Menu
RSS
Σάββατο, 27/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Πανούση | "Στις 17 Απριλίου να απεργήσουμε και για να μην προχωρήσει η μονάδα βιοαερίου στη ΒΙΠΕ"!

Πανούση | "Στις 17 Απριλίου να απεργήσουμε και για να μην προχωρήσει η μονάδα βιοαερίου στη ΒΙΠΕ"!

Σε συνέντευη τύπου προχώρησε η Πανούση Παναγιώτα, η οποία είναι μέλος του ΔΣ του Εργατικού Κέντρου και πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στις Εμπορικές Επιχειρήσεις και Υπηρεσίες τα Καταστήματα και Α.Ε. Αρκαδίας.

Η κα. Πανούση ανάφερε τα εξής ... 

Η απεργία στις 28 Φλεβάρη ήταν μια από τις μεγαλύτερες των τελευταίων ετών. Εξέφρασε τη γενικευμένη αγανάκτηση που υπάρχει μέσα στα σπίτια μας, αλλά και την οργή για την προσπάθεια συγκάλυψης των ευθυνών που κάνουν όλα τα αστικά κόμματα, η ΝΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ για το έγκλημα στα Τέμπη. Εδώ στην Αρκαδία αυτή την προσπάθεια έκανε και η πλειοψηφία του ΕΚ Αρκαδίας, μιλώντας για ανθρώπινο λάθος, υπονομεύοντας την απεργία. Εμείς όμως επιμένουμε. Το έγκλημα δε θα συγκαλυφθεί. Να πληρώσουν οι ένοχοι!

Συνεχίζουμε.

Δίνουμε όλες μας τις δυνάμεις για την προετοιμασία της απεργίας στις 17 Απρίλη.

Το σωματείο μας καλεί τους εργαζόμενους του νομού μας και ειδικά τους εργαζόμενους της πόλης της Τρίπολης και της ΒΙΠΕ Τρίπολης να απεργήσουν μαζικά στις 17 Απρίλη και για έναν επιπλέον πολύ σημαντικό λόγο. Πρόκειται για την μονάδα παραγωγής και επεξεργασίας βιοαερίου που θέλουν να στήσουν στη ΒΙΠΕ Τρίπολης. Μετά τις τελευταίες εξελίξεις με το έγγραφο αποδοχής των λυμάτων της εν λόγω μονάδας από τη ΔΕΥΑΤ και τον ορισμό συνεδρίασης της επιτροπής περιβάλλοντος της Περιφέρειας Πελοποννήσου με ένα από τα θέματα την γνωμοδότηση επί της ΜΠΕ της μονάδας βιοαερίου, γίνεται φανερό ότι προχωρούν οι διαδικασίες για την εγκατάσταση αυτής της μονάδας στη ΒΙΠΕ Τρίπολης. Έχουμε εκφράσει την αντίθεσή μας στην εγκατάσταση μιας τέτοιας ρυπογόνου μονάδας στη ΒΙΠΕ, γιατί θα δημιουργήσει προβλήματα στην υγεία των εργαζόμενων, των επαγγελματιών της ΒΙΠΕ και των κατοίκων των χωριών και της πόλης της Τρίπολης. Επιπλέον θα καταστρέψει την λειτουργία επιχειρήσεων ειδικά στον κλάδο των τροφίμων και αγροτικές καλλιέργειες.

17 Απρίλη Απεργούμε ξανά για τις ζωές μας.

Καλούμε τους εργαζόμενους να προχωρήσουμε σε συσκέψεις, γενικές συνελεύσεις σε χώρους δουλειάς για την καλύτερη οργάνωση της απεργίας και της απεργιακής συγκέντρωσης των σωματείων στις 17 Απρίλη στις 10:30πμ στην πλ. Πετρινού.

Βγαίνουμε μπροστά για αυξήσεις στους μισθούς, για κατάργηση των αντεργατικών νόμων που υπονομεύουν τις συλλογικές συμβάσεις! Για να σταματήσει η εμπλοκή της χώρας στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους!

Ειδικά για το ζήτημα της μονάδας βιοαερίου στη ΒΙΠΕ Τρίπολης, απαιτούμε:

  1. Την ανάκληση της απόφασης της ΔΕΥΑΤ με αρ. πρωτ. 2544/17-11-2017 για την αποδοχή υγρών αποβλήτων στον Βιολογικό Καθαρισμό από τη μονάδα βιοαερίου ΒΙΟΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ Α.Ε. που θέλει να εγκατασταθεί στη ΒΙΠΕ Τρίπολης.
  2. Να μην δοθεί έγκριση αποδοχής υγρών αποβλήτων στον Βιολογικό Καθαρισμό της εν λόγω μονάδας από τη ΔΕΥΑΤ ακόμα και με «εντέλλεσθε» του Δημάρχου και του Δημοτικού Συμβουλίου Τρίπολης, αφού δεν συνάδει με τις αποφάσεις φορέων εργαζομένων, επαγγελματιών της ΒΙΠΕ, συνταξιούχων, προέδρων κοινοτήτων, περιβαλλοντικών και πολιτιστικών συλλόγων που διεκδικούν την διασφάλιση της υγείας τους, της επιβίωσης των επιχειρήσεών και των καλλιεργειών τους και συνολικά του περιβάλλοντος γύρω από κατοικημένες περιοχές.
  3. Η ΕΤΒΑ να αποσύρει την παραχώρηση χώρου για την εγκατάσταση αυτής μονάδας στη ΒΙΠΕ Τρίπολης
  4. Την αρνητική γνωμοδότηση της ΜΠΕ αυτής της μονάδας βιοαερίου από την Επιτροπή Περιβάλλοντος της Περιφέρειας Πελοποννήσου που συνεδριάζει την Παρασκευή 22 Μαρτίου
  5. Να μην δοθεί και άδεια λειτουργίας της συγκεκριμένης μονάδας βιοαερίου από τις υπηρεσίες της Περιφέρειας, ακόμα και με «εντέλλεσθε» του Περιφερειάρχη και του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου.

Η υγεία μας και η επιβίωσή μας σε κατάλληλο περιβάλλον δεν διαπραγματεύεται!

Είμαστε αποφασισμένοι να αντισταθούμε!

Το σωματείο μας συμμετέχει στην επιτροπή αγώνα που έχει συσταθεί ενάντια στην εγκατάσταση μονάδων βιοαερίου σε ΒΙΠΕ Τρίπολης και Μπέλμπερη και θα υπάρξουν ανάλογες ανακοινώσεις και δράσεις το επόμενο διάστημα.

Κανένας εφησυχασμός, καμία επανάπαυση!

Καλούμε όλο το λαό του Δήμου Τρίπολης σε εγρήγορση.

Δεν θα επιτρέψουμε ο νομός Αρκαδίας να γίνει χαβούζα της Πελοποννήσου.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...