Menu
RSS
Παρασκευή, 26/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

ΚΤΕΛ Ν. Αρκαδίας Α.Ε. | Δύσκολες ώρες και αγώνας επιβίωσης κατά τη διάρκεια της πανδημίας ...

ΚΤΕΛ Ν. Αρκαδίας Α.Ε. | Δύσκολες ώρες και αγώνας επιβίωσης κατά τη διάρκεια της πανδημίας ...

«Επιτελούμε δύσκολο και επιτακτικό κοινωνικό έργο σε αγώνες γραμμές.

Η εικόνα ήταν κάθε άλλο παρά θετική. Συγκρίνοντας παλαιότερες εποχές, οι επιβάτες είναι ελάχιστοι»...

 

Το www.kalimera-arkadia.gr και η Έλλη Αρτοπούλου επισκέφτηκε τις εγκαταστάσεις της ΚΤΕΛ Ν. Αρκαδίας Α.Ε. για ρεπορτάζ σχετικά με την πληρότητα των θέσεων, στην εποχή του Covid-19.

Ακολούθως, σε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πρόεδρο της ΚΤΕΛ Ν. Αρκαδίας κ. Νίκο Κουτσόγιωργα, ο οποίος δίνει μεγάλο αγώνα για να μπορέσει η ΚΤΕΛ Αρκαδίας να σταθεί στα πόδια της, πάντα με την άψογη συνεργασία και συνεννόηση με τους μετόχους και τους εργαζόμενους της ΚΤΕΛ.

 

Έλλη Αρτοπούλου: Κύριε Πρόεδρε, τα δρομολόγια της ΚΤΕΛ Αρκαδίας αναχωρούν με ελάχιστους επιβάτες. Μήπως αυτό οφείλεται στο ότι τα λεωφορεία πλέον φιλοξενούν μόνο μειωμένη πληρότητα της χωρητικότητας τους λόγω των ειδικών μέτρων του Υπουργείου Υγείας;

 Νίκος Κουτσόγιωργας: Δυστυχώς, η εικόνα αυτή δεν οφείλεται μόνο στο όριο της μειωμένης πληρότητας. Αλλά και στο ότι ο κόσμος ίσως ακόμα, έχει κάποια ανασφάλεια να ταξιδέψει. Και ο κυριότερος ρόλος που παίζει σε αυτό για το επιβατικό μας κοινό, είναι και τα όποια οικονομικά προβλήματα τα οποία αντιμετωπίζουν όλοι. Δύσκολα ο κόσμος να τα βγάλει πέρα με αυτήν την πανδημία που χτύπησε την πόρτα όλων μας. Ελπίζουμε όλοι μας ότι και τώρα στους καλοκαιρινούς μήνες που διανύουμε και με την όποια τουριστική κίνηση, να δούμε κάπως να αλλάζουν τα πράγματα. Ειδάλλως, εάν δεν το κοιτάξει αυτό η πολιτεία θα έχουμε μεγάλο και σοβαρό πρόβλημα. 

 

Έλλη Αρτοπούλου: Τα λεωφορεία σας γνωρίζουμε, ύστερα και από τις ενημερώσεις που έκανε η ΚΤΕΛ Αρκαδίας οτι έχουν κάνει και συνεχίζουν σε τακτά διαστήματα, όλες τις απαραίτητες απολυμάνσεις τηρώντας τα πρωτόκολλα υγιεινής. Το αντιλαμβάνεται αυτό για να ταξιδεύει ο επιβάτης με ασφάλεια;

Νίκος Κουτσόγιωργας: Από την πρώτη στιγμή τηρούμε πιστά όλες τις οδηγίες υγιεινής και ασφάλειας. Τόσο στο να απολυμαίνουμε και να αποστειρώνουμε όλα τα λεωφορεία καθώς και τις κτηριακές εγκαταστάσεις του Κεντρικού Σταθμού και των Πρακτορείων μας. Αλλά και να δίνουμε τις απαραίτητες οδηγίες προς τους επιβάτες μας για την δική τους ασφάλεια ώστε απαραιτήτως, να φορούν την προστατευτική μάσκα τους καθ' όλη την διάρκεια του ταξιδιού. Άλλωστε, να σας πω κάτι; Οι μέτοχοι της ΚΤΕΛ Αρκαδίας έχουν αποδείξει πως δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό τους, έχοντας φροντίσει να έχουν καθαρά λεωφορεία και πριν την πανδημία. Και μην ξεχνάτε, πως οι ίδιοι τόσο όσο και οι εργαζόμενοι είναι άνθρωποι και θέλουν να προστατευτούν, όπως όλοι μας.

 

Έλλη Αρτοπούλου: Τόσους μήνες που δεν γίνονταν πολλά από τα δρομολόγια, πως επιβίωνε και επιβιώνει το ΚΤΕΛ Αρκαδίας με το προσωπικό και τους μετόχους του;

Νίκος Κουτσόγιωργας: Θα σας πω μια πικρή αλήθεια. Ήδη γίνονταν και γίνεται ένας μεγάλος αγώνας προ Covid-19 για να μπορέσει η εταιρεία για να γίνει μια υγιής επιχείρηση και κάπως να ορθοποδήσει. Δεν σας κρύβω πως αντιμετωπίσαμε πολλά και διάφορα προβλήματα από τότε που αναλάβαμε ως νέα διοίκηση και με αυτό του κτιρίου του Κεντρικού μας Σταθμού και από τις τράπεζες κ.α. Είχαμε φτάσει σε ένα σημείο και με σκληρό αγώνα από όλους μας να βρίσκουμε ισορροπίες, να πληρώνονται οι υποχρεώσεις και τα πάγια έξοδα αλλά μετά από αυτά που προείπαμε λόγω και της πανδημίας τα ταμεία άδειασαν. Στην πανδημία έως και σήμερα τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα και αυτό το λέω μετά λύπης. Κρεμόμαστε σε μια λεπτή κόκκινη κλωστή, ως εταιρεία. Υπάρχουν μέτοχοι με οικογένειες, υπάρχουν υπάλληλοι επίσης με οικογένειες και πάει λέγοντας. Δεν λέω, όλος ο κόσμος αντιμετωπίζουμε μια τεράστια κρίση. Δυστυχώς. Και το λέω δυστυχώς διότι εάν η πολιτεία, η Κυβέρνηση με όλα τα κόμματα της Βουλής και οι τοπικές αρχές του τόπου δεν δώσουν κάποια βάση και λύση στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Εταιρίες όλων των ΚΤΕΛ της Χώρας μας, τότε θα μπει και το λουκέτο. Δεν θεωρώ, ότι μπορούμε να φτάσουμε σε μια τέτοια εξέλιξη. Όπως έχω πει και πριν από λίγο καιρό σε πρόσφατη συνέντευξη προς συναδέλφους σας τη Λατινική ρήση: ¨Doum spiro spero¨.

Έλλη Αρτοπούλου: Η Ευρωπαϊκή Ένωση θα μπορούσε πιστεύω να στηρίξει οικονομικά την ΚΤΕΛ Αρκαδίας λόγω της πανδημίας ή να υπάρξει μια βοήθεια από κάποιον δημόσιο φορέα μιας και επιτελεί σοβαρό έργο στον τομέα των μετακινήσεων των πολιτών; Ξέρετε πολύ καλά πως εάν σβήσουν τα φώτα του ΚΤΕΛ Αρκαδίας θα είναι μεγάλο πλήγμα. 

Νίκος Κουτσόγιωργας: - Θα ξεκινήσω, από το τέλος. Εάν σβήσουν τα φώτα θα υπάρξει ανεργία, πείνα αλλά και ανεπάρκεια μετακινήσεων των επιβατών για κάθε προορισμό από το πιο μικρό χωριό έως και την άλλη άκρη της Ελλάδας. Αυτή είναι μια αλήθεια αλλά θα κάνω τα πάντα να μην συμβεί. Θα κάνουμε τα πάντα τόσο μαζί με του μετόχους, όσο και με τους εργαζόμενους, καθώς και με εκλεγμένα πρόσωπα που έχω προγραμματίσει ραντεβού για να βρούμε όλοι μαζί μια λύση! Νεότερα θα έχουμε σύντομα για τις εξελίξεις. Ας ευχηθούμε όλοι μας να είναι θετικές.

 

Ευχόμαστε από καρδιάς να μην "σβήσουν" τα φώτα της ΚΤΕΛ Αρκαδίας Α.Ε. που τόσα χρόνια κάνει μεγάλο έργο στην πόλη μας και στον Νομό μας και συντηρεί αρκετές οικογένειες. Όλοι θα πρέπει να σταθούν αρωγοί σε αυτό το κοινωνικό αγαθό που παρέχεται με την μεταφορά του κόσμου τόσο στους απομακρυσμένους ορεινούς όγκους όσο και την υπόλοιπο Ελλαδικό χώρο. 

 

Ρεπορτάζ www.kalimera-arkadia.gr

1 σχόλιο

  • ...
    ... Τρίτη, 07 Ιουλίου 2020 00:16 Σύνδεσμος σχολίου

    Κατανοητά όλα αυτά αλλά και όσο θέλουν να πάνε Τρίπολη χρειάζεται έρευνα για τα δρομολόγια λες και ψάχνουμε αγνοούμενο

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...