Menu
RSS
Τρίτη, 19/03/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Το live του Τζιούμη στο facebook: «Προχωράμε δεκάδες έργα, αλλάζουμε την εικόνα στην πόλη και στα χωριά του Δήμου Τρίπολης»

Το live του Τζιούμη στο facebook: «Προχωράμε δεκάδες έργα, αλλάζουμε την εικόνα στην πόλη και στα χωριά του Δήμου Τρίπολης»

Ο Δήμαρχος κ. Κώστας Τζιούμης, επικοινώνησε live με δημότες, μέσω facebook, την Τετάρτη (31/5/2023), απαντώντας σε ζητήματα τα οποία τέθηκαν και αφορούν τον Δήμο Τρίπολης.

ΚΟΛΥΜΒΗΤΗΡΙΟ – Μετά από πολλές προσπάθειες, εξασφαλίσαμε τα επιπλέον χρήματα για να είναι ασφαλές το κολυμβητήριο. Υπήρχε κίνδυνος στατικής κατάρρευσης. Ήρθαν οι μηχανικοί και θα ξεκινήσουν οι εργασίες τις επόμενες ημέρες για τη στατική ενίσχυση. Ο στόχος είναι μέχρι τέλος Νοεμβρίου να έχει ολοκληρωθεί όλο το έργο.

ΠΑΙΔΙΚΕΣ ΧΑΡΕΣ – Ανακοινώσαμε τη δημιουργία έξι νέων παιδικών χαρών και την πλήρη ανακατασκευή της παιδικής χαράς στη Μαινάλου. Υπογράφτηκε η σύμβαση. Μέχρι τις 15 Ιουλίου, θα δημιουργηθούν οι νέες παιδικές χαρές. Φτάνουμε στον αριθμό 22 νέων παιδικών χαρών συν πέντε παιδικές χαρές που δημοπρατήθηκαν από το Leader. Κάναμε μια τεράστια προσπάθεια για τα μικρά παιδιά, να βρίσκουν χώρους παιχνιδιού με ασφάλεια.

ΠΕΡΙΟΧΗ ΑΓΙΑΣ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗΣ – Έχουμε υπογράψει με την περιφέρεια για κάποιες παρεμβάσεις γύρω από το Ναό. Επίσης, θα ασφαλτοστρωθούν οι κεντρικοί δρόμοι της περιοχής.

ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΓΙΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ – Προχωρούν ο εργασίες. Στόχος είναι να ολοκληρωθεί μέσα στο καλοκαίρι. τοποθετήθηκε το σιντριβάνι που είναι εξαιρετικό. Στις επόμενες 10-15 ημέρες θα ολοκληρωθεί η πλακόστρωση και θα ανοίξει όλη η επιφάνεια της πλατείας. Πολλά έργα στη χώρα δίνονται τμηματικά και δεν τίθεται θέμα για την ασφάλεια των πολιτών.

ΠΛΑΤΕΙΑ ΜΠΑΣΙΑΚΟΥ - Αναμένονται οι πλάκες μαρμάρου για να προχωρήσει η επίστρωση. Μέχρι τον Αύγουστο, θα έχει ολοκληρωθεί αυτή η πλατεία. Δίπλα από το Ναό Αγίου Ραφαήλ, δημιουργήθηκε μια νέα παιδική χαρά, σε χώρο που παραχώρησε ο Σύλλογος της περιοχής και τους ευχαριστώ.

ΠΛΑΤΕΙΑ ΡΙΖΩΝ – Έχει ολοκληρωθεί, ήδη τη χρησιμοποιούν οι πολίτες.

ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΑ – Προχωρά η εργολαβία με εξαιρετικά γρήγορους ρυθμούς. Το κομμάτι από την πλατεία Αγίου Βασιλείου ως την Πλατεία Εθνάρχου Μακαρίου, έχει σχεδόν ολοκληρωθεί. Θα μπουν δένδρα. Η περιοχή δεν είχε καθόλου δένδρα. Αυτή τη στιγμή εκτελούνται έργα από την πλατεία Αγίου Βασιλείου ως την Πλατεία Κολοκοτρώνη. Περίπου ως τα τέλη Ιουλίου, θα έρθουν και τα νέα φωτιστικά σώματα. Προβλέπεται επίσης ασφαλτόστρωση.

Ετοιμάζουμε πρόταση για την ανάπλαση πεζοδρομίων στην πλατεία Εθνάρχου Μακαρίου, μέσα από το Πράσινο Ταμείο. Να ανακατασκευαστούν κι αυτά τα πεζοδρόμια. Εκεί είναι και η έδρα της περιφέρειας Πελοποννήσου.

ΟΙΚΟΠΕΔΑ ΓΙΑ ΠΑΡΚΙΝΓΚ – Ήδη υπάρχουν τρία σημεία που έχουν τοποθετηθεί πινακίδες. Οι συμπολίτες μας τα χρησιμοποιούν. Η δέσμευσή μας έχει γίνει πράξη. Είμαστε σε σκέψη να δούμε μήπως βγάλουμε δημοπρασία και για άλλα οικόπεδα. Ετοιμάζουμε και ηλεκτρονικό σύστημα για τη χρήση της ελεγχόμενης στάθμευσης, μέσα από κινητά τηλέφωνα.

ΨΗΦΙΑΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΣΤΟ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΕΙΟ - Μέσα στον Ιούνιο θα παραδοθεί στους πολίτες. Ένα έργο ενταγμένο στο πρόγραμμα «Τρίτσης». Έχει ξεκινήσει και το έργο της Πινακοθήκης στο κτίριο Τσιχριτζή, για να αποκτήσει ο Δήμος μας μία σύγχρονη δημοτική Πινακοθήκη.

ΑΝΤΙΠΛΗΜΜΥΡΙΚΟ ΕΡΓΟ ΣΤΟΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ – Το έργο ξεκινά από την περιοχή Φιλικών μέχρι και το γήπεδο του Αστέρα. Προχωρά κανονικά μέσα στα χρονοδιαγράμματα. Ένα έργο που αντιμετωπίζει εν πολλοίς τον κίνδυνο πλημμυρικών φαινομένων σε αυτές τις περιοχές. Ενώ, συμβάλει και στην αποφόρτιση του Βιολογικού Καθαρισμού.

Αυτή τη στιγμή εκτελούνται δεκάδες έργα στον Δήμο Τρίπολης. Κι όλα προχωρούν κανονικά, την ίδια ώρα που σε πολλούς δήμους έργα έχουν σταματήσει, μετά την εκτόξευση τιμών ύστερα από την έναρξη του πολέμου στην Ουκρανία. Σε εμάς δεν έχει σταματήσει κανένα έργο.

ΠΑΛΑΙΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ – Προχωρούν εσωτερικές εργασίες σε ένα εμβληματικό κτίριο στο κέντρο της πόλης. Πρόκειται για τη φυσική έδρα του Δήμου. Σύντομα, θα ξεκινήσουν εργασίες και εξωτερικά του κτιρίου.

ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ - Σε λίγες ημέρες θα ξεκινήσει και το έργο στο Πνευματικό Κέντρο. Προβλέπεται πλήρης ανακαίνιση. Είχε υποβληθεί έγκριση της μελέτης από την προηγούμενη δημοτική αρχή. Εμείς δημοπρατήσαμε και υλοποιούμε το έργο.

ΑΣΦΑΛΤΟΣΤΡΩΣΕΙΣ – Γνωρίζουμε ότι η κατάσταση των δρόμων έχει επιδεινωθεί με τα έργα του φυσικού αερίου, αλλά είναι έργα που περιμέναμε πολλά χρόνια. Είναι μια επιπλέον επιβάρυνση. Σε περίπου ένα μήνα θα υπογράψουμε τη σύμβαση για ασφαλτοστρώσεις. Σε περίπου σε ένα μήνα από σήμερα θα έχουμε σύμβαση. Έχουμε στη διάθεσή μας ένα σημαντικό κονδύλι περίπου 2.000.000 ευρώ. Θα ξεκινήσουμε με δρόμους που έχουν τα σημαντικότερα προβλήματα και τη μεγαλύτερη κίνηση.

ΚΟΠΗ ΧΟΡΤΩΝ ΣΕ ΟΙΚΟΠΕΔΑ – Σε ιδιωτικά οικόπεδα, είναι υποχρέωση του ιδιοκτήτη και προβλέπονται υψηλά πρόστιμα. Βγάλαμε μια εργολαβία και ξεκινά τις επόμενες ημέρες για κοπή χόρτων στην πόλη. Θα μπορούσαμε να είχαμε ξεκινήσει, αλλά βρέχει συνεχώς.

ΚΤΙΡΙΟ ΕΠΑΛ – Είμαστε σε επικοινωνία με την ΚΤΥΠ και τον συμπατριώτη μας κ. Τίμο Κατσίπο. Ήρθαν ήδη μηχανικοί που εξετάζουν το κτίριο και θα προχωρήσουμε σύντομα στη μελέτη αποκατάστασης.

ΑΔΕΣΠΟΤΑ – Η κατάσταση έχει βελτιωθεί πάρα πολύ. Υπάρχουν βέβαια θέματα διότι εμφανίζονται συνεχώς νέα αδέσποτα. Στη Νεστάνη γίνεται το συμπληρωματικό κομμάτι. Ως το τέλος Ιουνίου θα έχει ολοκληρωθεί και ο Δήμος θα έχει αποκτήσει ένα από τα πλέον σύγχρονα καταφύγια.

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ – Το πρόγραμμα θα ανακοινωθεί σύντομα. Ο Δήμος στήριξε το TEDx, θα ακολουθήσουν εκδηλώσεις τον Ιούνιο.

Φέτος, το καλοκαιρι θα γίνει ο θερινός κινηματογράφος, το Street food festival που ξεκινήσαμε μαζί με το Επιμελητήριο, τους καφεστιάτορες και τον εμπορικό σύλλογο.

Οι Λευκές Νύχτες θα γίνουν πάλι, εφόσον το αποφασίσει ο εμπορικός σύλλογος.

8 σχόλια

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Πέμπτη, 01 Ιουνίου 2023 11:20 Σύνδεσμος σχολίου

    Τζιουμη, τις ψήφους μας δεν θα τις ξαναπάρεις.

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Πέμπτη, 01 Ιουνίου 2023 11:11 Σύνδεσμος σχολίου

    Οι ίδιοι 2-3 γυρολόγοι των σάιτ γράφουν τα ίδια και τα ίδια σχόλια που μόνο θυμηδία προκαλούν νομίζοντας ότι κάνουν καλό στον Σμυρνιώτη. Γελάει ο κόσμος

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Πέμπτη, 01 Ιουνίου 2023 10:35 Σύνδεσμος σχολίου

    aΑΦΙΕΡΩΜΈΝΟ ΣΤΟΝ παρα-μυθα τον γνωστό και μη εξαιρετέο
    https://www.youtube.com/watch?v=ALOj88yC2GM

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Πέμπτη, 01 Ιουνίου 2023 10:27 Σύνδεσμος σχολίου

    Κάποτε τα πράγματα γίνοταν όπως περιγράφονται στο πιο κάτω link σήμερα γίνονται διαμέσου f/b. Οπότε μετά το προσωνύμιο colgate μάλλον και μετά το ταξίδι στην Κίνα αρμόζει το ΚΑΛΟΧΑΙΡΕΤΑΣ
    https://www.youtube.com/watch?v=BxI1oHGvyyI

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Πέμπτη, 01 Ιουνίου 2023 10:23 Σύνδεσμος σχολίου

    Κ. Δήμαρχε χίλια ευχαριστώ για τις εξηγήσεις σας, όλα θα τελειώσουν στο τέλος Ιουνίου το πολύ αρχές Αυγύστου. Μου θυμίζεις κ. Δήμαρχε την ελληνική ταινία ο Καλοχαιρέτας. Να την δεις και εσύ και ο Παερακεντές! Αλλά να δεις και τι όμορφα του απαντούν οι ψηφοφόροι! Αρκετά η κοροϊδία!

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Πέμπτη, 01 Ιουνίου 2023 06:44 Σύνδεσμος σχολίου

    Θα θα θα ο δήμαρχος του fb του θα και των απευθείας αναθέσεων προσπαθεί να παραπλανήσει τους πολίτες δημιουργώντας μια ουτοπική πραγματικότητα.

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Πέμπτη, 01 Ιουνίου 2023 06:39 Σύνδεσμος σχολίου

    Φέτος λόγο προεκλογικής φιέστας ο Τζιούμης θα προσπαθήσει να κάνει τα πάντα.Κάπου άκουσα ότι θα κάνει παραλία την μισή πλατεία Άρεως .

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Πέμπτη, 01 Ιουνίου 2023 00:21 Σύνδεσμος σχολίου

    Τα φώτα τους αλλάζεις σίγουρα

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...