Menu
RSS
Σάββατο, 27/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Παράσημα από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας στους Αρκάδες Βαλτινό και Ρόρρη!

Παράσημα από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας στους Αρκάδες Βαλτινό και Ρόρρη!

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, σε ειδική τελετή στο Προεδρικό Μέγαρο, απένειμε παράσημα του Ταξιάρχη του Τάγματος του Φοίνικος στον Θανάση Βαλτινό, συγγραφέα από το Καστρί Κυνουρίας και του Χρυσού Σταυρού του Τάγματος της Τιμής στον Γιώργο Ρόρρη, ζωγράφο από τον Κοσμά Κυνουρίας.

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε .. "Ο Θανάσης Βαλτινός πλούτισε τη γραμματεία μας με ένα έργο στο οποίο ιστορία, πολιτική και κοινωνία διαπλέκονται έντονα με το εγώ και την ατομικότητα. Με την αφηγηματική του λιτότητα, τον κατακλυσμό των σελίδων του από τη δράση και τα πάθη των απλών ανθρώπων, την πρωτοπόρο χρήση των τεκμηρίων ως λογοτεχνικής ύλης, αλλά κυρίως με την διακονία της ελληνικής γλώσσας με τρόπο ικανό να αποκαταστήσει τον ανάπλου της από τις εκβολές στις πηγές της, άλλαξε τον ρου του σύγχρονου ελληνικού μυθιστορήματος.

Ο Γιώργος Ρόρρης, επίμονος ερευνητής του ανθρώπινου σώματος, το αποδίδει στον καμβά φθαρτό και ατελές, αλλά ηρωικό μέσα στην ανθεκτικότητά του, σύμβολο συγκινητικό της ανθρώπινης ιδιότητάς μας, της θνητότητάς μας. Συνδιαλέγεται με τους μεγάλους δασκάλους που ενέπνευσαν την ανθρωποκεντρική ζωγραφική του, χωρίς ποτέ να του διαφεύγει η ακανθώδης ένταση της πραγματικότητας."

 

 

Τελετή επίδοσης παρασήμων

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...