Υπάρχουν σχέσεις χωρίς συγκρούσεις;
Κάθε άνθρωπος, ανάλογα με το περιβάλλον στο οποίο μεγάλωσε, έχει διαφορετικές ανάγκες, επιθυμίες, συναισθήματα και δυνατότητες.
Όταν σχετίζεται με άλλους ανθρώπους οι διαφωνίες και οι συγκρούσεις είναι αναπόφευκτες, εκτός αν είναι απόλυτα υποχωρητικός και αποφεύγει οποιαδήποτε αντίρρηση.
Παλιότερα, στις αυταρχικές κοινωνίες, αυτή ήταν η συνήθης στάση των γυναικών και των παιδιών: απόλυτη υπακοή στον άντρα-αρχηγό, και σιωπή.
Από κάτω όμως έβραζε η αντίδραση, η οργή, το μίσος και η αντιπάθεια. Οι σχέσεις ήταν ψεύτικες και τοξικές.
Ευτυχώς, η σημερινή κοινωνική φιλοσοφία ενθαρρύνει την αντιμετώπιση των συγκρούσεων οποιουδήποτε είδους, με κατανόηση,
αλλά και με πολλούς και αποτελεσματικούς τρόπους, τους οποίους θα αναλύσει
η κ. Κική Τζωρτζακάκη,
Εκπαιδευτικός- Οικογενειακή Σύμβουλος,
την Παρασκευή 31 Οκτωβρίου 2025 στις 7.00μμ
Η είσοδος είναι ελεύθερη στην αίθουσα θεάτρου (κτίριο Α) του Στασινοπούλειου Πολιτιστικού Κέντρου στο Στάδιο Τεγέας.
Σχετικά Άρθρα
- Σε δράση λήψης δείγματος μυελού των οστών οι παίχτες του Πήγασου (εικόνες)
- Ασφυκτικά γεμάτη από κόσμο η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη - Μεγάλο ενδιαφέρον για την εκδήλωση "Η Τριπολιτσά και ο Αγώνας του 1821" (vd)
- Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού – Ισχυρές βροχές και καταιγίδες το Σάββατο!
- Αναπτυξιακό Φεστιβάλ Ποδοσφαίρου από την ΕΠΣ Αρκαδίας!
- Ένταση στο Δημοτικό Συμβούλιο Μεγαλόπολης για την ακύρωση διαγωνισμού ανάπλασης στην Πλατεία Ηρώων Πολυτεχνείου (vd)






