Menu
RSS
Σάββατο, 27/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Πτωχός στον Σκάι: "Εμβληματικές οι επενδύσεις με τις φαρμακοβιομηχανίες στην Αρκαδία"

Πτωχός στον Σκάι: "Εμβληματικές οι επενδύσεις με τις φαρμακοβιομηχανίες στην Αρκαδία"

Συνέντευξη του υποψήφιου Περιφερειάρχη Πελοποννήσου

Δημήτρη Πτωχού στον ΣΚΑΪ 100,3

 

Στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ 100,3 και στον δημοσιογράφο Άρη Πόρτοσάλτε έδωσε συνέντευξη ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Δημήτρης Πτωχός.

  • Για την σχέση με την πολιτική δήλωσε:

«Δεν έχω προϋπηρεσία στην τοπική αυτοδιοίκηση έχω όμως έχω όμως πολιτική εμπειρία έχοντας υπάρξει γενικός γραμματέας συντονισμού στην κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου την περίοδο 2012-2014. Είμαι μέλος της Νέας Δημοκρατίας, υπήρξα μέλος και της Νεολαίας της πάρα πολλά χρόνια».

  • Για τις σπουδές του και για την επαγγελματική του πορεία είπε:

«Είμαι ηλεκτρολόγος μηχανικός και μηχανικός υπολογιστών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου όπου εκεί τέλειωσα κι και το διδακτορικό μου στην «Επιχειρησιακή Έρευνα και στην Διαχείριση Κινδύνου» και στην συνέχεια έχω δημιουργήσει δυο εταιρείες, μια εταιρία τεχνολογίας και μια εταιρία μελετών με την οποία και δραστηριοποιούμαι πάρα πολλά χρόνια στον ιδιωτικό τομέα. Είμαστε και εμείς μία εταιρεία όπως πάρα πολλές ελληνικές εταιρίες, δημιουργούμε έργα, καινοτομούμε, εφευρίσκουμε νέες λύσεις, δραστηριοποιούμαστε τόσο στον ελληνικό χώρο όσο και στο εξωτερικό και είμαστε μία από τις εταιρείες που θα λέγαμε ότι προσφέρουμε προστιθέμενη αξία».

  • Στην ερώτηση ποιο θα είναι το βασικό έργο που θα ήθελε να υλοποιήσει εάν εκλεγεί ο Δημήτρης Πτωχός δήλωσε:

«Θέλω να κάνω πάρα πολλά έργα αλλά αυτό ήθελα να ξεκινήσουμε από την αναδιοργάνωση των υπηρεσιών της περιφέρειας προκειμένου να ξαναφέρουμε τον πολίτη στο κέντρο. Θα θέλαμε να απλοποιηθούν οι διαδικασίες,  να ψηφιοποιήσουμε διαδικασίες να τις κάνουμε πολύ πιο γρήγορες και άμεσες, προκειμένου να διευκολύνουμε αναπτυξιακά έργα να διευκολύνουμε τον τρόπο με τον οποίο γίνονται οι υποδομές  και να δημιουργήσουμε συνέργειες και προστιθέμενες αξίες».

  • Σχετικά με τις υπηρεσίες που προσφέρονται από την Περιφέρεια και το τι θα μπορούσε να αλλάξει τόνισε:

«Οι υπηρεσίες που προσφέρονται σε επίπεδο περιφέρειας είναι πάρα πολλές, όπως και αυτές που προσφέρονται στο  πρώτο βαθμό της τοπικής αυτοδιοίκησης. Κυρίως είναι υπηρεσίες αδειοδοτικές για μικρές και μικρομεσαίες επιχειρήσεις οι οποίες μπορούν να απλοποιηθούν, να γίνουν πολύ πιο γρήγορες, να γίνουν ψηφιακές προκειμένου όλα να γίνουν αρκετά πιο αποτελεσματικά και πολύ πιο ουσιαστικά. Επίσης αδειοδοτούνται πολλά έργα σε περιβαλλοντικό επίπεδο θα μπορούσαν να γίνουν πολύ πιο γρήγορα προκειμένου να μην παρατηρούνται τόσο μεγάλες καθυστερήσεις σε έργα υποδομής ή ακόμα σε ιδιωτικά έργα και επενδύσεις. Υπάρχουν έργα και υπηρεσίες που αφορούν την κατάρτιση και εκπαίδευση οι οποίες επίσης θέλουν μία αναδιοργάνωση προκειμένου να δημιουργούν συνέργειες και προστιθέμενη αξία σε όλους τους τομείς που κάθε περιφέρεια θέλει να θέσει ως προτεραιότητα. Εμείς στην Πελοπόννησο θα θέλαμε να βάλουμε αιχμή του δόρατος τον αναπτυξιακό μας προσανατολισμό τον τουρισμό και τον πρωτογενή τομέα. Επίσης σημαντική είναι και η ανάδειξη του τεράστιου πολιτιστικού αποθέματος. Θα μπορούσαν λοιπόν να υπάρχουν προγράμματα κατάρτισης και εκπαίδευσης τα οποία θα μπορούσαν να δημιουργήσουν τέτοια προστιθέμενη αξία».

  • Σχετικά με τις δυο μεγάλες φαρμακοβιομηχανίες οι οποίες δραστηριοποιούνται στην Πελοπόννησο και συνεισφέρουν στην οικονομία της χώρα τόνισε:

«Είναι ένα πολύ καλό παράδειγμα για τον τρόπο με τον οποίο θα μπορούσαν να δημιουργηθούν clusters (συστάδες επιχειρήσεων ) σε διάφορες περιφερειακές ενότητες.  Η  αρχή έχει γίνει ήδη στην Αρκαδία με τις δύο πολύ εμβληματικές επιχειρήσεις και επενδύσεις. Αυτό είναι κάτι το οποίο θα μπορούσε να ενισχυθεί προκειμένου να έρθουν κι άλλες επιχειρήσεις.  Θα μπορούσα το πανεπιστήμιο Πελοποννήσου να δημιουργήσει σχολής και προγράμματα τα οποία να ενισχύσουν κι άλλο αυτή την προσπάθεια όπως επίσης η συμβουλή η οποία θα έχουν όλες αυτές οι επενδύσεις στο εθνικό προϊόν θα είναι πάρα πολύ μεγάλη.  Πρέπει  να αναδιοργανώσουμε και να συντονίσουμε καλύτερα όλες τις υπηρεσίες προκειμένου να διευκολύνουμε πάρα πολύ την υλοποίηση και ιδιωτικών επενδύσεων και συμπράξεων των δημόσιων και ιδιωτικών επενδύσεων προλάβουμε πολύ γρήγορα την ανάπτυξη η οποία συμβαίνει στην υπόλοιπη Ευρώπη».

 

 

  • Για τον ρόλο του Πανεπιστήμιου Πελοποννήσου και την διασύνδεση του με την περιφέρει και την κοινωνία επισήμανε:

«Είμαστε διατεθειμένοι να κάνουμε προκειμένου να υπάρξει αυτή η διασύνδεση η οποία είναι απαραίτητη μέσα στην εκπαιδευτική και στην πανεπιστημιακή με την αγορά εργασίας. Πρέπει να γίνει αυτό και θα θέλαμε πολύ να πρωτοστατήσουμε και να πρωταγωνιστήσουν σε αυτό τομέα».

 

Ακολουθείστε το Δημήτρη Πτωχό και στα social media

για να παρακολουθείτε το σύνολο της δραστηριότητά του

Facebook: Δημήτρης Πτωχός - Υποψήφιος Περιφερειάρχης Πελοποννήσου

Instagram dptochos

3 σχόλια

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Πέμπτη, 31 Αυγούστου 2023 17:20 Σύνδεσμος σχολίου

    ΙΔΕΑ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΚΡΙΜΑ ΓΙΑ ΤΗ ΝΔ.

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Πέμπτη, 31 Αυγούστου 2023 13:49 Σύνδεσμος σχολίου

    ΑΝΑΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΛΕΕΙ = ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Πέμπτη, 31 Αυγούστου 2023 13:01 Σύνδεσμος σχολίου

    ΡΕ ΤΙ ΛΕΤΕ ....

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...