Menu
RSS
Τρίτη, 19/03/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

«Δίπλα σε κάθε δημότη» | Το πλέγμα μέτρων στήριξης του Δήμου Τρίπολης – Οι έγκαιρες αποφάσεις, οι διευκολύνσεις και η διαγραφή οφειλών!

«Δίπλα σε κάθε δημότη» | Το πλέγμα μέτρων στήριξης του Δήμου Τρίπολης – Οι έγκαιρες αποφάσεις, οι διευκολύνσεις και η διαγραφή οφειλών!

Στη μάχη ενάντια στον κορωνοϊό, οι Δήμοι καλούνται να διαδραματίσουν έναν καθοριστικό ρόλο, προκειμένου η κοινωνία να μπορέσει να σταθεί στα πόδια της.

Στην περίπτωση του Δήμου Τρίπολης, έχει αναπτυχθεί ένα πλέγμα μέτρων, εγκαίρως και αφορά το σύνολο των δημοτών που έχουν πληγεί από αυτή την υγειονομική κρίση.

Ο Δήμαρχος Τρίπολης, Κώστας Τζιούμης, μαζί με τους συνεργάτες του, στη δημοτική αρχή, προχώρησαν και προχωρούν σε αποφάσεις, που εκ του αποτελέσματος, αναγνωρίζεται ότι είναι στο σωστό χρόνο, μπροστά από τις εξελίξεις.

Η φράση «κοντά στον πολίτη», μόνο έτσι αποκτά νόημα. Όταν είσαι στο πλευρό του αδύναμου, του πληττόμενου, τη στιγμή που έχει ανάγκη. Όχι κατόπιν εορτής.

Στον Δήμο Τρίπολης, λοιπόν, διαμορφώθηκε ένα πλάνο το οποίο είναι δυναμικό και περιλαμβάνει μια σειρά μέτρων στήριξης τα οποία δεν αποκλείεται να ενισχυθούν περαιτέρω, ανάλογα με τις οικονομικές δυνατότητες του Δήμου και ανάλογα με την εξέλιξη που θα έχει αυτή η πανδημία.

Είναι σημαντικό να τονιστεί ότι πάρθηκαν οικονομικά μέτρα που δεν «παγώνουν» οφειλές, αλλά τις διαγράφουν, όπως συνέβη με τα δημοτικά τέλη σε πληττόμενες επιχειρήσεις, αλλά και για τα ενοίκια των καταστημάτων που είναι ιδιοκτησία του Δήμου. Η διαφορά της αναστολής πληρωμών και της απαλλαγής πληρωμών, έχει τεράστια διαφορά.

Ποια μέτρα έχει λάβει μέχρι σήμερα ο Δήμος Τρίπολης;

ΚΟΝΤΑ ΣΕ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΥΣ, ΑΜΕΑ ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΑ ΠΑΣΧΟΝΤΕΣ: Επτά μέρες την εβδομάδα, πρωί – βράδυ, οι κοινωνικές δομές του Δήμου Τρίπολης, είναι στη διάθεση όλων των δημοτών που έχουν ανάγκη. Με το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» και τις δομές σε ΚΕΔΗΤ και ΝΠΔΔ, είναι στο πλευρό οποιουδήποτε δημότη που δεν μπορεί ή δεν επιτρέπεται να μετακινηθεί ή έχει ανάγκη ιατρικής ή φαρμακευτικής περίθαλψης, σίτισης, ακόμη και ανθρώπινης (ψυχολογικής) στήριξης.

«Ειδικά στο θέμα της ιατρικής βοήθειας θεωρώ το ζήτημα προσωπικό μου καθήκον και στοίχημα» έχει τονίσει ο ίδιος ο κ. Τζιούμης, από την πρώτη στιγμή.

ΑΠΑΛΛΑΓΗ ΤΕΛΩΝ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ: Πριν καν εκδοθεί η Πράξη Νομοθετικού Περιερχόμενου, η δημοτική αρχή της Τρίπολης, μερίμνησε για επιχειρήσεις και καταστήματα.

Ειδικότερα, οι επιχειρήσεις υγειονομικού ενδιαφέροντος έχουν ήδη απαλλαγεί και από τα δημοτικά τέλη κατάληψης κοινοχρήστων χώρων.

Επίσης, στην απόφαση να απαλλάξει όλες τις επιχειρήσεις από τα δημοτικά τέλη καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού προχώρησε η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Τρίπολης, μετά από εισήδηση του Δημάρχου κ. Τζιούμη. Η απαλλαγή δημοτικών τελών αφορά τις επιχειρήσεις που βάσει ΚΑΔ έχουν ενταχθεί στα μέτρα στήριξης που έχει ανακοινώσει η Κυβέρνηση. Η λίστα με τους ΚΑΔ εμπλουτίζεται συνεχώς και όποια επιχείρηση μπαίνει στη λίστα αυτή, θα απαλλάσσεται αυτομάτως και από τα δημοτικά τέλη.

ΑΠΑΛΛΑΓΗ ΕΝΟΙΚΙΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ: Επιχειρηματίες και τα καταστήματα ιδιοκτησίας του Δήμου που διέκοψαν υποχρεωτικά τη δραστηριότητά τους λόγω της διάδοσης του κορωνοϊού, θα απαλλαγούν 100% από το μίσθωμα του επαγγελματικού ακινήτου για του μήνες Μάρτιο και Απρίλιο, παρότι η Κυβέρνηση αποφάσισε μείωση 40%. Για τα καταστήματα ιδιοκτησίας του Δήμου, τα οποία δεν έχουν αναστείλει τη λειτουργία τους αλλά εντούτοις πλήττονται από την εξάπλωση του κορωνοϊού, προβλέπεται μείωση του μισθώματος κατά 20% για τους δύο αυτούς μήνες.

ΣΤΗΡΙΞΗ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ – ΕΠΑΦΕΣ ΜΕ ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ: Ο Δήμαρχος Τρίπολης ανέλαβε πρωτοβουλία, σε συνεννόηση με τους παραγωγούς και επικοινώνησε με τις αλυσίδες Super market με σκοπό να απορροφήσουν τα τοπικά μας προϊόντα. Πρόκειται για μία κίνησης ουσίας για τους παραγωγούς της περιοχής μας που βιώνουν μια πολύ δύσκολη περίοδο.

ΛΑΪΚΕΣ ΑΓΟΡΕΣ: Και σε αυτή την περίπτωση, ο Δήμος Τρίπολης πήρε μέτρα προστασίας, εγκαίρως, από τις 19 Μαρτίου. Μεταξύ των πάγκων των πωλητών (επαγγελματιών - παραγωγών) που δραστηριοποιούνται στις λαϊκές αγορές του Δήμου Τρίπολης, διατηρείται ελάχιστη απόσταση δυο μέτρα με τον ενδιάμεσο χώρο, ο οποίος θα είναι κενός και ελεύθερος από αντικείμενα. Επίσης, υπάρχει πρόβλεψη για εκ περιτροπής συμμετοχή πωλητών σε κάθε ημέρα λειτουργίας, ενώ υπάρχουν αντισηπτικά στους πάγκους για την απολύμανση νομισμάτων και γάντια για όλους τους πωλητές.

ΕΓΚΑΙΡΑ ΜΕΤΡΑ, ΑΠΟΛΥΜΑΝΣΕΙΣ ΚΑΙ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΧΩΡΩΝ: Από τις 15 Μαρτίου, πολύ έγκαιρα, ο Δήμος Τρίπολης ξεκίνησε απολυμάνσεις σε δημοτικά κτίρια, σε λαϊκές αγορές και σε άλλα σημεία. Απολυμάνσεις που συνεχίζονται σε τακτικά διαστήματα.

Επίσης, από τις 13 Μαρτίου έχει ληφθεί απόφαση για να κλείσουν οι παιδικές χαρές.

Την ίδια μέρα, μπήκε λουκέτο και στο ΔΑΚ Τρίπολης.

ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ: Από τη Δευτέρα 16/3/2020 έχουν ανασταλεί όλες οι συναλλαγές των πολιτών, με φυσική παρουσία, σε όλες τις υπηρεσίες του Δήμου και των Νομικών Προσώπων του. Πρόκειται για μέτρο που προστατεύει τόσο τον πολίτη, όσο και τον δημοτικό υπάλληλο.

ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΙ ΔΕΥΑΤ: Η εξόφληση λογαριασμών παρατάθηκε έως την 1η Ιουνίου 2020. Η παράταση αυτή δεν συνεπάγεται κανένα πρόστιμο για τους καταναλωτές. Η έκπτωση 15% -επί της αξίας του νερού- ισχύει και για την παραπάνω παράταση για όσους εμπροθέσμως ανταποκρίνονται στις υποχρεώσεις τους. Η εξόφληση λογαριασμών γίνεται μόνον ηλεκτρονικά ή μέσω Τραπέζης.

ΣΤΗΡΙΞΗ ΡΟΜΑ: Μέριμνα υπήρξε και για τον πληθυσμό Ρομά της περιοχής μας. Για το λόγο αυτό, εξασφαλίστηκε επιχορήγηση ποσού €20.000,00 από το Υπουργείο Εσωτερικών προς κάλυψη αναγκών για την αποφυγή της διάδοσης του κορωνοϊου COVID-19 σε οικισμούς και καταυλισμούς Ρομά.

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΤΕΙ ΤΕΣΤ ΑΝΙΧΝΕΥΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΩΝΟΪΟ ΣΤΟ ΠΑΝΑΡΚΑΔΙΚΌ ΝΟΣΟΚΟΜΕΊΟ: Για την προμήθεια μηχανήματος άμεσης ανίχνευσης του κορωνοϊού για το Παναρκαδικό Νοσοκομείο Τρίπολης, η πρωτοβουλία πάρθηκε αρχικά από τον Δήμαρχο Τρίπολης και γιατρό, Κώστα Τζιούμη, ο οποίος ξεκίνησε επαφές με όλους τους συναδέλφους του, Δημάρχους, στην Αρκαδία και τη διοίκηση του Νοσοκομείου, με το θέμα να προχωράει με όσο το δυνατόν πιο γρήγορες διαδικασίες.

Ο ΜΙΣΟΣ ΜΙΣΘΟΣ ΣΤΗ ΜΑΧΗ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΚΟΡΩΝΟΪΟΥ: Σε μία συμβολική κίνηση, ο Δήμαρχος Τρίπολης, Κώστας Τζιούμης, έκανε γνωστό ότι, για όσο διαρκεί η κρίση της πανδημίας, προσφέρει το ήμισυ της δημαρχιακής του αποζημίωσης, στη μάχη ενάντια στον κορωνοϊό.

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΙΑ ΦΥΛΛΑΔΙΑ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΧΩΡΙΑ: Ο Δήμος Τρίπολης επεκτείνοντας τη δράση ενημέρωσης για την αποφυγή της εξάπλωσης του κορωνοϊού και για την καλύτερη ενημέρωση των συμπολιτών μας που δεν έχουν εξοικείωση με τη τεχνολογία μοίρασε χθες ενημερωτικά φυλλάδια στα χωριά μας. Με το φυλλάδιο αυτό οι συνδημότες μας ενημερώνονται για όλα τα τηλέφωνα του Κέντρου Υποστήριξης των αδυνάτων, υπενθυμίζονται οι βασικοί κανόνες υγιεινής και τέλος αναγράφονται αναλυτικά όλες οι οδηγίες μετακίνησης.

Επιμέλεια | www.kalimera-arkadia.gr

4 σχόλια

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Κυριακή, 05 Απριλίου 2020 17:23 Σύνδεσμος σχολίου

    Δήμαρχε σε αυτούς που χρωστάνε (στρατηγικοί κακοπληρωτές) δημοτικά τέλη ενοίκια κ.α. γιατί θα τους απαλλάξεις από τις πληρωμές; Δεν είναι αδικία για τους υπόλοιπους; Η μαγκιά είναι να είσαι δίκαιος

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Κυριακή, 05 Απριλίου 2020 14:28 Σύνδεσμος σχολίου

    Για τις κοινωνικές δομές δε μας λέτε. Υπάρχει Κοινωνικό Παντοπωλείο; Το "Βοήθεια στο Σπίτι" πως λειτουργεί; Το κόστος στη συντριπτική πλειοψηφία των ωφελούμενων από τη μείωση των τελών, με τον τρόπο που αποφασίστηκε να επιστραφούν, θα είναι μεγαλύτερο από το όφελος. Τρέχουμε πίσω από τα γεγονότα. Και είμαστε ακόμα στην αρχή.

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Κυριακή, 05 Απριλίου 2020 13:25 Σύνδεσμος σχολίου

    ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΑΝΕΦΕΡΕΤΕ ΣΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΑΣ ΕΙΝΑΙ ΜΕΤΡΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΘΕΣΠΙΣΕ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΣΑΝ ΟΥΡΑΓΟΣ ΚΑΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (ΟΠΩΣ ΟΛΟΙ ΟΙ ΔΗΜΟΙ) ΤΑ ΥΛΟΠΟΙΗΣΕ .
    ΑΥΤΗ Η ΕΠΕΛΑΣΗ ΤΗΣ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ ΑΠΕΔΕΙΞΕ ΜΕ ΠΕΡΙΤΡΑΝΟ ΤΡΟΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΕΙΨΗ ΟΡΑΜΑΤΟΣ, , ΔΙΟΡΙΚΟΤΗΤΑΣ, ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗΣ ΚΑΙ ΥΠΕΡΒΑΣΗΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΣ ΜΑΣ ΑΙΡΕΤΟΥΣ. ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΒΑΘΜΙΔΕΣ.
    Υ.Γ
    ΔΕΝ ΜΙΛΩ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΑΙ ΤΟ ΔΗΜΟ ΣΤΟΝ ΟΠΟΙΟ ΑΝΑΦΕΡΕΣΤΕ

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Κυριακή, 05 Απριλίου 2020 12:46 Σύνδεσμος σχολίου

    Μπραβο ρε δημαρχάρα

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...