Δράση ενημέρωσης σχετικά με την πρόληψη για τον καρκίνο του μαστού στο Παράλιο Άστρος
Ο μήνας Οκτώβριος έχει θεσμοθετηθεί διεθνώς ως μήνας πρόληψης, ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για τον καρκίνο του μαστού. Η 6η ΥΠΕ υπό το συντονισμό του Υπουργείου Υγείας, συμμετέχει στη διεθνή εκστρατεία για την ευαισθητοποίηση του πληθυσμού έναντι της πρώτης αιτίας θανάτου από καρκίνο στις γυναίκες, που είναι ο καρκίνος του μαστού.
Πιο συγκεκριμένα, στο Άστρος Κυνουρίας η διεπιστημονική ομάδα του Κέντρου Υγείας Άστρους, σε συνεργασία με τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του Νηπιαγωγείου και του Δημοτικού Παραλίου Άστρους, στα πλαίσια υλοποίησης του Εθνικού Προγράμματος Προσυμπτωματικού Ελέγχου, Πρόγραμμα «Φώφη Γεννηματά», πρόκειται να υλοποιήσει την Παρασκευή 25 Οκτωβρίου και ώρες 18.00 με 20:00 δράση ενημέρωσης σχετικά με την πρόληψη για τον καρκίνο του μαστού, στο Διοικητήριο του Παράλιου Άστρους.
Η πρόληψη του καρκίνου του μαστού έχει διαπιστωθεί ότι έχει υψηλό ποσοστό ίασης . Οι προληπτικές εξετάσεις έχουν οδηγήσει πολλές φορές στην έγκυρη διάγνωση και στην άμεση αντιμετώπιση. Η πρόληψη είναι ζήτημα ΖΩΗΣ!!
Σχετικά Άρθρα
- Γυναικείο ποδόσφαιρο | ΑΕΚ - Αστέρας Τρίπολης 5-1
- Τιμήθηκε η 205η επέτειος προσκυνήματος του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη στην Παναγιά στο Χρυσοβίτσι (εικόνες)
- Η ομάδα Menalon Power με μαθητές από τη Δημητσάνα, τη Στεμνίτσα, τα Λαγκαδια και το Ζυγοβιστι στο Φεστιβάλ Ρομποτικής Καλαμάτας
- Άνοιξε μια λωρίδα κυκλοφορίας στα Λαγκάδια (vd)
- Το Μουσικό Σχολείο Τρίπολης ανοίγει τις πόρτες του: Open Day και βραδινή συναυλία τη Δευτέρα 11 Μαΐου






