Menu
RSS
Παρασκευή, 17/05/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Η ανασύσταση της Βιβλιοθήκης στη Δόριζα ξεκίνησε!

Η ανασύσταση της Βιβλιοθήκης στη Δόριζα ξεκίνησε!
Παράλληλα, και η διάσωση και συντήρηση παλαιών βιβλίων που είχαν αρχίσει να δείχνουν τις φθορές του χρόνου στα εξώφυλλα και τις σελίδες τους.
Ήδη, τα πρώτα βιβλία αγοράστηκαν με ένα μέρος του πάγιου ποσού που κάθε χρόνο εγκρίνει ο δήμος για τα χωριά. Είναι μια πρώτη επιλογή με τους νέους Έλληνες συγγραφείς –πεζογράφους που εμφανίστηκαν στα ελληνικά Γράμματα την πρώτη 20ετία του 21ου αιώνα, εντυπωσίασαν με τη γραφή τους, βραβεύτηκαν και μεταφράστηκαν στο εξωτερικό. Μαζί τους και άλλα, μερικά με τοπικό ενδιαφέρον(Τεγέ, Νεμέα) ή με παραδοσιακό περιεχόμενο καθώς και βιβλία αναφοράς.
Σκοπός είναι να εμπλουτιστεί η βιβλιοθήκη και να αποκτήσει δραστηριότητες που θα φέρουν τη γνώση κοντά το κοινό και θα βοηθήσει να επικοινωνήσουν οι άνθρωποι όχι μόνο του χωριού αλλά και πέριξ αυτού, της Τρίπολης και ακόμα παραπέρα....Η τεχνολογία πλέον μας το επιτρέπει.
Να σημειωθεί ότι εκτός από την αγορά των βιβλίων έχουν ήδη γίνει δωρεές από συμπολίτες μας σε τίτλους που εμείς υποδείξαμε. Ενδεικτικά αναφέρουμε τις εκδόσεις του Εθνικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης (ΕΜΣΤ), παλαιά βιβλία του Βιβλιοπωλείου της Εστίας με ιστορικά μυθιστορήματα και άλλα που παραπέμπουν στην πρόσφατη ιστορία μας.
Όσοι ενδιαφέρονται να συμβάλουν στην προπάθεια ανασύστασης της Βιβλιοθήκης της Δόριζας μπορούν να επικοινωνήσουν μαζί μου (inbox) για περισσότερες πληροφορίες.

Τάκης Παπούλιας

Πρόεδρος Τ.Κ. Δόριζας

1 σχόλιο

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Πέμπτη, 13 Ιουλίου 2023 23:03 Σύνδεσμος σχολίου

    Μπράβο πάρεδρε … ποιος θα τα διαβάσει είναι το ζητημα!

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...