Menu
RSS
Παρασκευή, 29/03/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Δημοτικό Συμβούλιο Τρίπολης | Η τελική απόφαση για το σχέδιο του εκλογικού νόμου

Δημοτικό Συμβούλιο Τρίπολης | Η τελική απόφαση για το σχέδιο του εκλογικού νόμου

Ο νέος εκλογικός νόμος συζητήθηκε διεξοδικά στο δημοτικό συμβούλιο της Τρίπολης.

Είχε προηγηθεί μια συνάντηση των επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων και εκπροσώπων Προέδρων στο Δημαρχείο της πόλης.

Στη συνεδρίαση έγιναν πολλές τοποθετήσεις από επικεφαλής, δημοτικούς συμβούλους, αλλά και τον εκπρόσωπο των Προέδρων.

Το Δημοτικό Συμβούλιο συμφώνησε με το ψήφισμα της Ένωσης Προέδρων Κοινοτήτων Δήμου Τρίπολης.

Θυμίζουμε ότι οι Πρόεδροι ζητούν συμμετοχή στη επαναδιαμόρφωση του νομοσχεδίου, αρμοδιότητες αποφασιστικού χαρακτήρα και πόρους για τις κοινότητες, ανεξάρτητη κάλπη για την ανάδειξη των Συμβουλίων κοινότητας(και άνω των 500 ατόμων) και ξεκάθαρο θεσμικό πλαίσιο για τη λειτουργία των επιπέδων της αυτοδιοίκησης.

Στο προηγούμενο συμβούλιο, ο Πρόεδρος της Ένωσης Παναγιώτης Νικολόπουλος είχε πει ότι «γίνεται υποτίμηση για χωριά κάτω από 300 κατοίκους, ενώ για τις κοινότητες πάνω από 500 κατοίκους θα έχει πλειοψηφία η παράταξη του δημάρχου ανεξάρτητα από το τελικό αποτέλεσμα στις εκλογές σε κάθε χωριό. Μπαίνει οριστικά μια ταφόπλακα στις κοινότητες. Δεν μπορεί ο Πρόεδρος να μην είναι εκλεκτός της κοινωνίας, αλλά ο αρεστός του Δημάρχου. Ζητάμε ανεξάρτητα ψηφοδέλτια για όλες τις κοινότητες.»

Επιπλέον, το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε κατά πλειοψηφία να ζητήσει να επανεξεταστεί η μείωση του αριθμού των δημοτικών συμβούλων και οι υποψήφιοι Πρόεδροι σε όλες τις τοπικές κοινότητες να είναι ανεξάρτητοι από τα ψηφοδέλτια των υποψήφιων δημάρχων, καθώς και να μην καταργηθεί η δημοτική κοινότητα Τρίπολης.

Με το 43% διαφώνησε ο Δημήτρης Βόσνος, λέγοντας ότι ο Δήμαρχος να εκλέγεται με 50% +1 ή με 43% αλλά με μια συγκεκριμένη διαφορά από τον δεύτερο.

Ο Βαγγέλης Γούργαρης αντίθετα πρότεινε απλή αναλογική που διασφαλίζει την ισονομία και τη σωστή εκπροσώπηση της λαϊκής ψήφου. Υπέρ ψήφισε ο Βαγγέλης Γούργαρης και οι Καμπυλαυκάς και Κατσαφάνας. Λευκό ψήφισε ο Δημήτρης Βόσνος.

Κείμενο | www.kalimera-arkadia.gr

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...