Menu
RSS
Τρίτη, 19/03/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Αποκλειστικό | Αυτή θα είναι η εικόνα της λίμνης Λάδωνα μετά τα έργα της ΤΑΠΤοΚ – Επίγειος παράδεισος με διαδρομές για ποδηλάτες και πεζούς!

Αποκλειστικό | Αυτή θα είναι η εικόνα της λίμνης Λάδωνα μετά τα έργα της ΤΑΠΤοΚ – Επίγειος παράδεισος με διαδρομές για ποδηλάτες και πεζούς!

Ένα από τα σημαντικότερα έργα που σχεδιάζει η αστική μη κερδοσκοπική εταιρείας ΤΑΠΤοΚ (Αρκαδία 2020) και θα υλοποιήσει πολύ σύντομα η Περιφέρεια Πελοποννήσου είναι η «Ανάπλαση και ανάδειξη της παραλίμνιας περιοχής στην τεχνητή λίμνη Λάδωνα και βιώσιμη χρήση του οικοσυστήματος».

Πρόκειται για ένα έργο το οποίο περιμένει εδώ και δεκαετίες η Γορτυνία και συγκεκριμένα η παραλαδώνια περιοχή της και πλέον βρισκόμαστε πολύ κοντά το όνειρο να πάρει «σάρκα και οστά».

Το «Καλημέρα Αρκαδία» επικοινώνησε τόσο με τον Πρόεδρο της ΤΑΠΤοΚ Μανώλη Σκαντζό, όσο και με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο κ. Παναγιώτη Μαντά και ζήτησε λεπτομέρειες για το σπουδαίο αυτό έργο.

Η διοίκηση της ΤΑΠΤοΚ ήταν απόλυτα συνεργάσιμη και πρόθυμη να επικοινωνήσει το σχεδιαστικό πλάνο για το εν λόγω έργο το οποίο στόχο έχει να αναδείξει τη συγκεκριμένη περιοχή γύρω από τη λίμνη του Λάδωνα και να προσελκύσει επισκέπτες, όχι μόνο από το σύνολο της Ελλάδας, αλλά και από το εξωτερικό.

Το έργο εντάχθηκε τον Μάιο του 2019 και έχει προϋπολογισμό 1.800.000 € και φορέα υλοποίησης την Διεύθυνση Τεχνικών Έργων Αρκαδίας της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Τόσο ο κ. Σκαντζός, όσο και ο κ. Μαντάς έκαναν γνωστό στο «Καλημέρα Αρκαδία» ότι η δημοπρασία του έργου αναμένεται εντός του Σεπτεμβρίου του 2020. Μέσα από το διαγωνισμό θα προκύψει ανάδοχος ο οποίος θα κληθεί να ξεκινήσει τις εργασίες που θα προβλέπει η σχετική σύμβαση.

 

ΤΙ ΘΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΜΝΙΑ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΟΥ ΛΑΔΩΝΑ;

Τα έργα προβλέπουν ανάπλαση- αξιοποίηση, ανάδειξη, διαμόρφωση και αναβάθμιση πολλαπλών σημείων κατά μήκος της παραλίμνιας περιοχής στην λίμνη Λάδωνα.

Ειδικότερα, προβλέπονται εργασίες ανάπλασης για την αναβάθμιση σε τέσσερα σημεία κατά μήκος της λίμνης (σύμφωνα με τη μελέτη).

Πιο συγκεκριμένα οι επεμβάσεις αφορούν την αποκατάσταση και ανάπλαση της ακτογραμμής της λίμνης και περιλαμβάνουν επεμβάσεις δημιουργίας προσβάσεων στο νερό, καθώς τα φερτά υλικά και οι πέτρες δυσκολεύουν την προσέγγιση και δημιουργούν ένα φυσικό και σχετικά "άγριο" τοπίο.

Επιπλέον, προβλέπεται η διαμόρφωση κατάλληλων και ήπιων διαδρομών που αποσκοπούν στην ασφαλή μετάβαση τόσο των πεζοπόρων αλλά και των ποδηλατών από το επίπεδο του δρόμου προς την περιοχή ανάπλασης.

 

Θέση Α1 (Κανελάκια):

Η πρόταση υλοποιείται από το ανατολικό προς το δυτικό άκρο, παράλληλα με την υπάρχουσα οδό σε μήκος 180.00μ και εκτείνεται προς την λίμνη με μέγιστο πλάτος 40.00μ και ελάχιστο 5.00μ. 

Η μέση υψομετρική διαφορά του υπάρχοντος ασφαλτοστρωμένου δρόμου, από την στάθμη του νερού (θερινοί μήνες) είναι της τάξεως των (4) τεσσάρων μέτρων.

 

Θέση Α2 (Κανέλα):

Εργασίες αποκατάστασης-ανάπλασης.

Η πρόσβαση στο συγκεκριμένο σημείο γίνεται μέσω της ασφαλτοστρωμένης επαρχιακής οδού Ξυροκαρυταινας - Δάφνης.

Το υπάρχον πλάτωμα και η ήπια κλίση του φυσικού εδάφους προσφέρονται για την διαμόρφωση ήπιων διαδρομών πρόσβασης των πεζοπόρων και των ποδηλατών από το επίπεδο του δρόμου προς την περιοχή ανάπλασης.

 

Θέση Α3 (Μουριά):

Εργασίες αποκατάστασης-ανάπλασης.

Η πρόσβαση στο συγκεκριμένο σημείο γίνεται μέσω της επαρχιακής οδού Κοντοβάζαινας - Άνω Κλειτορίας (χωματόδρομος).

Το υπάρχον πλάτωμα και η ήπια κλίση του φυσικού εδάφους προσφέρονται για την διαμόρφωση ήπιων διαδρομών πρόσβασης των πεζοπόρων και των ποδηλατών από το επίπεδο του δρόμου προς την περιοχή ανάπλασης.

 

Θέση Α4 (Κυράς-Γεφύρι):

Εργασίες αποκατάστασης ανάπλασης.

Η πρόταση υλοποιείται από το βόρειο προς το νότιο άκρο, παράλληλα με την υπάρχουσα οδό σε μήκος 35.00μ και εκτείνεται προς την λίμνη με μέγιστο πλάτος 18.00μ και ελάχιστο 5.00μ.

Η μέση υψομετρική διαφορά του υπάρχοντος ασφαλτοστρωμένου δρόμου, από την στάθμη του νερού (θερινοί μήνες) είναι της τάξεως των (4) τεσσάρων μέτρων.

 

Η ΤΡΙΣΔΙΑΣΤΑΤΗ ΑΠΕΙΚΟΝΗΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ

Επιπλέον, σήμερα το «Καλημέρα Αρκαδία» παρουσιάζει τις μακέτες και την τρισδιάτατη απεικόνηση των έργων που θα γίνουν στην παραλίμνια περιοχή.

Ρεπορτάζ | www.kalimera-arkadia.gr

18 σχόλια

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Τρίτη, 18 Αυγούστου 2020 10:49 Σύνδεσμος σχολίου

    ΘΥΜΗΣΟΥ ΦΙΛΕ !!!!! Η ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΟΝΟ ΛΙΓΟ ΚΑΙΡΟ ΞΑΠΟΣΤΑΙΝΕΙ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ..........ΑΡΚΑΔΙΑ ΤΡΑΒΑ ! ΤΩΡΑ ΜΕ ΤΙ ΚΟΜΜΑ ΑΥΤΟ ΘΑ ΤΟ ΔΟΥΜΕ !

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Τρίτη, 18 Αυγούστου 2020 10:37 Σύνδεσμος σχολίου

    Πρέπει να υποστηρίζει το έργο της λεει ο άλλος χααχαχαχαχααχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχ
    Εύηηηηηηηη παράνοια https://www.youtube.com/watch?v=5rPsNr8eWMg

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Δευτέρα, 17 Αυγούστου 2020 20:08 Σύνδεσμος σχολίου

    H ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΕΙ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΗΣ ΣΤΗΝ ΑΡΚΑΔΙΑ ΓΙΑΤΙ ΚΑΙ Ο ΛΑΔΩΝΑΣ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΟ ΤΗΣ ΕΡΓΟ ΚΑΙ ΤΑ ΜΟΝΟΠΑΤΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΤΑΔΥΤΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΣΤΟΝ ΤΥΡΟ. ΑΥΤΗ ΤΑ ΠΡΟΤΕΙΝΕ ΑΥΤΗ ΤΑ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΕ ΘΑ ΤΑ ΥΛΟΠΟΙΗΣΟΥΝ ΟΙ ΕΠΙΓΕΝΟΜΕΝΟΙ. ΤΑ ΜΟΝΟΠΑΤΙΑ ΗΔΗ ΟΛΟΚΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ ΑΝ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΘΟΥΝ ΕΠΑΡΚΩΣ. Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΝΑ ΛΕΓΕΤΑΙ !

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Δευτέρα, 17 Αυγούστου 2020 15:54 Σύνδεσμος σχολίου

    Κ.ΠΑΝ ΕΣΥ ΜΕ ΤΕΤΟΙΑ ΦΡΑΣΕΟΛΟΓΙΑ ΤΙ ΕΙΣΑΙ? ΚΡΙΑΡΙ? Ή ΜΗΠΩΣ ... ΤΡΑΓΙ?

  • Κ.ΜΑΣ.
    Κ.ΜΑΣ. Δευτέρα, 17 Αυγούστου 2020 13:36 Σύνδεσμος σχολίου

    ΑΡΧΙΖΩ ΚΑΙ ΑΝΗΣΥΧΩ ........... Η ΑΝΤΩΝΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΓΡΑΨΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΣΗΜΕΡΑ .............ΨΑΧΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΩΙ ΣΤΑ ΔΙΑΦΟΡΑ ΜΕΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΒΡΙΣΚΩ ΤΙΠΟΤΑ........ΚΡΙΜΑ

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Δευτέρα, 17 Αυγούστου 2020 11:06 Σύνδεσμος σχολίου

    Ναι ναι ! Η σύλληψη ήταν της Παρασκευής και η υλοποίηση του Σαββάτου !

  • Κ.  ΠΑΝ.
    Κ. ΠΑΝ. Δευτέρα, 17 Αυγούστου 2020 09:42 Σύνδεσμος σχολίου

    Ρε τροκάνια ο Πέτρος ο μεγαλοπρεπής και η Παρασκευή μαζί και η Ντίνα πήγαν να σας κάνουν ανθρώπους και εσεις για το ευχαριστώ τους ξαποστείλατε ! Γίδια ε γιδια !

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Δευτέρα, 17 Αυγούστου 2020 09:30 Σύνδεσμος σχολίου

    Παρασκευή ξαναγύρνα ή έστω .....τηλεφώνα !!!!!!

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Κυριακή, 16 Αυγούστου 2020 16:48 Σύνδεσμος σχολίου

    ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: ΤΟ ΕΡΓΟ ΕΙΝΑΙ ΤΗΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΤΑΤΟΥΛΗ ΜΟΥ ΤΟ ΕΙΧΕ ΠΕΙ ΕΜΠΙΣΤΕΥΤΙΚΑ ΣΕ ΜΙΑ ΓΟΥΡΟΥΝΟΠΑΡΕΑ...

  • Πλούσιους Μαλφοη
    Πλούσιους Μαλφοη Κυριακή, 16 Αυγούστου 2020 00:19 Σύνδεσμος σχολίου

    Ρε μπανταβοί άχρηστο έργο είναι αυτό ποιος θά το χαρεί καί πότε;; Είναι μακριά από τίς κατοικημένες περιοχές.. εκτός και αν έχουν κατά νου να φτιάξουν κάνα κάμπινγκ η ξενοδοχείο-α καί κάνα δύο ταβέρνες ώστε να αξίζει να περάσεις τόν παλιοδρομο από τά τρόπαια για ένα καφεδάκι εκεί...

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Σάββατο, 15 Αυγούστου 2020 19:55 Σύνδεσμος σχολίου

    Παντα εν σοφεία εποίησεν ..
    ........ο Πέτρος !!!!

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Παρασκευή, 14 Αυγούστου 2020 19:43 Σύνδεσμος σχολίου

    Κύριοι του Καλημέρα Αρκαδία, πρώτα
    έπρεπε να συμβουλευτείτε τον Πέτρο Τατούλη , Δημιουργό του ΤΑΠΤΟΚ, όπως και την προηγούμενη Διοίκηση του ΤΑΠΤΟΚ .Για ποιό Σκαντζό και ποιό Μαντά ; Το έργο του Λάδωνα έχει έτοιμη μελέτη και εξασφαλισμένη χρηματοδότηση από τον Τατούλη με δικαιούχο τον Δήμο Γορτυνίας . Παρακαλώ πολύ, ο σεβασμός προς αυτούς που αρμόζει , είναι πολιτισμός . Η
    ημερομηνία ένταξης του έργου αποδεικνύει την πατρότητα του έργου . Και γιά κάθε δύσπιστο , παραπέμπω στην επίσημη σελίδα του ΤΑΠΤΟΚ. Εκεί θα δείτε όλα τα έργα , που εχει μελετήσει κι έχει εντάξει η Περιφερειακή αρχή Τατούλη ,με εξασφαλισμένους πόρους , και δικαιούχους τους Δήμους Τρίπολης , Γορτυνίας και Μεγαλόπολης .

  • Ανώνυμος
    Ανώνυμος Παρασκευή, 14 Αυγούστου 2020 18:24 Σύνδεσμος σχολίου

    τόσο πολύ υπολογίζετε φαίνεται τον Βαγγέλη που ακόμα και σε ένα κείμενο που δεν είναι δικό του, ούτε κάποιο δελτίο τύπου που έχει στείλει, τον αναφέρετε. στο τέλος θα τον βλέπετε στον ύπνο σας όπως πάτε. Πρέπει να το κοιτάξετε. Εμμονικοί έχετε γίνει...

  • Ανώνυμος
    Ανώνυμος Παρασκευή, 14 Αυγούστου 2020 18:22 Σύνδεσμος σχολίου

    η μακέτα του έργου για όσους επισκέπτονταν προ Νίκα εποχή την αίθουσα που συνεδριάζει η Οικονομική Επιτροπή στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, στο κεντρικό κτίριο στην Τρίπολη, βρισκόταν εκεί και την είχαν δει πολλοί... άρα δεν είναι κάτι καινούριο. Η μελέτη υπήρχε όπως και το ΤΑΠΤΟΚ... τώρα τα ειρωνικά σχόλια για το DNA και λοιπά δείχνουν το επίπεδο του γράφοντος.

  • Ανωνυμο
    Ανωνυμο Παρασκευή, 14 Αυγούστου 2020 17:25 Σύνδεσμος σχολίου

    Μακάρι να υλοποιηθεί αν και χρειάζεται κάποια πλατεία κ παιδότοπος στη θέση κυρας γεφύρι έχω την εντύπωση κ ίσως κάποιος φύλακας στην περιοχη

  • Πασχαλίτσα
    Πασχαλίτσα Παρασκευή, 14 Αυγούστου 2020 17:20 Σύνδεσμος σχολίου

    Δεν σας είπε ο κύριος Σκαντζός και ο κύριος Μαντάς ότι για το έργο αυτό δεν έχουν κάνει τίποτα απολύτως??ξέχασαν να σας πουν ότι το Ταπτοκ είναι έργο του Πέτρου Τατούλη??

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Παρασκευή, 14 Αυγούστου 2020 17:09 Σύνδεσμος σχολίου

    Όλα είναι έργα Βαγγέλη. Ο Βαγγελης είναι ένας και μοναδικός. Κάτι σαν τις Παλιές ελληνικές ταινίες. Βαγγέλη προχώρα σε θέλει όλη η χώρα. Άσε το άλλο τον Οδυσσέα να φωνάζει. Δε σε φτάνει ούτε στο μικρό σου δαχτυλάκι. Εσυ χορεύεις καλύτερο τσάμικο..

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Παρασκευή, 14 Αυγούστου 2020 14:52 Σύνδεσμος σχολίου

    ΚΟΥΙΖ !!!! ΕΡΓΟ ΝΙΚΑ, ΒΑΓΓΕΛΗ, ΧΡΗΣΤΟΥ Ή ΠΕΤΡΟΥ !!! ΑΛΛΟ ΕΝΑ ΚΡΙΣΙΜΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΣΤΗΝ ΠΕΖΗ ΖΩΗ ΜΑΣ !!! αΠΌ ΤΗ ΦΆΤΣΑ ΜΟΙΑΖΕΙ ΜΕ ΕΡΓΟ ΤΟΥ ΒΑΓΓΕΛΗ ΘΑΡΡΩ !!! νΑ ΓΙΝΕΙ Ο ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ ........DNA ΓΙΑ ΝΑ ΒΡΕΘΕΙ Η ΠΑΤΡΟΤΗΤΑ ! ΦΕΥ !!!

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...