Menu
RSS
Παρασκευή, 17/05/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Στη Βουλή η έλλειψη προσωπικού και το κτηριακό πρόβλημα του Ειδικού Σχολείου Κάψια

Στη Βουλή η έλλειψη προσωπικού και το κτηριακό πρόβλημα του Ειδικού Σχολείου Κάψια

Επίκαιρη ερώτηση κατέθεσαν βουλευτές του ΚΚΕ προς τον Υπουργό Παιδείας, επισημαίνοντας ότι «ελλείψεις σε εκπαιδευτικό και βοηθητικό προσωπικό στο Εργαστήριο Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (ΕΕΕΕΚ) Μαντινείας.

Το Εργαστήριο Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης Μαντινείας, παρόλο που έχουν περάσει σχεδόν τρεις μήνες από την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς παρουσιάζει σοβαρές ελλείψεις σε εκπαιδευτικό προσωπικό που δυσκολεύουν την ομαλή λειτουργία του. Λείπουν εκπαιδευτικοί ή δεν καλύπτεται το ωράριο σε ειδικότητες όπως φυτικής παραγωγής (32 ώρες), καλλιτεχνικών (8 ώρες), μαθηματικών (10 ώρες), μουσικής (7 ώρες), ενώ ακόμα είναι κενές ολόκληρες οι θέσεις ψυχολόγου, λογοθεραπευτή κ.ά.

Σημαντικό είναι και το πρόβλημα του κτιριακού αφού είναι αφενός ακατάλληλο για ειδικό σχολείο (στεγάζεται σε παλιό Δημοτικό) και αφετέρου είναι απομακρυσμένο και απομονωμένο από τη σχολική κοινότητα του Δήμου Τρίπολης.

Γονείς και εκπαιδευτικοί διαμαρτύρονται και δικαιολογημένα αφού οι ελλείψεις προσωπικού υποβαθμίζουν την ποιότητα φροντίδας των παιδιών.

Αυτά είναι τα αποτελέσματα της αντιλαϊκής πολιτικής της δικομματικής συγκυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ που στον χώρο της ειδικής αγωγής, που αφορά ΑΜΕΑ κλείνει ή υποβαθμίζει τις ήδη ανεπαρκείς μονάδες σε όλη την Ελλάδα.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. υπουργός ποια μέτρα θα λάβει η κυβέρνηση για την άμεση κάλυψη όλων των κενών σε ειδικό εκπαιδευτικό και βοηθητικό προσωπικό στο ΕΕΕΕΚ Μαντινείας και ποιες ενέργειες θα γίνουν για τη μεταστέγαση του σχολείου σχετικά με το θέμα του κτιριακού».

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...