Menu
RSS
Κυριακή, 24/01/2021
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας
komis490 1972018

Γιαννακούρας σε Περιφερειακή Αρχή: «Μεγάλη μπουκιά να τρώτε, μεγάλη κουβέντα να μη λέτε» 

Γιαννακούρας σε Περιφερειακή Αρχή: «Μεγάλη μπουκιά να τρώτε, μεγάλη κουβέντα να μη λέτε» 

Σε ανακοίνωσή του, ο περιφερειακός σύμβουλος Βαγγέλης Γιαννακούρας αναφέρει: "Πριν τις τελευταίες Περιφερειακές Εκλογές αλλά και αμέσως μετά κατηγορηθήκαμε, πολλές φορές και ιδιαίτερα εγώ προσωπικά από τον κ.Νίκα και την παρέα του ,ότι πολλά από τα έργα , που είχαμε εντάξει για την Αρκαδία, μέσα από διάφορα προγράμματα , ήταν  έργα αρμοδιότητας των δήμων και κατά συνέπεια κακώς τα ενέταξε η Περιφέρεια . Επίσης κατηγορηθήκαμε ότι εντάξαμε μόνο μικρά έργα που δεν προσφέρουν και αυτοί θα κάνουν μόνο μεγάλα έργα και τέλος ότι τα έργα εντάχθηκαν προεκλογικά προς άγραν ψήφων.

Μάλιστα πολλές φορές αναγκάστηκα να απαντήσω στις κατηγορίες αυτές και να αναφέρω πως τα μικρά έργα για τα μικρά χωριά είναι μεγάλα έργα και ότι τα έργα που εντάχθηκαν ήταν μετά από αιτήματα των τοπικών κοινωνιών και μετά από επιτόπια διαπίστωση δική μας της ανάγκης υλοποίησης των έργων για την εξυπηρέτηση των κατοίκων και την βελτίωση της καθημερινότητάς τους.

Σπαταλήθηκαν περίπου δύο χρόνια με πλήρη απραξία και με μόνο έργο τις αυξομειώσεις πιστώσεων σε κάποια έργα (πχ γήπεδο Δημητσάνας) ,με σκοπό να παραπληροφορήσουν τους πολίτες για την πατρότητα των έργων και τώρα διαπιστώνοντας ότι τα έργα, που είχαμε εντάξει, δεν είχαν τα χαρακτηριστικά για τα οποία μας λοιδόρησαν (μικρά, δημοτικά και ψηφοθηρικά), άλλαξαν ρότα και με την ανυπόστατη δικαιολογία ότι ωρίμασαν μελέτες, πράγμα που δεν ισχύει ούτε στο ελάχιστο, γιατί οι μελέτες για τα συγκεκριμένα έργα είναι απλές και μπορούν να γίνουν από τις Υπηρεσίες της Περιφέρειας, αρχίζουν δειλά-δειλά , σε ρυθμούς χελώνας βεβαίως, να ωριμάζουν τις διαδικασίες για κάποια μικρά έργα από αυτά που είχαμε εμείς εντάξει και τα παρουσιάζουν με βαρύγδουπες δηλώσεις για έργα τους, λέγοντας μάλιστα πως τα έργα ανήκουν στους πολίτες. Αυτό το λέγαμε και εμείς πριν από αυτούς και για αυτό τα είχαμε εντάξει και θέλαμε να γίνουν ώστε να εξυπηρετήσουν τις ανάγκες των μικρών τοπικών κοινωνιών και γιαυτό δεν εξετάσαμε ποτέ τίνος αρμοδιότητα είναι το κάθε έργο.

Άλλωστε υλοποιήσαμε 600 έργα στην Αρκαδία και με ενοχλεί να ακούω τη φράση «γιατί δεν υλοποιήσατε εσείς αυτά τα έργα». Απαντώ «γιατί είχαν ενταχθεί το τελευταίο διάστημα και οι εκλογές ανέκοψαν την υλοποίησή τους, άλλωστε ακόμα και ένα μικρό δημόσιο έργο απαιτεί τουλάχιστον 8 μήνες για να ξεκινήσει η υλοποίησή του».

Ως παράδειγμα αλλαγής ρότας ήταν κατά τη διάρκεια της τελευταίας συνεδρίασης της Οικονομικής Επιτροπής οι αποφάσεις για έγκριση δημοπράτησης των ενταγμένων έργων του 2019 «Βελτίωση και ασφαλτόστρωση της δημοτικής οδού προς τα Λιθοβούνια» και «η Βελτίωση εγκαταστάσεων του γηπέδου μπάσκετ στο  Βαλτεσινίκο».

Χαιρόμαστε για αυτό και ευχόμαστε να έχουν την ίδια τύχη και όλα τα άλλα έργα (όσα δεν έχουν απεντάξει) με αυτά τα χαρακτηριστικά, γιατί είναι χρήσιμα για τις τοπικές κοινωνίες.

Εμείς από τη θέση που έχουμε θα συνεχίζουμε να πιέζουμε για την υλοποίηση αυτών των έργων αλλά και για την ένταξη νέων έργων που θα βοηθήσουν τα χωριά μας."

7 σχόλια

 • Εισάγετε το όνομά σας...
  Εισάγετε το όνομά σας... Τρίτη, 01 Δεκεμβρίου 2020 16:14 Σύνδεσμος σχολίου

  11.41 Γιατί σε εκνευρίζουν όλοι αυτοί οι αναιδείς! Οταν θα ξαναερθετε στην εξουσια το 2023 να τους κοψετε το βήχα στους ανάγωγους. Τον δε Ηλία Κ. να τον στείλεις στον Εβρο να μαθει να μην ειρωνεύεται. Ακούς εκεί που το βρήκανε και αμολάνε καλούμπα ......οι κακομαθημένοι!!!!!!!

 • ΗΛΙΑΣ  Κ.
  ΗΛΙΑΣ Κ. Τρίτη, 01 Δεκεμβρίου 2020 15:05 Σύνδεσμος σχολίου

  O HΛΙΑΣ Κ. ΑΚΟΥΕΙ.........ΕΧΕΤΕ ΚΑΠΟΙΟ ΜΥΝΗΜΑ ΓΙΑ ΑΥΤΟΝ................... ΕΑΝ ΤΟΝ ΒΡΗΚΑΤΕ ΚΕΡΔΙΖΕΤΕ ΤΣΙΧΛΑ

 • Εισάγετε το όνομά σας...
  Εισάγετε το όνομά σας... Τρίτη, 01 Δεκεμβρίου 2020 13:10 Σύνδεσμος σχολίου

  ΗΛΙΑ Κ. , ΕΣΥ ΕΙΣΑΙ ...... ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΕΣΑΙ .

 • ΗΛΙΑΣ  Κ.
  ΗΛΙΑΣ Κ. Τρίτη, 01 Δεκεμβρίου 2020 12:18 Σύνδεσμος σχολίου

  Συγνώμη εσείς που γνωρίζετε ποιος είναι ο σχολιαστής τι είσαστε ? Κάποια ομάδα, κάποια κομπανία , ομάδα στήριξης του Πέτρου, το περιβόητο forum , γιατί δεν μας λέτε ποιοι είσαστε? Να βγείτε στο προσκήνιο επωνύμως αλλά μιλάτε σε πληθυντικό ? Είσαστε πολλοί και τρομεροί ? Σοβαρέψου σχολιαστή η σχολιάστρια δεν σας παει το επιθετικό υφάκι εναντίον όλων !!!!! Να καταθέτε την αποψη σας όπως όλος ο κόσμος αλλά με σεβασμό στους άλλους! Δεν έχετε την εξουσία πλέον ! Δεν σας το είπε κανένας μεχρι σήμερα ?

 • Εισάγετε το όνομά σας...
  Εισάγετε το όνομά σας... Τρίτη, 01 Δεκεμβρίου 2020 11:41 Σύνδεσμος σχολίου

  ΕΣΥ ΠΟΥ ΞΕΚΙΝΑΣ ΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΜΕ ΜΙΚΡΟ ΓΡΑΜΜΑ .....ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΠΟΙΟΣ ΕΙΣΑΙ , ΣΥΝΕΡΓΑΤΑΚΙ ΤΟΥ ΝΙΚΑ .....ΟΥΔΕΝ ΚΡΥΠΤΟΝ ΥΠΟ ΤΟΝ ΗΛΙΟ . ΚΟΝΤΟΣ ΨΑΛΜΟΣ ΑΛΛΗΛΟΥΊΆ .......... . ΣΑΣ ΑΡΕΣΕΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΑΡΕΣΕΙ ΤΟ ΔΙΔΥΜΟ ΤΑΤΟΥΛΗ - ΓΙΑΝΝΑΚΟΥΡΑ ΕΚΑΝΑΝ ΜΕΓΑΛΟ ΕΡΓΟ ΣΤΗΝ ΑΡΚΑΔΙΑ . ΚΙ Ο,ΤΙ ΥΛΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ .

 • Ανωνυμος
  Ανωνυμος Δευτέρα, 30 Νοεμβρίου 2020 21:28 Σύνδεσμος σχολίου

  Ποιος Νίκας; όλοι γνωρίζουν πως εξελέγη και ποιοι τον στήριξαν.. Να τον χαίρεστε τα βλέπουμε τα χαΐρια του

 • Εισάγετε το όνομά σας...
  Εισάγετε το όνομά σας... Δευτέρα, 30 Νοεμβρίου 2020 19:39 Σύνδεσμος σχολίου

  εμ πως !!! δεν θα μιλούσε και τούτος;;; Μίλησε ο πέτρος, μίλησε η Ντίνα και μη μιλήσει και ο Βαγγέλης. Αλλος υπερασπιστής και τούτος του τιτάνιου έργου . Που έχουμε πεσει σε τι φωλιά εργασιομανών ανθρώπων που τωρα που χασανε την εξουσια μας θυμιζουν καθε μερα τι χασαμε και τι εχασαν οι ανθρωποι που δεν τους ξαναψηφισαν. Τι έχασαν οι Νεοδημοκρατες , τι έχασαν οι πασοκοι, τι έχασαν οι συριζαιοι που δεν υποστηριξαν αυτούς τους τιτάνες. Πάτε για υπνο παιδακια. σιωπητηριο τωρα ειναι αλλοι στα πραματα. Ειναι ο εφιαλτης σας ο Νικας ο νεοδημοκρατης ο γερολυκος που σας εκανε σκονη και βλεπετε τη σκονη του τωρα. νανακια τωρα τατουλακια. Δεν σας παιρνει η φτηνη αντιπολιτευση.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...