Menu
RSS
Τρίτη, 19/03/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Παπαηλιού: "Για την κυβέρνηση, η υγειονομική κρίση αποτέλεσε το πρόσχημα για την εξουθένωση της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας"

Παπαηλιού: "Για την κυβέρνηση, η υγειονομική κρίση αποτέλεσε το πρόσχημα για την εξουθένωση της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας"

Κατά την τηλεδιάσκεψη εργασίας που οργανώθηκε από την Πελοποννησιακή Ομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας στις 10.1.2021, ο βουλευτής Αρκαδίας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία  παρενέβη, λέγοντας, μεταξύ των άλλων, τα εξής :

Την πανδημία και την εξ αυτής οικονομική και κοινωνική κρίση προσεγγίζουν οι διάφορες χώρες με διαφορετικό τρόπο.

Στην πατρίδα μας η παρούσα κρίση ακολουθεί τη χρεοκοπία,  την κρίση της «μνημονιακής» περιόδου, αλλά και την, μετά από εργώδη προσπάθεια,  έξοδο της χώρας από τις «μνημονιακές» πολιτικές τον Αύγουστο του 2018.   

Οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις αποτελούν τη ραχοκοκαλιά της ελληνικής οικονομίας. Αυτή η ορθή διαπίστωση πρέπει να συνοδεύεται από αντίστοιχες πολιτικές.

Για την παρούσα κυβέρνηση, η υγειονομική κρίση αποτέλεσε το πρόσχημα για την εξουθένωση, μεταξύ των άλλων, και της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας, στο πλαίσιο της πολιτικής της για την ενίσχυση των μεγάλων και των ισχυρών.

Αυτό προκύπτει από τα ληφθέντα περιοριστικά μέτρα, τα οποία ευνοούν τον αθέμιτο ανταγωνισμό έναντι των μικρομεσαίων επιχειρήσεων από τις μεγάλες επιχειρήσεις και «αλυσίδες». Δεν τηρείται η ισονομία και η ίση μεταχείριση, με αποτέλεσμα την περαιτέρω ενίσχυση των τελευταίων.     

Επιπλέον προκύπτει, προοπτικά, από το «σχέδιο Πισσαρίδη» και το επ΄ αυτού κυβερνητικό σχέδιο, που ρητά επιδιώκει την ακύρωση του ρόλου των μικρομεσαίων επιχειρήσεων στην οικονομία, μέσω της εξουδετέρωσής τους.

Προτείνονται :

Η παροχή ρευστότητας από το κράτος, με την καταβολή μη επιστρεπτέας ενίσχυσης σε όλους τους πληττόμενους αυτοαπασχολούμενους και επιχειρήσεις, μόνιμες μειώσεις και καταργήσεις επιβαρύνσεων, άλλα μέτρα και τη μη εφαρμογή και εντέλει την κατάργηση του νέου Πτωχευτικού Κώδικα, ο οποίος οδηγεί ουσιαστικά σε εκτεταμένες ρευστοποίηση περιουσιών και δέσμευση-δήμευση εισοδημάτων.  

Η παροχή ρευστότητας και από τις τράπεζες, οι οποίες πρέπει να επιτελέσουν την αποστολή τους χρηματοδοτώντας την οικονομία και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, ώστε αυτές να επιβιώσουν και να ενσωματώσουν τις νέες τεχνολογίες και καινοτομίες.

Η  απομείωση-η διαγραφή του ιδιωτικού χρέους των μικρο-μεσαίων επιχειρήσεων, των επαγγελματιών, των νοικοκυριών  που συνεχίζει να σωρεύεται και που δεν μπορεί και δεν πρόκειται να εξυπηρετηθεί.

Προοπτικά, η αλλαγή του παραγωγικού υποδείγματος, στο πλαίσιο του οποίου να αξιοποιηθούν τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της χώρας και των Περιφερειών, μεταξύ αυτών και της Πελοποννήσου, και να διαμορφωθεί μία νέα κοινωνική συμφωνία μεταξύ του κράτους, του κόσμου της εργασίας και  αυτού της δημιουργικής μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας.

3 σχόλια

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Τρίτη, 12 Ιανουαρίου 2021 10:53 Σύνδεσμος σχολίου

    23;12 ΔΕΝ ΣΤΗΡΙΖΩ ΚΑΝΕΝΑ.!ΓΙΑΤΙ ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΟΥΝ.ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΥΡΩΣΕΙΣ ΡΩΤΑ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥ ΚΑΙ ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Δευτέρα, 11 Ιανουαρίου 2021 23:12 Σύνδεσμος σχολίου

    ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΕΛΟΣ Γιατί προδικάζεις το αποτέλεσμα? Κι εφόσον έχουν δει πολλά τα μάτια σου γιατί επιμένεις να ψηφίζεις συνεχώς τους ίδιους? Προφανώς για τις κυρώσεις αναφέρεσαι στο έγγραφο κάποιου κομματάρχη διοικητή του νοσοκομείου της Καρδίτσας, που δήθεν άγνωστος μοίρασε στους νοσηλευτές και το υπόλοιπο ιατρικό προσωπικό. Συνέχισε να τους στηρίζεις!!!

  • ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΕΛΟΣ
    ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΕΛΟΣ Δευτέρα, 11 Ιανουαρίου 2021 22:28 Σύνδεσμος σχολίου

    Αληθεια καλα τα λετε ως αντιπολιτευση , εχουμε ενδοιασμους για το εαν θα τα κανατε ως εξουσια γιατι πολλα εχουν δει τα ματια μας ...αληθεια θα επιβαλατε την ΥΠΟΧΡΕΟΤΙΚΗ-ΕΚΒΙΑΣΤΙΚΗ πραξη εμβολιασμου με ενδεχομενες κυρωσεις οπως στους ιδιωτες ιατρους και νοσοκομειακους ωστε να τους αφαιρεθει η αδεια η να αποκλειστουν απο τα επαγγελματατα τους..!!!

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...