Menu
RSS
Κυριακή, 19/05/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Τα Άνθη της Πέτρας για την Εξόδιο Ακολουθία του Αργύρη Πετρονώτη

Τα Άνθη της Πέτρας για την Εξόδιο Ακολουθία του Αργύρη Πετρονώτη
Σε κλίμα βαθιάς συγκίνησης τελέστηκε η εξόδιος ακολουθία του αείμνηστου Αργύρη Πετρονώτη στον Ι.Ν. Αναστάσεως του Κυρίου των κοιμητηρίων Θεσσαλονίκης το Σάββατο 22 Απριλίου 2023. Επικήδειους εκφώνησαν ο Τριάδης Τσαφαράς, Αντιπρόεδρος του Δ.Σ. των Ανθέων της Πέτρας που εκπροσώπησε το σωματείο μας, ο Παναγιώτης Φάκλαρης, Καθηγητής Αρχαιολογίας του ΑΠΘ, ο Παναγιώτης Βέμος, φυσικός από την Τρίπολη και οι αρχιτέκτονες - μαθητές του Αργ. Πετρονώτη στα εργαστήρια των Ανθέων της Πέτρας Νίνα Αθανασοπούλου και Γιώργος Φαραντζής. Ο κ. Τσαφαράς αναφέρθηκε στα σπάνια χαρακτηριστικά της προσωπικότητας του αείμνηστου Αργύρη Πετρονώτη, όπως τα βίωσε και μέσα από την προσωπική φιλική τους σχέση, και στην ανεκτίμητη συμβολή του για την προώθηση των στόχων των Ανθέων της Πέτρας. Ιδιαίτερη μνεία έκανε για τη συγγραφή της εκτενούς μελέτης «Οι Λαγκαδινοί μαστόροι του Μοριά», ο πρώτος τόμος της οποίας έχει ήδη ολοκληρωθεί και παραδοθεί στο ΔΣ του σωματείου μας.
Τα Άνθη της Πέτρας ως ελάχιστο φόρο τιμής στον αποβιώσαντα Επίτιμο Πρόεδρο του Επιστημονικού Συμβουλίου θα δώσουν το όνομά του στην αίθουσα εκδηλώσεων και τη Βιβλιοθήκη του Κέντρου Παραδοσιακής Αρχιτεκτονικής και Πέτρας, η δημιουργία του οποίου αποτέλεσε ένα από τα όνειρα του Αργύρη Πετρονώτη. Επιπροσθέτως, το σωματείο μας θα πάρει άμεσα πρωτοβουλίες για την ολοκλήρωση της μελέτης «Οι Λαγκαδινοί μαστόροι του Μοριά» και την έκδοσή της.
Τέλος, η οικογένεια του αείμνηστου μαστρ-Αργύρη και τα Άνθη της Πέτρας καλούν όσους πολίτες επιθυμούν να καταθέσουν οποιοδήποτε ποσό στον τραπεζικό λογαριασμό των Ανθέων της Πέτρας υπέρ του Κέντρου Παραδοσιακής Αρχιτεκτονικής & Πέτρας τιμώντας και με αυτό τον τρόπο τη μνήμη του.
Στοιχεία τραπεζικού λογαριασμού: ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΚΑΤΟΧΟΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ: ΦΙΛΟΙ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗΣ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗΣ ΑΡΚΑΔΙΑΣ – ΑΝΘΗ ΤΗΣ ΠΕΤΡΑΣ, ΙΒΑΝ: GR 9801 714410 0064 4112 6509 993

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...