Menu
RSS
Σάββατο, 23/08/2025
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

“Αφηρημένες δημιουργίες με φυσικό πηλό” στον Τυρό

“Αφηρημένες δημιουργίες με φυσικό πηλό” στον Τυρό

Ανοιχτός Χώρος / OpenSpace

                       Eπανα-Σώμα/ Re-Soma

…ένας Ανοιχτός Χώρος για την επανα-σύνδεση των σχέσεων

                                 με το σώμα, την φύση, την ύλη…

“Αφηρημένες δημιουργίες με φυσικό  πηλό”

Εργαστήρι Πηλού για Παιδιά – Δημιουργία με τα χέρια, φαντασία με την καρδιά!

Ο  Ανοιχτός Χώρος/Open Space προσκαλεί όλα τα παιδιά σε ένα ξεχωριστό Εργαστήρι Πηλού, όπου η δημιουργία συναντά το παιχνίδι! Στόχος του εργαστηρίου είναι να δώσει στους μικρούς μας φίλους την ευκαιρία να γνωρίσουν τον πηλό, να τον αγγίξουν, να μάθουν πώς το υλικό συμπεριφέρεται, να τον πλάσουν και να δώσουν μορφή στις ιδέες και τα όνειρά τους.

Μέσα από βιωματικές δραστηριότητες, τα παιδιά θα πειραματιστούν με σχήματα και υφές, θα καλλιεργήσουν τη φαντασία τους και θα μάθουν να συνεργάζονται και να εκφράζονται δημιουργικά. Η τέχνη του πηλού δεν είναι μόνο μια διασκεδαστική εμπειρία· αποτελεί και ένα σημαντικό εργαλείο ανάπτυξης λεπτών κινητικών δεξιοτήτων, συγκέντρωσης και αυτοπεποίθησης.

 

                                      Τετάρτη 20/08 19.00

      Στο πολιτιστικό κέντρο Τυρού, παλαιό ελαιοτριβείο.

                

Το εργαστήρι κατευθύνει η εικονογράφος/κεραμίστρια Αλεξία Κωστή.

Για την συμμετοχή σας δεν είναι απαραίτητη η κράτηση θέσεων. Καλό είναι να τηρηθεί η ώρα προσέλευσης.

Σημείωση: το εργαστήρι απευθύνεται σε παιδιά όλων των ηλικιών. Για ηλικίες μικρότερη των 7ετών θα χρειαστεί συνοδεία.

Αυτό το εργαστήριο αποτελεί μέρος του Ανοιχτός Χώρος/Open Space που διοργανώνει το Kynourio Soma για Πέμπτη συνεχόμενη χρονιά. Φέτος για πρώτη φορά πραγματοποιείται σε συνεργασία με τον Δήμο Νότιας Κυνουρίας. O τίτλος της φετινής διοργάνωσης είναι Re-Soma/Επανα-Σώμα, μια πρόσκληση επιστροφής στο σώμα και στην ύλη — εκεί όπου ο χώρος συναντά το βίωμα, και η χειρονομία γίνεται πράξη ενσώματης σύνδεσης.

Προσφέρεται δωρεάν στο κοινό.

Η Αλεξία Κωστή γεννήθηκε στην Πάτρα το 1990. Τα τελευταία τρία χρόνια κατοικεί στο Λεωνίδιο και δραστηριοποιείται ως εικονογράφος. Έχει εργαστεί για πέντε χρόνια ως βοηθός σε κεραμικό εργαστήριο στην Πάτρα, όπου είχε αναλάβει και τα παιδικά κεραμικά έργα. Κατά τους θερινούς μήνες, έχει απασχοληθεί στην κατασκήνωση «Ροδέα» στον Ερύμανθο, οργανώνοντας δημιουργικές δραστηριότητες όπως πηλό και άλλες καλλιτεχνικές εφαρμογές για παιδιά. Επιπλέον, τα καλοκαίρια εργάζεται κυρίως ως ναυτομαγείρισσα σε ιστιοπλοϊκά σκάφη.

Το Κynourio Soma ως Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία ιδρύθηκε το 2022 μέσα από τις κοινές ανάγκες, νέων κατοίκων της περιοχής, για καλλιτεχνική δημιουργία και ενασχόληση με την κίνηση. Ασχολείται με θέματα πολιτιστικής εκπαίδευσης και σύγχρονης καλλιτεχνικής δημιουργίας με την συμμετοχή της κοινότητας όπως ορίζει το καταστατικό του.

Για τις δράσεις της ομάδας και το αναλυτικό πρόγραμμα μπορείτε να ενημερωθείτε:

www.kynouriosoma.gr / Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. / FB& INST: kynourio soma

Προσθήκη σχολίου

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...