Menu
RSS
Σάββατο, 27/07/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Κυκλοφόρησε το ημερολόγιο 2023 του Συλλόγου των Καρυτινών

Κυκλοφόρησε το ημερολόγιο 2023 του Συλλόγου των Καρυτινών

 

Ο Σύλλογος των Καρυτινών «ο Θ. Κολοκοτρώνης» ενημερώνει τα μέλη του και τους πολυπληθείς φίλους της Καρύταινας, ότι ήδη ολοκληρώθηκε η εκτύπωση του συλλεκτικού ημερολογίου του, του 2024.    Δημιουργήθηκε με υλικό από την πλούσια συλλογή  έργων τέχνης και πολιτισμού του συμπατριώτη μας συλλέκτη Γιώργου Κωστόπουλου,  με την επιμέλεια και τις επιλογές της Χρύσας Τσαγκαράκου, μέλους του Δ.Σ. του Συλλόγου.

Το ημερολόγιο του 2024, μας προσκαλεί σε ένα ταξίδι στη γη των μύθων, της αρμονίας, της ειδυλλιακής ζωής, στη γη της Αρκαδίας, όπου η φύση και η μυθολογία συνδυασμένες  με μοναδικό τρόπο  γέννησαν την βουκολική ποίηση ( πχ Θεόκριτος, Βιργίλιος), ενέπνευσαν διάσημους φιλοσόφους και ζωγράφους όπως τον Νικολά Πουσέν (1594-1665), με αποκορύφωμα την δημιουργία του Αρκαδισμού,  του καλλιτεχνικού ρεύματος  που εξύμνησε  την απλή ζωή των ποιμένων και της υπαίθρου, με φόντο δάση, λόφους, ποτάμια, η γενικότερα παρθένα φύση .

Το εξώφυλλο του ημερολογίου κοσμεί ο πίνακας του σημαντικού ζωγράφου Σαράντη Καραβούζη (1938-2011),  εμπνευσμένος από την επιτύμβια μαρμάρινη στήλη, με την εμβληματική επιγραφή ¨ΑΡΚΑΔΙΑ ΧΑΙΡΕ¨, που κοσμεί την είσοδο του Αρχαιολογικού Μουσείου της Τρίπολης.

Για κάθε μήνα του χρόνου έχει επιλεγεί ένας πίνακας – γκραβούρα, είτε με αρκαδικό μύθο, είτε με εμβληματικό έργο διάσημων ζωγράφων του ρεύματος του Αρκαδισμού.    Η εξαιρετική εκτύπωση σε ποιοτικό χαρτί, από το καλλιτεχνικό τυπογραφείο του Γιώργου Κωστόπουλου, προσφέρει στον κάτοχο του ημερολογίου δώδεκα υπέροχες ασπρόμαυρες γκραβούρες, οι οποίες μπορούν πανεύκολα να κορνιζαριστούν, δημιουργώντας υπέροχα κάδρα για το σπίτι ή το γραφείο.

Το υπέροχο ημερολόγιο θα μπορείτε να το αποκτήσετε τηλεφωνώντας σέ ένα από τα μέλη του Συλλόγου μας,  Μ. Πετρά 6944206830, Σ. Σωτηρόπουλο 6932438865, Χ. Τσαγκαράκου 6945402522,  Η. Νικολούλη 6944385939,  Γ. Αδαμόπουλο 6944365246.     Θα διατίθεται σίγουρα  στα γραφεία του Συλλόγου Νικηταρά 5-7 Αθήνα την Κυριακή 10 Δεκεμβρίου στις αρχαιρεσίες,   καθώς  επίσης στην εκδήλωση της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Συλλόγου την Κυριακή 21  Ιανουαρίου στο ξενοδοχείο BLU PARK Λεωφόρος Αλεξάνδρας 10,  εφόσον βέβαια και τότε θα υπάρχει διαθεσιμότητα.  Εναλλακτικά θα μπορείτε να το προμηθευτείτε σε κεντρικά καταστήματα της Καρύταινας μετά την 10η Δεκεμβρίου.

Συνημμένη παρουσίαση του ημερολογίου σε φωτορεαλιστική απεικόνιση.

Ευχόμαστε σε όλους ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΚΑΙ ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟ ΤΟ 2024.

 

Το Δ. Σ. του Συλλόγου των Καρυτινών «ο Θ. Κολοκοτρώνης»

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...