Menu
RSS
Τρίτη, 18/05/2021
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας
https://anaplasis.gr
komis490 1972018

Καταγγελία για τα "ιδιαίτερα" μαθήματα στην Τρίπολη | "Είναι παράνομοι και επικίνδυνοι για τη δημόσια υγεία"!

Καταγγελία για τα "ιδιαίτερα" μαθήματα στην Τρίπολη | "Είναι παράνομοι και επικίνδυνοι για τη δημόσια υγεία"!

Με την ευκαιρία του πρόσφατου εορτασμού του Πολυτεχνείου, ο οποίος εντάσσεται στις σχολικές αργίες [Υ.Α.(41919/909/4-11-2016)], τα Νόμιμα Φροντιστήρια Μέσης Εκπαίδευσης και τα Κέντρα Ξένων Γλωσσών του Νομού Αρκαδίας παρέμειναν κλειστά τιμώντας τον εν λόγω εορτασμό και τηρώντας στο ακέραιο την συγκεκριμένη απόφαση του Υπουργείου Παιδείας.

Καταδικάζουμε όμως ρητά τη στάση κάποιων οι οποίοι και κατά την ημέρα της εορτής του Πολυτεχνείου αλλά και καθ΄όλη τη διάρκεια της καραντίνας παρέχουν δια ζώσης μαθήματα σε παρανόμως λειτουργούντα γκρουπ και πάσης φύσεως ιδιαίτερα. Η εικόνα εξάλλου μαθητών και μαθητριών με σχολικές τσάντες να κυκλοφορούν στο κέντρο της πόλης κατά τις απογευματινές ώρες, επιβεβαιώνει το γεγονός.

Με προκλητικό τρόπο αγνοούν θεσμικές αργίες, τους νόμους της πολιτείας, αλλά κυρίως την πρωτόγνωρη σύγχρονη συγκυρία, καθώς δε στηρίζουν αλλά υπονομεύουν τα μέτρα πρόληψης και προστασίας της Δημόσιας Υγείας. Σ΄ αυτόν τον κοινό αγώνα όλης της κοινωνίας απαιτείται αίσθημα ευθύνης από τον καθένα μας.

Ως νομίμως λειτουργούντα Φροντιστήρια και Κέντρα Ξένων Γλωσσών, προσαρμοστήκαμε άμεσα στα μέτρα της Πολιτείας, τηρώντας όλες τις προδιαγραφές ασφαλούς λειτουργίας με γνώμονα την προστασία της υγείας των μαθητών μας και του εκπαιδευτικού προσωπικού μας. Το ίδιο άμεσα περάσαμε στην τηλεκπαίδευση, στηρίζοντας με ποιοτικό τρόπο τους μαθητές μας, σύμφωνα με τις επιταγές της Πολιτείας. Θα θέλαμε, λοιπόν, να διαχωρίσουμε τη θέση μας απ’ όσους ανεύθυνα συνεχίζουν παράνομα τα πάσης φύσεως δια ζώσης μαθήματα, αμαυρώνοντας αναίτια τον κλάδο μας.

Την ώρα που η ανθρωπότητα βρίσκεται αντιμέτωπη με έναν αόρατο εχθρό που έχει στερήσει τη ζωή εκατοντάδων χιλιάδων ανθρώπων θεωρούμε ανεπίτρεπτη, ανεύθυνη και παράνομη οποιαδήποτε δια ζώσης παροχή εκπαιδευτικού έργου κατά τη διάρκεια της καραντίνας. Όταν εμείς προστατεύουμε τα παιδιά, ποιοι είναι αυτοί που εγκληματούν θέτοντας σε κίνδυνο τόσο τα ίδια όσο και τις οικογένειές τους;

Θεωρούμε αυτονόητη την έμπρακτη καταδίκη αυτού του φαινομένου από όλους τους γονείς και μαθητές, τους οποίους τους θεωρούμε συμπαραστάτες σ΄ αυτήν τη δύσκολη «μάχη» που δίνει όλη η κοινωνία, περιμένοντας και τους αρμοδίους φορείς της πολιτείας, να συμβάλουν με τον δικό τους θεσμικό ρόλο.

       
 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΦΡΟΝΤΙΣΤΩΝ Μ.Ε.

 Ν. ΑΡΚΑΔΙΑΣ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΒΟΣΝΟΣ

 

  ΣΥΛΛΟΓΟΣ

ΚΕΝΤΡΩΝ ΞΕΝΩΝ ΓΛΩΣΣΩΝ 

Ν. ΑΡΚΑΔΙΑΣ

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΒΟΥΛΑ ΚΛΗΜΕΝΤΖΟΥ

 

2 σχόλια

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Παρασκευή, 20 Νοεμβρίου 2020 22:16 Σύνδεσμος σχολίου

    ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΟΑ ΚΑΙΕΙΝΑΙ ΤΟΥ ΒΡΑΣΤΟΥ ΝΕΡΟΥ

  • ΜΑΥΡΑ ΧΑΡΑΜΑΤΑ
    ΜΑΥΡΑ ΧΑΡΑΜΑΤΑ Παρασκευή, 20 Νοεμβρίου 2020 18:36 Σύνδεσμος σχολίου

    ΣΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΝΤΙΜΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΕΞΤΡΑ......

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...