Menu
RSS
Σάββατο, 27/07/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Όταν η ενέργεια είναι εμπόρευμα και όχι κοινωνικό αγαθό, κάθε μέρα στην Ελλάδα είναι τζόγος και η κοινωνία σε blackout

Όταν η ενέργεια είναι εμπόρευμα και όχι κοινωνικό αγαθό, κάθε μέρα στην Ελλάδα είναι τζόγος και η κοινωνία σε blackout
 
⚡️Με τα χρωματιστά τιμολόγια μεταθέτουν την ευθύνη για την τιμή του ρεύματος στον καταναλωτή: «Δεν φταίει η ασύδοτη κερδοσκοπία, αλλά εσύ που τάχα δεν επέλεξες το σωστό»
➡️Και στο τέλος θα σου πουν: «Μα εσύ το επέλεξες...»
?Το 100% της παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας περνάει μέσα από το Χρηματιστήριο Ενέργειας όπου οι πάροχοι επιλέγουν όπως θέλουν την τιμή πώλησης (ρήτρα αναπροσαρμογής).
?Η ρήτρα αναπροσαρμογής θα ισχύει και πάλι χωρίς να εμφανίζεται πια διακριτά στους λογαριασμούς. (Είχε «παγώσει» για το τρέχον διάστημα λόγω συλλογικών αγωγών του ΙΝΚΑ και καταναλωτών στους παρόχους, οι οποίες απορρίπτονται από τα ελληνικά δικαστήρια υπέρ των εταιρειών).
?Δεν θα υπάρχει οριζόντια επιδότηση στους παρόχους από το κράτος την οποία ως πολίτες βλέπαμε ως έκπτωση στους λογαριασμούς, παρά μόνο σε κάποιες ευάλωτες κοινωνικές ομάδες και μόνο, έπειτα από απόφαση της ΕΕ. Βέβαια τα χρήματα αυτά δόθηκαν και δίνονται στις εταιρείες-παρόχους από του φόρους μας π.χ. Στις 5/9/2022 ο Υπουργός Οικονομικών είπε πως μέχρι τέλος του 2022 η κυβέρνηση θα ξοδέψει πάνω από 10 δις ευρώ. Εναλλακτικά με αυτά τα χρήματα θα μπορούσαμε να είχαμε ένα εντελώς νέο δίκτυο χαμηλής τάσης, που να υποστηρίζει τα φωτοβολταϊκά στις στέγες και τη δυνατότητα να είμαστε οι πολίτες παραγωγοί της κατανάλωσής μας. Όμως ο σκοπός της κυβέρνησης είναι να επιδοτήσει με 165 δις ως το 2030 εταιρείες μεγαρυπαντές ώστε να εγκαταστήσουν σε κάθε βουνό, κάμπο, ποτάμι, ρέμα, ακτή και θάλασσα τεχνολογίες ΑΠΕ οι οποίες οι οποίες ακόμη και μετά από τρεις δεκαετίες πουθενά στον κόσμο δεν εκτόπισαν τα ορυκτά καύσιμα καθώς εξαρτώνται άμεσα από αυτά.
?Μία μόνο λύση. Μία εταιρεία ηλεκτρισμού 100% δημόσια και μη-κερδοσκοπική που θα αξιοποιεί τα γεωθερμικά μας πεδία, τα αστικά λύματα, τα φωτοβολταϊκά σε στέγες, τα λιγνιτικά εργοστάσια όπως η Πτολεμαΐδα 5 που ρυπαίνουν λιγότερο από το εισαγόμενο φυσικό αέριο για τις τοπικές μας ανάγκες. Το ρεύμα είναι κοινωνικό αγαθό!
Δεν θέλουμε να είμαστε τα θύματα των ξέφρενων ενεργειακών επενδύσεων, για την αισχροκέρδεια των λίγων, πάνω σε ένα κοινωνικό αγαθό που ονομάζεται ενέργεια. Υπερασπιζόμαστε τους τόπους μας και τις ζωές μας
?Μοναστηράκι 11 Δεκέμβρη στις 7 μ.μ.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...