Menu
RSS
Σάββατο, 18/05/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Οδοιπορικό του «Καλημέρα Αρκαδία» στην πλημμυρισμένη Κυνουρία – Μεγάλες ζημιές σε χωράφια και δρόμους (vd)

Οδοιπορικό του «Καλημέρα Αρκαδία» στην πλημμυρισμένη Κυνουρία – Μεγάλες ζημιές σε χωράφια και δρόμους (vd)

Το kalimera-arkadia.grβρέθηκε στις περιοχές της Κυνουρίας, οι οποίες υπέστησαν σοβαρές ζημιές, μετά το τελευταίο κύμα κακοκαιρίας και κατέγραψε εικόνες και βίντεο από την περιοχή.

Σε απόγνωση είναι οι αγρότες παραγωγοί της παραλιακής Κυνουρίας ύστερα από τις τελευταίες βροχοπτώσεις που έπληξαν την περιοχή και ως αποτέλεσμα είχαν να προκληθούν καταστροφές.

Οι περισσότερες ζημιές εντοπίστηκαν στο Λεωνίδιο, όπου οι παραγωγοί επισήμαναν το πρόβλημα και είπαν ότι από την μεριά της πολιτείας, αλλά και από την τοπική αυτοδιοίκηση, δεν πάρθηκαν τα απαραίτητα μέτρα ώστε να καθαριστούν ρέματα και αγροτικά αυλάκια - εδώ και δυο χρόνια.

Περισσότερη ζημιά έχουν πάθει διάφορα οπωροκηπευτικά προϊόντα (μαρούλια-υπαίθριες ντομάτες κ.α) ενώ τις πρώτες πρωινές ώρες η Πυροσβεστική υπηρεσία της περιοχής, άντλησε μεγάλες ποσότητες νερού από κατοικίες οι οποίες είχαν πλημμυρίσει.

Ο Δήμαρχος της περιοχής Γιάννης Μαρνέρης περιμένει ο Δήμος του να κηρυχτεί από την πολιτική προστασία σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Βόρειας Κυνουρίας Μανώλης Σκαντζός επεσήμανε το καιρικό φαινόμενο που έπληξε και την περιοχή του Άστρους αλλά και των γύρω περιοχών και αναφέρθηκε στις ζημιές που δημιούργησε η κακοκαιρία στους επαρχιακούς και αγροτικούς οδικούς άξονες.

Τέλος ο Αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας Βαγγέλης Γιαννακούρας που συνοδευόταν από περιφερειακούς σύμβουλους αλλά και από υπηρεσιακούς παράγοντες της Περιφέρειας Πελοποννήσου και περιόδευσε σε Νότια & Βόρεια Κυνουρία αναφέρθηκε στην συμβολή της Περιφέρειας σε μηχανολογικό εξοπλισμό ώστε το διήμερο που διανύουμε να είναι σε ετοιμότητα για να προλάβουν προβλήματα που τυχόν υπάρξει νέο έντονο καιρικό φαινόμενο.

Σε ετοιμότητα είναι – πλην της παραλιακής Κυνουρίας - και ο υπόλοιπος νομός της Αρκαδίας, αφού καιρικά προβλήματα – μικρής έντασης – υπήρξαν σε περιοχές της Γορτυνίας και της Μεγαλοπόλεως.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ!

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...