Δήμος Τρίπολης | Η απόφαση αποδοχής της δωρεάς του Θεόδωρου Αγγελόπουλου για τα έργα στο σπίτι του Κολοκοτρώνη!

Εργασίες ανακατασκευής της οικίας του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη θα γίνουν στο Λιμποβίσι.
Τα έργα θα γίνουν με δωρεά του γνωστού επιχειρηματία Θεόδωρου Αγγελόπουλου, ο οποίος έλκει την καταγωγή του από το χωριό Βλαχορράφτη Γορτυνίας.
Η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου - όπως προβλέπεται σε αντίστοιχες περιπτώσεις - συνεδρίασε και αποδέχτηκε την δωρεά του κ. Θεόδωρου Αγγελόπουλου σύμφωνα με το αρ. 7214/18-3-2021 αίτημά του, όπου επιθυμεί να χρηματοδοτήσει το έργο: «ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΚΑΙ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΟΥ ΧΩΡΟΥ ΕΜΠΡΟΣΘΕΝ ΤΗΣ ΟΙΚΙΑΣ Θ. ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗ ΣΤΟ ΛΙΜΠΟΒΙΣΙ», με το ποσό των 19.926,80 ευρώ στο Δήμο Τρίπολης. Επίσης, συγκρότησε την επιτροπή του έργου.
Ο Δήμαρχος Τρίπολης κ. Κώστας Τζιούμης ευχαρίστησε δημοσίως για αυτή την προσφορά τον κ. Αγγελόπουλο, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι είναι πολύ πιθανόν το Σάββατο να είναι στο Λιμποβίσι η σύζυγος του κ. Αγγελόπουλου και Πρόεδρος της Επιτροπής Ελλάδα 2021 κυρία Γιάννα Αγγελοπούλου, προκειμένου να παραχωρήσει μια συνέντευξη στο τηλεοπτικό δίκτυο Euronews.
Να σημειωθεί ότι η ανέγερσή του έγινε το 1990 με δαπάνη του επιχειρηματία και εφοπλιστή Παναγιώτη Αγγελόπουλου (πατέρας του Θεόδωρου).
Σήμερα το σπίτι λειτουργεί σαν ανοικτό μουσείο και φιλοξενεί σύγχρονο εικονογραφικό υλικό από τη ζωή και δράση του Θ. Κολοκοτρώνη.
Κείμενο | www.kalimera-arkadia.gr
Tags:
Λιμποβίσι, Σπίτι Κολοκοτρώνη, Θεόδωρος Κολοκοτρώνης, Κώστας Τζιούμης, Θεόδωρος Αγγελόπουλος, Παναγιώτης Αγγελόπουλος, Βλαχόρραφτη Γορτυνίας, Γιάννα Αγγελοπούλου,Σχετικά Άρθρα
- Σε θετικό και ουσιαστικό κλίμα η συνάντηση Τζιούμη με τον Σύλλογο Εργαζομένων ΟΤΑ Αρκαδίας (εικόνες)
- Τζιούμης για την παιδική χαρά στην Άνω Δαβιά: “Υλοποιούμε έργα που επηρεάζουν θετικά την ποιότητα ζωής των δημοτών μας” (vd)
- Παιδική χαρά εγκαινιάστηκε στην Άνω Δαβιά | Τζιούμης: "Προσπαθούμε να είμαστε δίπλα και στην πόλη και στα χωριά" (vd)
- Ο Τζιούμης τίμησε παιδιά του 4ου Δημοτικού για διάκριση σε διαγωνισμό Γαλλοφωνίας με θέμα την Τρίπολη του μέλλοντος! (εικόνες)
- Ανακατασκευή πεζοδρομίου στο 1ο Δημοτικό | Τζιούμης: «Κάνουμε καλύτερο τον τόπο μας - βελτιώνουμε την καθημερινότητα των πολιτών» (vd)
1 σχόλιο
-
Να πούμε βέβαια πως η δωρεά αυτή βρίσκεται πολύ κοντά στο σπίτι και στις αχανείς εκτάσεις της οικογένειας (μέσα στο δάσος του Μαιναλου) .