Menu
RSS
Παρασκευή, 29/03/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Συνταξιούχοι στην Αρκαδία με προβλήματα υγείας και κατάκοιτοι καλούνται να ταξιδέψουν πολλά χιλιόμετρα για να εμβολιαστούν κατά του covid!

Συνταξιούχοι στην Αρκαδία με προβλήματα υγείας και κατάκοιτοι καλούνται να ταξιδέψουν πολλά χιλιόμετρα για να εμβολιαστούν κατά του covid!
Τα Συνεργαζόμενα Συν/χικά Σωματεία του Νομού Αρκαδίας Δ. Υπάλληλοι - ΙΚΑ ΟΑΕΕ - ΕΛΤΑ παράρτημα Αρκαδίας ΠΑΣΑΣ ΔΕΗ ενημερώνουν τους Συνταξιούχους του Νομού ότι:
Παρά τις διακηρύξεις και τα πανηγύρια της κυβέρνησης για τον «επιχειρησιακό σχεδίασμά», τεράστια εμπόδια μπαίνουν στον εμβολιασμό των ηλικιωμένων, εξαιτίας της ουσιαστικής ανυπαρξίας δημόσιας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας.
Ήδη από την πρώτη μέρα λειτουργίας της πλατφόρμας για τα εμβόλια και την έναρξη της διαδικασίας για τα ραντεβού των ηλικιωμένων άνω των 85 ετών, αποκαλύφθηκε ότι πάρα πολλοί άνθρωποι αυτής της ηλικίας, με σοβαρά προβλήματα μετακίνησης και επιβαρυμένη υγεία, καλούνται να ταξιδέψουν μέχρι και εκατοντάδες χιλιόμετρα αφού στην Αρκαδία είναι υποχρεωμένοι να έρθουν Τρίπολη.
Και δεν είναι μόνο οι αποστάσεις είναι και η δυνατότητα μετακίνησης για σημαντικό αριθμό συνανθρώπων αυτής της ηλικίας με προβλήματα υγείας, δυσκολία ή και αδυναμία μετακίνησης (κατάκοιτοι), ακόμα και μέσα στην Τρίπολη, για τους οποίους αρμόδιοι καλούν τους νεώτερους να βοηθήσουν.
Αναδεικνύεται η ανυπαρξία ανεπτυγμένων και στελεχωμένων δημόσιων μονάδων ΠΦΥ που να αγκαλιάζουν όλο τον πληθυσμό και όλες τις περιοχές της χώρας και επιβεβαιώνεται η ανάγκη να ληφθούν άμεσα μέτρα ουσιαστικής ενίσχυσης του δημόσιου συστήματος Υγείας, διαφορετικά και η πανδημία δεν θα αντιμετωπίζεται και ο εμβολιασμός θα υπονομεύεται.
Προκλητικά το υπουργείο Υγείας έσπευσε να θολώσει τα νερά με «πανηγυρισμούς» για «ρεκόρ 60.000 ραντεβού» σε ένα 24ωρο για εμβολιασμούς ηλικιωμένοι, τη στιγμή που δεν διασφαλίζει ούτε την οργανωμένη και με κατάλληλη επίβλεψη μεταφορά τους στα εμβολιαστικά κέντρα, ούτε τον κατ' οίκον εμβολιασμό για όσους αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα μετακίνησης... παραπέμποντας σε κάποιο αόριστο μέλλον που θα υπάρχουν εμβόλια «πιο εύκολα στη διαχείριση τους»! Σε ένα τέτοιο φόντο, με το μπαλάκι να πέφτει και πάλι στην «ατομική ευθύνη», πολλοί ηλικιωμένοι θα μείνουν χωρίς εμβόλιο ή αυτοί και οι οικογένειες τους θα επιβαρυνθούν με το κόστος, την ταλαιπωρία και τους κινδύνους της «οδύσσειας»...
Και βέβαια η απουσία ΠΦΥ παραπέμπει και μεταθέτει το πρόβλημα στην «ατομική ευθύνη» τόσο για τη μετακίνηση όσο και για αυτά που ακολουθούν τον εμβολιασμό . Ο εμβολιαζόμενος θα πρέπει να αυτοαξιολογείται για τυχόν ανεπιθύμητες παρενέργειες, να ψάχνει γιατρό και αν χρειαστεί να διανύσει και πάλι χιλιόμετρα για να φτάσει σε νοσοκομείο ή ΚΥ, ή να πληρώσει σε ιδιώτες γιατρούς...
Απαιτούμε να παρθούν τα κατάλληλα μέτρα ώστε με κρατική ευθύνη να διευκολυνθεί ο εμβολιασμός αυτής της ευαίσθητης ομάδας των ατόμων άνω των 85 ετών.
Τα Σωματεία των Συνεργαζόμενών Συνταξιούχων Οργανώσεων

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...