Menu
RSS
Σάββατο, 20/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Πολυαρχιερατικός Εσπερινός για τους Πολιούχους της Τρίπολης (εικόνες)

Πολυαρχιερατικός Εσπερινός για τους Πολιούχους της Τρίπολης (εικόνες)

Του Επαμεινώνδα Μανδρώνη

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και σύμφωνα με όλα τα απαραίτητα προληπτικά μέτρα προστασίας κατά της πανδημίας του κορονοϊού τελέσθηκε απόψε, Πέμπτη 21 Μαΐου 2020, υπαίθριος Πολυαρχιερατικός Εσπερινός για τους Πολιούχους της Τρίπολης, Νεομάρτυρες Δημήτριο και Παύλο στον αύλειο χώρο του Ιερού Ναού Προφήτου Ηλιού και Νεομαρτύρων.

Προ του Εσπερινού πραγματοποιήθηκε λαμπρή υποδοχή των Χαριτοβρύτων Ιερών Λειψάνων των Αγίων Νεομαρτύρων από την Ιερά Μονή Αγίου Νικολάου Βαρσών Αρκαδίας, όπου και φυλάσσονται, καθώς και η Τιμία Κάρα του Νεομάρτυρος Δημητρίου από τον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Βασιλείου Τρίπολης. 

Κατά την Ακολουθία του Εσπερινού χοροστάτησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιερισσού κ. Θεόκλητοςς, συγχοροστατούντων των Σεβ. Μητροπολιτών Μαντινείας και Κυνουρίας κ. Αλεξάνδρου,  Πατρών κ. Χρυσοστόμου και του Θεοφιλ. Επισκόπου Τεγέας κ. Θεοκλήτου.

Το Θείο λόγο κήρυξε ο Μητροπολίτης Ιερισσού, αναφέροντας πως ως απάγγειο και απάνεμο λιμάνι βρήκαν οι Νεομάρτυρες Δημήτριος και Παύλος την Εκκλησία. Τί είναι Εκκλησία, μια διαρκής βρώσης και πόσης του Σώματος και του Αίματος του Χριστού, εσθίομαι Χριστό. “Δεν θα μας πουν οι λοιμωξιολόγοι ή οι ευρωβουλευτές από τις Βρυξέλλες, που είναι αλιβάνιστοι και αλειτούργητοι, τί σημαίνει Εκκλησία. Η Εκκλησία μπορεί να μας πει τί σημαίνει Εκκλησία, δηλαδή: “Γεύσασθε και ίδετε ότι Χριστός ο Κύριος”, τόνισε χαρακτηριστικά κλείνοντας. 

Πλήθος Τριπολιτών προσήλθε με απόλυτη τάξη στον αύλειο χώρο του Ιερού  Ναού, προκειμένου να συμμετάσχει στον Εσπερινό και να προσκυνήσει τα Λείψανα των Νεομαρτύρων. 

https://arxon.gr

4 σχόλια

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Παρασκευή, 22 Μαϊος 2020 18:47 Σύνδεσμος σχολίου

    ΠΟΙΕΣ ΑΠΟΣΤΑΣΕΙΣ?? ΘΑ ΜΑΣ ΒΓΑΛΕΙΣ ΚΑΙ ΤΡΕΛΛΟΥΣ?

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Παρασκευή, 22 Μαϊος 2020 17:33 Σύνδεσμος σχολίου

    Πάλι καλά που μόνο στην Τρίπολη τηρούν τις αποστάσεις και δεν συνωστίζονται καθόλου. Παράδειγμα προς μίμηση. Την Τρίπολη πρέπει να βλέπουν όλες οι υπόλοιπες πόλεις και να παραδειγματίζονται

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Παρασκευή, 22 Μαϊος 2020 13:05 Σύνδεσμος σχολίου

    καμία απόσταση για λόγους υγείας!!!!

  • ΓΡΗΓΟΡΗΣ
    ΓΡΗΓΟΡΗΣ Παρασκευή, 22 Μαϊος 2020 12:30 Σύνδεσμος σχολίου

    ΕΥΛΟΓΙΑ ΘΕΟΥ

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...