Menu
RSS
Παρασκευή, 19/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Διεθνής Λογοτεχνικός Διαγωνισμός | Έπαινος για τη Μαρία Μάγκλαρη από την Τρίπολη

Διεθνής Λογοτεχνικός Διαγωνισμός | Έπαινος για τη Μαρία Μάγκλαρη από την Τρίπολη

Έπαινος για το παραμύθι «Ο Αιμίλιος και το ουράνιο τόξο» απονεμήθηκε στην Μαρία Μάγκλαρη από την Τρίπολη, στο πλαίσιο του9ου Διεθνούς Λογοτεχνικού Διαγωνισμού 2020 Ομίλου για την UNESCO Τεχνών, Λόγου & Επιστημών Ελλάδας.

Ο διαγωνισμός, που διοργανώνεται σε ετήσια βάση από τον Όμιλο και έχει καθιερωθεί πλέον ως ένας από τους θεσμούς του, έχει στόχο να αποτελέσει «βήμα» για την ανάδειξη νέων ταλέντων στη Νέα Ελληνική Λογοτεχνία. Αφορά δε τα είδη του λόγου: Ποίηση, ΔιήγημαΝουβέλαΠαιδικό παραμύθιΠαιδικό – νεανικό διήγημα.

Σε μεταγενέστερο χρόνο και μόλις το επιτρέψουν οι συνθήκες διασφάλισης της δημόσιας υγείας από την πανδημία, θα οριστεί ημερομηνία για την απονομή των βραβείων – επαίνων στους διακριθέντες και των αναμνηστικών διπλωμάτων στους λοιπούς συμμετέχοντες, για την οποία θα υπάρξει νέα, ξεχωριστή ανακοίνωση.

Τα έργα που διακρίθηκαν, θα δημοσιευθούν στην ηλεκτρονική εφημερίδα του Ομίλου, εφόσον το επιθυμούν οι δημιουργοί, συνοδευόμενα από μία φωτογραφία τους και ένα μικρό βιογραφικό τους (αρχής γενομένης από το τεύχος Ιανουαρίου 2021).

Η Μαρία Μάγκλαρη γεννήθηκε στην Τρίπολη. Σπούδασε στη Φιλοσοφική Σχολή Αθηνών και συνέχισε τις μεταπτυχιακές της σπουδές στις “Επιστήμες της Αγωγής” στο Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο. Σήμερα παρακολουθεί το μεταπτυχιακό πρόγραμμα των πανεπιστημίων Πάτρας και Λευκωσίας “Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση” και εργάζεται ως φιλόλογος στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση. Έργα της “Ο Πολύβιος και η Βιβλιοαπαγόρευση”.

Κείμενο | www.kalimera-arkadia.gr

3 σχόλια

  • Ανώνυμος
    Ανώνυμος Πέμπτη, 26 Νοεμβρίου 2020 18:55 Σύνδεσμος σχολίου

    Μαίρη, διάβασα το βιβλίο σου "Χάγια" και ομολογώ ότι εντυπωσιαστηκα. Αν και είναι μικρό σε σελίδες, είναι τόσο μεγάλο σε νοήματα και μηνύματα. Ο λόγος απλός, πυκνός, γλαφυρός και ευχάριστος. Θερμά συγχαρητήρια!!!!
    Πολλά συγχαρητήρια και για το βραβείο από το διεθνή διαγωνισμό λογοτεχνίας.
    Να είσαι καλά να γράφεις και να καμαρώνουμε εμείς οι συνάδελφοι σου.
    Μπράβο!!!!

  • Μυρτω
    Μυρτω Πέμπτη, 26 Νοεμβρίου 2020 16:02 Σύνδεσμος σχολίου

    Μπράβο, Μαίρη.
    Συγχαρητήρια!!!!!

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Πέμπτη, 26 Νοεμβρίου 2020 13:14 Σύνδεσμος σχολίου

    Συγχαρητήρια!

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...