Menu
RSS
Τρίτη, 19/03/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Πάσχα | Προπληρωμένες κάρτες για αγορές τροφίμων - Ποιες οικογένειες το δικαιούνται στην Αρκαδία!

Πάσχα | Προπληρωμένες κάρτες για αγορές τροφίμων - Ποιες οικογένειες το δικαιούνται στην Αρκαδία!

Με προπληρωμένες από την Περιφέρεια Πελοποννήσου τραπεζικές κάρτες που θα παραλάβουν έγκαιρα οι δικαιούχοι του ΤΕΒΑ στις Π.Ε. Αρκαδίας και Κορινθίας, θα μπορέσουν να κάνουν τις αγορές των τροφίμων και των ειδών που χρειάζονται, εν όψει του Πάσχα. Το ύψος δαπάνης της κάθε κάρτας θα είναι από 100 έως 150 ευρώ, ανάλογα με τα μέλη της κάθε οικογένειας.

Στην πιο πάνω απόφαση κατέληξαν ομόφωνα ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας και οι δήμαρχοι των δύο νομών, με τους οποίους είχε σήμερα Τρίτη 7 Απριλίου τηλεδιάσκεψη διάρκειας μίας ώρας -στις 10 με τους δημάρχους από την Π.Ε. Αρκαδίας και στις 11 με τους ομολόγους τους από την Π.Ε. Κορινθίας.

Ο Π. Νίκας μάλιστα, μεταβαίνει αύριο Τετάρτη 8 Απριλίου στην Αθήνα προκειμένου να συζητήσει το ίδιο θέμα σε συνάντηση με τον υπουργό Εσωτερικών Τάκη Θεοδωρικάκο και στελέχη του υπουργείου.

Οπως είναι γνωστό, οι δύο πιο πάνω Περιφερειακές Ενότητες δεν είναι ενταγμένες στο ΤΕΒΑ της Περιφέρειας καθώς οι δήμοι αναλάμβαναν μέχρι τώρα να κάνουν τις διανομές του συγκεκριμένου προγράμματος. Ωστόσο, ο φετινός σχετικός διαγωνισμός “κόλλησε”, με ορατό πλέον τον κίνδυνο οι δικαιούχοι του προγράμματος στους δύο νομούς να στερηθούν τα τρόφιμα που μέσω ΤΕΒΑ θα λάμβαναν για την περίοδο του Πάσχα.

“Αποφασίσαμε ομόφωνα να παρέμβει η Περιφέρεια και το θέμα θα το συζητήσω και με τον υπουργό Εσωτερικών Τάκη Θεοδωρικάκο και στελέχη του υπουργείου, κατά την αυριανή μου επίσκεψη στην Αθήνα” σημείωσε ο περιφερειάρχης σχετικά.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι η Περιφέρεια θα συνδράμει και τα συσσίτια που οργανώνονται τις ημέρες του Πάσχα στην Κόρινθο και το Ξυλόκαστρο, καθώς και τις μητροπόλεις που συντηρούν ευαγή ιδρύματα.

Στις υπόλοιπες 3 Περιφερειακές Ενότητες, όπως έχει αναφερθεί και τις προηγούμενες ημέρες, η διανομή των τροφίμων και των υπόλοιπων ειδών στους δικαιούχους του προγράμματος ΤΕΒΑ θα γίνει κατ’ οίκον το τριήμερο από τη Μεγάλη Δευτέρα μέχρι και τη Μεγάλη Τετάρτη (13 με 15 Απριλίου).

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...