"Μνήμες Κατοχής" στο Πολεμικό Μουσείο Τρίπολης

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
«Μνήμες Κατοχής…nichts φαΐ…»
Το Πολεμικό Μουσείο και ο Φιλοτεχνικός Όμιλος Τρίπολης, διοργανώνουν την Παρασκευή, 27 Οκτωβρίου 2023 στις 19:30, στο χώρο του Πολεμικού Μουσείου εκδήλωση ιστορικής αναδρομής μουσικοφιλολογικού αναλογίου, με τίτλο: «Μνήμες Κατοχής… nichts φαΐ…, αποτυπώνοντας μέσα από τη λογοτεχνία την πείνα και τις κακουχίες της Κατοχής».
Το πρόγραμμα επιμελείται και παρουσιάζει η Διευθύντρια του Γυμνασίου Τεγέας, Φιλόλογος Μαρία Μάγκλαρη.
Λογοτεχνικά κείμενα διαβάζουν: Κώστας Μακρής, Γιάννης Αγγελάκος, Νεκταρία Καρδαρά, Νάγια Κούσουλα, Φρειδερίκη-Ευγενία Λαμπροπούλου, Σταυρίνα Μαντά, Πηνελόπη-Νεκταρία Σπανού και Μαίρη Τότση.
Τραγούδια σχετικά με το θέμα ερμηνεύουν: Πηνελόπη-Νεκταρία Σπανού (φωνή), Μαίρη Τότση (κιθάρα) και Νάγια Κούσουλα (αρμόνιο).
Θα προβληθεί βίντεο, που γυρίστηκε στο Μεγάλο Καφενείο, με ζωντανές μαρτυρίες ανθρώπων που βίωσαν ως παιδιά τα δύσκολα χρόνια της Κατοχής.
Σχετικά Άρθρα
- Η ανδρική ομάδα του Κορακοβουνίου επιστρέφει στο Αρκαδικό ποδόσφαιρο!
- Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η συμμετοχή του 2ου Δημοτικού Σχολείου Τρίπολης στο ευρωπαϊκό eTwinning
- Απαντήσεις για κρίσιμα ζητήματα που αφορούν εργαζομένους, ανέργους και συνταξιούχους στην Μεγαλόπολη (vd)
- Κώστας Αχ. Καραμανλής: «Τα δάκρυά μου ήταν αληθινά - Θέτω τον εαυτό μου στην κρίση της Δικαιοσύνης - Δεν θα κρυφτώ πίσω από καμία ασυλία»
- Τροχαίο με τραυματία κοντά στα Τρίκορφα (εικόνες)