Menu
RSS
Τρίτη, 19/03/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Κατάρρευσε τμήμα της Μονής Καλτεζών | Η απάντηση Λαμπρόπουλου σε Γιαννακούρα: «Το μνημείο είχε αφεθεί στη μοίρα του επί 9 χρόνια»

Κατάρρευσε τμήμα της Μονής Καλτεζών | Η απάντηση Λαμπρόπουλου σε Γιαννακούρα: «Το μνημείο είχε αφεθεί στη μοίρα του επί 9 χρόνια»

Μεγάλη συζήτηση έχει ανοίξει στην Αρκαδία, ύστερα από την κατάρρευση τμήματος των κελιών στο ιστορικό Μοναστήρι των Καλτεζών.

Η πρώην περιφερειακή αρχή, μέσω του κ. Γιαννακούρα, κατηγόρησε ευθέως τη σημερινή διοίκηση της Περιφέρειας για την εξέλιξη αυτή. «Δύο περίπου χρόνια από την ανάληψη της Περιφερειακής Αρχής, με εξασφαλισμένα χρήματα και με μελέτη ολοκληρωμένη καθώς και με την οριστική έγκριση του Υπουργείου Πολιτισμού, το συγκεκριμένο έργο, δεν προχώρησε. Οι ευθύνες έχουν ονοματεπώνυμο. Και αυτές ανήκουν ολοκληρωτικά στην Περιφερειακή Αρχή Παναγιώτη Νίκα».

Άμεση ήταν η απάντηση του Αντιπεριφερειάρχη Αρκαδίας, Χρήστου Λαμπρόπουλου, ο οποίος αναφερόμενος στην κριτική του κ. Γιαννακούρα, είπε: «Όταν αφήνεις ένα μνημείο επί 9 χρόνια στη μοίρα του, μάλλον δεν νομιμοποιήσεις για το ότι δεν πρόλαβαν να κάνουν οι επόμενοι. Ακούσαμε κριτική που έχει να κάνει ως συνήθως ότι κάποτε βρέθηκαν τα χρήματα  και τα χρήματα που δήθεν βρέθηκαν θα έπρεπε να υλοποιηθούν και αφού από το 2016 ως το 2019 δεν έκαναν τίποτα, εμείς έπρεπε να το κάνουμε αστραπιαία. Οι μελέτες και οι αδειοδοτήσεις είχαν τελειώσει το 2016».

Να σημειωθεί, τέλος, ότι αυτοψία στην μονή Καλτεζών πραγματοποίησε ο κ. Λαμπρόπουλος μαζί με τον μητροπολίτη Μαντινείας και Κυνουρίας Αλέξανδρο, για τη δρομολόγηση της μελέτης για την άμεση αποκατάσταση του ιστορικού μνημείου, στο πλαίσιο της ήδη εξελισσόμενης σε αυτό εργολαβίας.

Ο Αντιπεριφερειάρχης είπε ότι τον επόμενο μήνα θα μπορεί να εγκατασταθεί ο εργολάβος.

Κείμενο | www.kalimera-arkadia.gr

6 σχόλια

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Πέμπτη, 04 Μαρτίου 2021 17:18 Σύνδεσμος σχολίου

    οι πρώην έκαναν ό,τι ήταν να κάνουν και ενήργησαν παρά το γεγονός ότι δεν ήταν στις αρμοδιότητές τους. Δυστυχώς ο καθένας βλέπει τα πράγματα όπως τον βολεύουν και όχι όπως είναι. Έτοιμα τα βρήκαν οι νυν και δεν προχώρησαν τίποτα. Μήπως και τώρα δεν υπήρχαν μελέτες και χρήματα που λέει συνέχεια ο Λαμπρόπουλος. Κρίμα για το μοναστήρι. Δήθεν και τα πολλά λόγια ότι είναι ιστορικό και ο εορτασμός στην Πελοπόννησο είχε το σύμβολο της Πελοποννησιακής Γερουσίας. Επιτέλους ξεστραβωθείτε και δείτε ποιοι ενεργούσαν και ποιοι ξέρουν μόνο να κατηγορούν . Μηδενισμός λέγεται αυτό. και βλάπτει

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Πέμπτη, 04 Μαρτίου 2021 15:08 Σύνδεσμος σχολίου

    Η αναστήλωση των μνημείων είναι υποχρέωση του ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ! Το ότι ο Τατούλης αποφάσισε να εντάξει το έργο , με σεβασμό στην ιστορία του, τιμή του περιποιεί ! Σαν δεν ντρέπεσαι κ. Λαμπρόπουλε !.Έτοιμα τα βρήκες όλα . Γιατί το αμελήσατε ; Αυτό που κάνετε , λέγεται χυδαιότητα ! Άντε ! Είναι και τα 200 χρόνια από το 1821! Όσο για την εκκλησία ....Ας μην μας κολάζουν οι Άγιοι....

  • 2
    2 Πέμπτη, 04 Μαρτίου 2021 14:30 Σύνδεσμος σχολίου

    Ειστε εκτος τοπου και χρονου μονο για φωτογρσφιες ειστεε;

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Πέμπτη, 04 Μαρτίου 2021 14:29 Σύνδεσμος σχολίου

    Αμφότεροι, ομού, μαζί και οι δύο είναι υπεύθυνοι αλλά στο μπλα μπλα ειναι πρώτοι ..................οι πρωην βέβαια έχουν μεγαλυτερο μερίδιο ως αόρατοι αλλά και αόματοι ..........άιντε παιδιά έπεσε η ιστορία μας ............αλλά όπως έγραψε και ένας φίλος κάθε μαγαζί έχει τον Τάσο του .....................

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Πέμπτη, 04 Μαρτίου 2021 13:21 Σύνδεσμος σχολίου

    Άσε ρε Χρήστο. Άλλα ντ' άλλων

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Πέμπτη, 04 Μαρτίου 2021 12:52 Σύνδεσμος σχολίου

    Για γέλια και για κλάματα και οι δυο σας.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...