Menu
RSS
Πέμπτη, 28/03/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Δάρα | Επιστολή προβληματισμών προς τον Δήμαρχο Τρίπολης

Δάρα | Επιστολή προβληματισμών προς τον Δήμαρχο Τρίπολης

Για την ομάδα του Dara News, η Αντωνία Κορδοπάτη υπογράφει επιστολή με προβληματισμούς σχετικά με ένα θέμα που αφορά γεωτρήσεις στην περιοχή.

Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ

Αξιότιμε  κ. Δήμαρχε

Με έκπληξη μάθαμε πως έφτασε επίσημο έγγραφο στο Δάρα με την απάντηση σας σχετικά με τις φήμες περί των γεωτρήσεων, οι οποίες συζητώνται καιρό στην κοινότητα μας και τις οποίες αναδείξαμε και εμείς με σχετικό άρθρο μας στο facebook.

Φυσικά δεν μας έχει συνηθίσει ο Δήμαρχος να απαντά με επίσημα έγγραφα σε προφορικές διαδόσεις ή αναρτήσεις στο facebook αλλά σε γραπτές και πρωτοκολλημένες  ερωτήσεις-διαμαρτυρίες προς το Δήμο.
Φαίνεται πως εγκαινιάσατε μια νέα πολιτική κουλτούρα κ. Δήμαρχε στα αυτοδιοικητικά που στην προκειμένη περίπτωση εμάς μας βολεύει.
Αξιοπερίεργο είναι όμως το γεγονός ότι δεν δείξατε την ίδια ετοιμότητα και ταχύτητα να απαντήσετε σε γραπτά αιτήματα και διαμαρτυρίες που έχουν εδώ και μήνες τεθεί υπόψη σας για άλλα θέματα (π.χ αίτηση θεραπείας απόφασης για το θέμα της Γιορτής Νεολαίας Δάρα ή για τη διαμαρτυρία που αφορούσε στη σωστή & εύρυθμη λειτουργία της τοπικής κοινότητας  δια του Προέδρου της).
Σας ευχαριστούμε που απαντήσατε έστω και κατά το ήμισυ στους προβληματισμούς που ανέκυψαν το τελευταίο διάστημα, οι οποίοι ταλαιπώρησαν τη σκέψη μας και αναστάτωσαν την καθημερινότητα των κατοίκων.

Με την απάντηση σας ξεκαθαρίσατε δημόσια πως όντως υπάρχουν συσσωρευμένες χρόνιες οφειλές προς τη ΔΕΗ για τις γεωτρήσεις του Δάρα και ότι σύντομα θα βεβαιωθούν στους οφειλέτες.
Διότι πριν από μερικές ημέρες ακούσαμε ότι "επίσημα χείλη" του Δήμου διαβεβαίωναν πως οι οφειλές των αρδευτικών γεωτρήσεων δεν υπήρχαν (είχαν διευθετηθεί;; ή εξοφληθεί;;; από ποιους;;) και ότι τα χρηματικά ποσά  με τα οποία ήταν χρεωμένες ήταν της τάξεως των 100Ε ή 150Ε για τις δύο και για την τρίτη μόνο η κατανάλωση της προηγούμενης χρονιάς.
Αναφέρετε στο έγγραφο σας την αδράνεια των προηγούμενων δημοτικών αρχών με τη μη έκδοση λογαριασμών επί σειρά ετών.
ΠΟΙΟΥΣ εξυπηρετούσε αυτή η πρακτική κ. Δήμαρχε και ΠΟΙΟΙ υποδείκνυαν στις προηγούμενες δημοτικές αρχές αυτή την επιλογή και με ποια ανταλλάγματα?? Θα ήταν χρήσιμο να μας ενημερώσετε.

Προφανώς κ. Δήμαρχε γνωρίζουμε ότι η ΣΑΤΑ του χωριού προορίζεται για επενδυτικές δραστηριότητες των ΟΤΑ και ότι απαγορεύεται να αξιοποιηθεί για άλλο σκοπό, όπως η αποχρέωση οφειλών ιδιωτών καλλιεργητών του Δάρα προς το δημόσιο.

Μήπως όμως αυτή η συζήτηση περί ΣΑΤΑ άνοιξε με σκοπό την εσωτερική κατανάλωση και τον αποπροσανατολισμό της κοινής  γνώμης από κάτι άλλο πιο σοβαρό που μας επιφυλάσσει η δημοτική αρχή σχετικά με το νερό?

Διότι κ. Δήμαρχε στο έγγραφο σας μιλάτε για το ενδεχόμενο αλλαγής χρήσης και αγοραπωλησίας των ΑΡΔΕΥΤΙΚΩΝ γεωτρήσεων και κάτι τέτοιο δεν ελέχθη στο χωριό ούτε εγράφη στις σελίδες του Δάρα.

Αυτό που συζητήθηκε και στο οποίο ΔΕΝ ΑΠΑΝΤΑΤΕ είναι το ενδεχόμενο αγοραπωλησίας της γεώτρησης ΥΔΡΕΥΣΗΣ του Δάρα.

Ωστόσο ακόμα δεν έχουμε ερμηνεύσει πως άνοιξε αυτή η συζήτηση ξαφνικά γενικώς για τα νερά του Δάρα και αναρωτιόμαστε κ. Δήμαρχε υπάρχει καπνός χωρίς φωτιά, όπως λέει ο και σοφός λαός μας?

Καλόν είναι να λάβουμε και μια γραπτή δέσμευση σας κ. Δήμαρχε για το ενδεχόμενο ή μη αγοραπωλησίας της γεώτρησης ΥΔΡΕΥΣΗΣ του Δάρα που είναι το μείζον.

Φυσικά δεν θα μας έβλαπτε και μια δέσμευση/τοποθέτηση ολόκληρου του Δημοτικού Συμβουλίου ότι ο Δήμος Τρίπολης δεν έχει τις προαναφερόμενες  προθέσεις.
Ελπίζουμε να είναι η τελευταία φορά που άτομα του περιβάλλοντος της δημοτικής αρχής χρησιμοποιούν τη μεθόδευση της σκόπιμης διάδοσης πληροφοριών για θέματα που αφορούν στην κοινότητα μας για να ελέγξουν ή να διαγνώσουν τις αντιδράσεις μας.
Ο κλεφτοπόλεμος των πληροφοριών δεν υπήρξε ποτέ παράμετρος του δικού μας τουλάχιστον πολιτικού πολιτισμού και γι αυτό στο επόμενο ανάλογο συμβάν θα καταδείξουμε ονομαστικά πια τα κανάλια που τις διακινούν.

Θέλουμε να εμπιστευτούμε τον Δήμαρχο και ΜΟΝΟ και να ξεκαθαρίσουν τα πράγματα.

Σε καμία περίπτωση όμως δεν θα εμπιστευτούμε "συμβούλους και συμβουλάτορες", αυτόκλητους εκπροσώπους του Δάρα, εξυπηρετητές και παρατρεχάμενους, οι οποίοι έχουν αναλάβει την έμμεση σφυγμομέτρηση της κοινής γνώμης..που ΕΙΣΗΓΟΥΝΤΑΙ, αξιολογούν ή προκαθορίζουν τις μελλοντικές μας ανάγκες σχετικά με το ΝΕΡΟ και για ο,τι άλλο και έχουν άποψη επί παντός επιστητού.

Εμείς τουλάχιστον κ. Δήμαρχε ακόμα εμπνεόμαστε από τα διαχρονικά διδάγματα του Αριστοτέλη που έλεγε στα Πολιτικά του ότι " η δε αυτάρκεια και τέλος και βέλτιστον" εννοώντας ότι στόχος της Πόλης (οργανωμένης κοινωνίας) είναι η ευδαιμονία (το ευ ζην) η οποία επιτυγχάνεται με την εξασφάλιση της αυτάρκειας ,που αποτελεί το ύψιστο/μέγιστο αγαθό.

Ελπίζουμε τα ίδια διδάγματα να εμπνέουν και σας, τον πρώτο πολίτη του Δήμου μας.

107055428 10207174969608471 2176170173353083992 o

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...