα γνωρίζουμε και απολαμβάνουμε σαν περιαστικά πάρκα της Πόλης. Η πρακτική σύνδεσης της φύσης με την επαγγελματική δραστηριότητα στις σύγχρονες κοινωνίες και η δημιουργία κοινοτήτων γύρω από αυτή τη σχέση αποτελεί όραμα βιωσιμότητας σε ένα δυστοπικό κόσμο μεγάλων πολιτικών, κοινωνικών, οικονομικών αντιθέσεων.   

Οι δημιουργοί στήνουμε νοητές συνδέσεις και καλούμαστε να οραματιστούμε τι από αυτό που είμαστε (η ταυτότητα μας, τα δημιουργήματα μας, ότι αγαπάμε ότι μας εμπνέει) θα επιθυμούσαμε να επιδράσει σαν προσωπικό μας μήνυμα στο τώρα και το αύριο, έστω με τη μορφή μιας εικόνας; Όπως αδιόρατα ίσως επέδρασε η επιλογή των συντοπιτών μας, του παρελθόντος να μας περιβάλλουν με δάση και πάρκα. Το εγχείρημα αυτό έχει παράλληλα σκοπό να  φέρει σε επαφή με την πόλη την κοινότητα των δημιουργών που θα συγκροτηθεί μέσα από τις ιδέες και το έργο τους. 

Επιμέλεια: Ελένη Γκλίνου

Συμμετέχοντες: Γιάννης Αγγελάκoς, Κωστής Αγγελόπουλος, Μαριάννα Αλειφεροπούλου, Παύλος Αρτόπουλος, Ευάγγελος Κασσαβέτης, Κώστας Κόντος, Τάκης Κόντος, Μαριάντζελα Κοτσιάνη, Δημήτρης Koύρος, Παναγιώτης Λεβεντάκος, Κρίστυ Μέγγου, Ασπασια Παπαγιάννη, Κώστας Παπαδόπουλος, Γιάννης Παρασκευοπουλος, Περδίου Σπύρος, Φιλιππος Σαλαπάτας, Μάνος Σιγανός, Βασίλης Tάγγαλος, Χρήστος Τρυφωνόπουλος,  Νίκος Φλώρος,  Λουίζα  Φλώρου, Γιάννα Χάγια.

1 σχόλιο

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Πέμπτη, 01 Ιουνίου 2023 10:45 Σύνδεσμος σχολίου

    Στο πρώην καφέ ΒΥΖΑΝΤΙΝΟ. Το χώρο που χρησιμοποιεί κατά κύριο λόγο ως εκλογικό κέντρο ο Γιάγκος. Κι απ' ό,τι μαθαίνουμε θα το κλείσει και γι' αυτές τις δημοτικές εκλογές. Του έχει φέρει γούρι μέχρι στιγμής γι' αυτό

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...