Menu
RSS
Τρίτη, 24/03/2026
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας
kalimera728

«Μια ανάσα» από την Αρκαδία οι νέες φυλακές – Θα γίνουν κοντά στο χωριό Πάπαρι

«Μια ανάσα» από την Αρκαδία οι νέες φυλακές – Θα γίνουν κοντά στο χωριό Πάπαρι

 

«Κοινό μυστικό» θεωρείται πλέον ότι η απόφαση για τις νέες φυλακές στην Πελοπόννησο βάζει «νικήτρια» την Αρκαδία.

Βέβαια, μέχρι να γίνουν οι οριστικές ανακοινώσεις, κάνεις δεν μπορεί να είναι σίγουρος, αλλά, προς το παρόν και με τα σημερινά δεδομένα, φαίνεται ότι το νέο σωφρονιστικό κατάστημα θα γίνει κοντά στο χωριό Πάπαρι Βαλτετσίου, εντός του Δήμου Τρίπολης.

Αυτό το γνωρίζουν καλά και στη Μεσσηνία, το γνωρίζουν και στο Δήμο της Τρίπολης, το γνωρίζουν και οι σωφρονιστικοί φύλακες.

Όλα δείχνουν ότι η υπόθεση αυτή καταλήγει προς τα εκεί… Βέβαια, στη Μεσσηνία δεν πρόκειται να μείνουν με σταυρωμένα τα χέρια και θα διεκδικήσουν ανατροπή των δεδομένων. Αν και δεν είναι εύκολο.

Στο σημείο αυτό, να υπενθυμίσουμε ότι για τη συγκεκριμένη υπόθεση, είχε ετοιμάσει –από καιρό- έναν πληρέστατο φάκελο –εκ μέρους του Δήμου Τρίπολης- ο Αντιδήμαρχος Κώστας Κατσαφάνας ο οποίος περιελάμβανε τα πέντε τοπογραφικά (θέσεις) που προτείνονται για το σωφρονιστικό κατάστημα. Ήταν οι εξής τοποθεσίες: Στην περιοχή της Παλαιόχουνης (είχε εξεταστεί και αξιολογηθεί θετικά και στο παρελθόν), στην περιοχή μεταξύ Κερασταρίου και Αθήναιου, στην περιοχή βόρεια του οικισμού Πάπαρι, στην περιοχή μεταξύ Σάγκα και Νεστάνης και τέλος, στον Κάνδαλο.

Τελικά, φαίνεται ότι επιλέγεται η περίπτωση Πάπαρι.

Να σημειωθεί ότι τις φυλακές διεκδικούσαν άλλοι τέσσερις δήμοι, από τους νομούς Αρκαδίας και Μεσσηνία.

Πρόκειται για τους Δήμους Οιχαλίας (πρότεινε μία θέση), Μεσσηνίας (3 θέσεις), Μεγαλόπολης (3 θέσεις) και Καλαμάτας (4 θέσεις). 

 

Προσθήκη σχολίου

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...