Menu
RSS
Κυριακή, 28/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Δικαίωση για τον Γούργαρη η ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για τη μονάδα βιοαερίου στη ΒΙΠΕ!

Δικαίωση για τον Γούργαρη η ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για τη μονάδα βιοαερίου στη ΒΙΠΕ!

Η πρόταση του Βαγγέλη Γούργαρη (επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης) για την ανάκληση παλαιότερης (2017) απόφασης της ΔΕΥΤΑ για την υποδοχή των υγρών αποβλήτων της μονάδας βιοαερίου, έγινε ομόφωνα αποδεκτή από το σύνολο του δημοτικού συμβουλίου Τρίπολης, χωρίς καμία αντίρρηση!

Πρόκειται ουσιαστικά για μία δικαίωση του κ. Γούργαρη ο οποίος εισήγαγε το θέμα, με μια τεκμηριωμένη πρόταση, με την οποία δεν διαφώνησε ουδείς!

Η απόφαση τονίζει ότι το δημοτικό συμβούλιο δεν δέχεται την εγκατάσταση αυτής της μονάδας και ότι δεν πρόκειται να συνδέσει τα λύματα της με το βιολογικό και το αποχετευτικό σύστημα του δήμου Τρίπολης.

Επίσης, ζητά από τη διοίκηση της ΔΕΥΤΑ να ανακαλέσει την απόφαση του 2017, ενώ ζητά αρνητική γνωμοδότηση για την ΜΠΕ από την Επιτροπή Περιβάλλοντος της Περιφέρειας, να μην εκδοθεί ΑΕΟΠΟ από τις αρμόδιες αρχές, η ΕΤΒΑ να μην παραχωρήσει τον χώρο στη ΒΙΠΕ και η Περιφέρεια να μην δώσει άδεια λειτουργίας, ακόμα και με "εντέλλεσθε".

 

3 σχόλια

  • Γιούλη Παπαδοπούλου
    Γιούλη Παπαδοπούλου Πέμπτη, 21 Μαρτίου 2024 08:53 Σύνδεσμος σχολίου

    Αλήθεια οταν το ΔΣ του Δήμου είχε πάρει την Μελέτη του έργου και τοποθετήθηκε αρνητικά στο τέλος του 2023, δεν είχε διαβάσει κανένας σύμβουλος πως η εταιρεία ανέφερε μέσα πως είχε άδεια από την ΔΕΥΑΤ ; Τόσους μήνες μετά κανένας δεν το είδε ούτε από την ΔΕΥΑΤ να ψαχτούν να δουν και να βρουν το έγγραφο ; Γιατί έγινε θέμα όταν το έβαλα εγώ σαν θέμα στην συνάντηση στον Άγιο Βασίλη ( κι ευχαριστώ τον σχολιαστή πρόεδρο που το θυμάται και το βάζει δημόσια ), και τότε υποτίθεται πως έψαξαν να βρουν το έγγραφο ; Που αρχικά «δεν υπήρχε» μετά βρέθηκε αλλά θα επανεξεταζόταν και στο τέλος ανακλήθηκε ; Είναι ποτέ δυνατόν να περιμένουν οι εντεταλμένοι στην διαχείριση του δήμου να αντιδράσουν την τελευταία στιγμή πάντα ; Ή μήπως περϊμεναν να δουν ΑΝ θα γινόταν ο συσχετισμός στο μυαλό κάποιου πολίτη και μετά να κινητοποιηθούν και να ψαχτούν ; Κι αν δεν έβαζα εγώ τόσο δηκτικά εκείνο το βράδυ το ερώτημα : «μήπως μας δουλεύει τελικά και ο δήμος με την αρνητική του θέση τάχα, όταν ήδη από το καλοκαίρι που κατατέθηκε η μελέτη του βιοαερίου αναφέρει μέσα την άδεια που του δίνει η ΔΕΥΑΤ να δέχεται τα λϋματά του; Για Ποιά άρνηση λέμε όταν ήδη το έχουν αποδεχτεί» ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΟΤΑΝ ; Και τώρα που βρέθηκε «το χαρτί» γιατί δεν αποκαλύπτεται δημόσια και η παρέα της σκευωρίας αν ήταν όντως έτσι ; Γιατί ο δήμαρχος είπε πως έχει υπογράψει ΑΝΤ’ ΑΥΤΟΥ δηλαδή αντί του Γεν. Διευθυντή άλλο άτομο ΕΝΩ Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΕΚΕΙΝΗ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΣΕ ΑΔΕΙΑ ΚΑΙ ΒΡΙΣΚΟΤΑΝ ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΟΥ. Και αυτό το έγγραφο πήρε μεν πρωτόκολλο ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ ΣΤΟ ΔΙΑΥΓΕΙΑ. Και αυτό το ρώτησα εγώ δημόσια και με e mail στον κ. Χατζόπουλο που ανέλαβε να δικαιολογήσει την κατάσταση και είπε το μοιραίο «θα το επανεξετάσουμε» , όπως τον ρώτησα και άλλα πολλά σχετικά που έμειναν αναπάντητα στο e mail μου αλλά και στο άρθρο που έκανε τις δηλωσεις. Τελικά «το χαρτί» υπήρχε όντως και ευτυχώς ανακλήθηκε. Αλλιως τι ; Θα πηγαίναμε με δυο θεσεις του δήμου στην υποθεση; Οσο για την τιμωρία όλων των εμπλεκομένων την ζήτησε ο κ. Μουλόπουλος ο προεδρος Πελάγους αλλά δεν άκουσα κανένα συτί να ιδρώνει. Όλα καλά στην ΔΕΥΑΤ ΔΗΛΑΔΗ ;;;

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Τετάρτη, 20 Μαρτίου 2024 20:57 Σύνδεσμος σχολίου

    Δεν είχε πάει χαμπάρι ο Δήμαρχος, ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΤ, ο Γεν. Διευθυντής της ΔΕΥΑΤ, το ΔΣ της ΔΕΥΑΤ, οι Διευθυντές της ΔΕΥΑΤ, οι Προιστάμενοι της ΔΕΥΑΤ, οι υπάλληλοι της ΔΕΥΑΤ. ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΤΗ ΔΕΥΑΤ??????? Ξεφραγκο αμπέλι μοιάζει να είναι !!! Τώρα έλεγχος στη λειτουργία της ΔΕΥΑΤ.

  • Πρόεδρος χωριού Μαντινειακού πεδίου
    Πρόεδρος χωριού Μαντινειακού πεδίου Τετάρτη, 20 Μαρτίου 2024 18:07 Σύνδεσμος σχολίου

    Βρε σεις αριστεροί πόσα θέλετε να τους τρελάνετε όλους; Ο Γούργαρης πήρε έτοιμη τροφή από μια κυρία που ήταν στην συνάντηση των προέδρων με τους εκπροσώπους του δήμου και τις κάμερες στον Άγιο Βασίλη κι αυτή ήταν που που έβαλε αυτήν ακριβώς την ερώτηση στους δημοτικούς συμβούλους για το έγγραφο της ΔΕΥΑΤ. Είναι στην επιτροπή αγώνα νομίζω αλλά δεν καθόταν με τους αγωνιστές στο ίδιο τραπέζι εκείνο το βράδυ. Μέχρι τότε κανένας δεν το είχε πει. Αυτή ζήτησε τον λόγο τελευταία και το έβαλε θέμα να ψάξουν να βρουν τι έγγραφο της ΔΕΥΑΤ έχει στον φάκελό της η εταιρεία. Ο Γούργαρης εκεί ήταν αλλά δεν μίλησε . Την άλλη μέρα το πήγε έτοιμο θέμα στο δημοτικό συμβούλιο. Δεν ήταν δική του σκέψη ούτε ιδέα αλλά όπως κάνετε πάντα την καπηλεύτηκε. Και τώρα ζητωκραυγάζει κι από πάνω. Όλα εσείς πια ; Εμείς αυτιά δεν έχουμε να ακούμε ; καλή η πολιτική προπαγάνδα αλλά μην το παρατραβατε το σκοινί.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...