Menu
RSS
Δευτέρα, 29/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Οι γυναίκες που τιμήθηκαν στην εκδήλωση της Παναρκαδικής Ομοσπονδίας Ελλάδος! (εικόνες)

Οι γυναίκες που τιμήθηκαν στην εκδήλωση της Παναρκαδικής Ομοσπονδίας Ελλάδος! (εικόνες)

ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ

       Την Κυριακή 31 Μαρτίου, πραγματοποιήθηκε με απόλυτη επιτυχία η προγραμματισμένη εκδήλωση της Ομοσπονδίας, για τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας. Θέμα της εκδήλωσης υπήρξε η βράβευση από το Φορέα μας, εμβληματικών γυναικών των επι μέρους επαρχιών της Αρκαδίας, που είτε μεμονωμένα, είτε σε ομάδες, αναδεικνύουν με τον καλύτερο τρόπο το ρόλο της γυναίκας μέσα στον χρόνο και την κοινωνία.

       Οι κυρίες, Χείλαρη Αναστασία, υποψήφια διδάκτωρ στην Λαογραφία ανθρωπολογία του Χορού στη Σχολή Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού Αθηνών ( Ε.Κ.Π.Α.) και την εγγραφή του τσακώνικου χορού στο εθνικο Ευρετήριο της άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς και χοροδιδάσκαλος του Τσακώνικου χορού, Μπομπολή Ματούλα εκπαιδευτικός, Κιντή Κυριακή παραδοσιακή τεχνίτρια- κωδωνοποιός, οι κτηνοτρόφοι- αγρότισσες της κοινότητας Δυρραχίου Φαλαισίας και οι υφάντρες της περιοχής Αγ. Πέτρου Κυνουρίας, μέσα σε κλίμα συγκίνησης και ενθουσιασμού παρέλαβαν τις τιμητικές πλακέτες που τους απένειμε ο Πρόεδρος της Παναρκαδικής Ομοσπονδίας Ελλάδος, Παναγιώτης Μπένος.

       Την εκδήλωση που οργάνωσε από κοινού, ομάδα εργασίας από γυναίκες-μέλη και συναργάτριες,  της Ομοσπονδίας, άνοιξε ο Πρόεδρος,  ο οποίος καλωσόρισε τους καλεσμένους και μίλησε με το δικό του, ιδιαίτερο τρόπο, για τη γυναίκα και το διαχρονικό της ρόλο, σε όλες τις εκφάνσεις της ζωής του ανθρώπου, διαχρονικά. Για το θέμα μίλησαν επίσης, οι Χριστίνα Σκαλούμπακα, Πρόεδρος της Ο.Γ.Ε. και Πέννυ Καλύβα , Πρόεδρος της  Ε.Δ.Ι.Π.Τ.,  ενώ παράλληλα, προβλήθηκαν σύντομα ιστορικά στοιχεία από το έργο των γυναικών αυτών, σε συνδυασμό με την παρουσίαση εικόνων και πληροφοριών για τις περιοχές αναφοράς τους. Το συντονισμό και τους όμορφους διανθισμούς της εκδήλωσης, είχαν οι κυρίες Αναστασία Δάρρα και Γιώτα Σιωρά, Μέλη του Δ.Σ. της Π.Ο.Ε. και Μαίρη Κολοβού Πρόεδρος του Συλλόγου Λεπτινίου. Τέλος, τη μουσική επένδυση και προβολή των βίντεο κάλυψε η κυρία Βασιλική Δημοπούλου, ενώ ρόλο «οικοδέσποινας»  ανέλαβε και έφερε με τον καλύτερο τρόπο εις πέρας, η Σούλα Λάμπρου, Μέλος του Δ.Σ. της Π.Ο.Ε.

       Ιδιαίτερη μνεία πρέπει να γίνει για την παρουσία, αλλά και το αμείωτο ενδιαφέρον που έδειξαν όσες και όσοι παρευρέθησαν στην εκδήλωση, που ομολογουμένως μας έφεραν ως διοργανωτές, σε «δύσκολη θέση», αναφορικά με την χωρητικότητα της αίθουσας, η οποία γέμισε ασφυκτικά. Παρετέθη πλούσιος μπουφές κερασμάτων με καφέ, αναψυκτικά, γλυκίσματα και παραδοσιακά λικέρ.

       Μας τίμησαν με την παρουσία τους η Υφυπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Σοφία Βούλτεψη, η Βουλευτής Ν.Δ. Άννα Καραμανλή, η Βουλευτής ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Χαρά Καφαντάρη, οι Βασίλης Κοντοζαμάνης και Εύη Χριστοφιλοπούλου, καθώς και η εκπρόσωπος του Δημήτρη Τσίοδρα, Αδάμου Νίκη, όλοι υποψήφιοι Ευρωβουλευτές με το κόμμα της Ν.Δ., ο Δήμαρχος Γορτυνίας Στάθης Κούλης, καθώς και οι Εκπρόσωποι της Τοπ. Αυτοδιοίκησης, Γιώργος Βλάχος, Περιφ. Σύμβ. Αττικής, Ευτυχιάδου Ιωάννα Αντιδήμαρχος Δ. Καλλιθέας και Πρόεδρος του Συλλόγου Αρκάδων του ίδιου Δήμου, Γιάννης Δαλιάνης, Δ.Σύμβ. Δ. Βόρ.Κυνουρίας και Αντ/δρος Π.Ο.Ε. και Χρήστος Δρίτσας Επικ. Αντιπολίτευσης Δήμου Μαρκοπούλου. Επίσης,  ο Πρόεδρος Τ.Ο. Ν.Δ. Γλυφάδας, Παναγιώτης Σκαλτσάς, το Μέλος Τ.Ο. Ν.Δ. και Πρόεδρος του Συλλόγου «Αστερόδεια», Ρούλα Γκριέλα, η Πολιτευτής ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Βασιλική Κατριβάνου, η Πολιτευτής Ν.Δ. και Γεν. Γραμματέας του Κτηνοτροφικού Συλλ. Αττ. Μάγδα Κοντογιάννη, οι Εκδότες των εφημερίδων «Γορτυνία» και «Νέα της Μεγαλοπόλεως», Κώστας Καλύβας και Κώστας Φίλανδρος αντίστοιχα, ο ζωγράφος και χορηγός της Π.Ο.Ε. Werner Hermann, η Γεν Γραμματέας της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος Αθηνά Σωτηριάδου και η Πρόεδρος του Φιλανθρωπικού Ιδρύματος «Αγκαλίς»,  Ευαγγελία Κεχρή.     

       Εκ μέρους των Συλλόγων-Μελών μας, παρευρέθησαν οι: Ουρανία Αναγνωστοπούλου, Πρόεδρος της Ένωσης Τριπολιτών Αττικής και Αντιπρόεδρος Π.Ο.Ε., Μαρία Αγγελοπούλου, Πρόεδρος του Συλλόγου Ισωματαίων,  Νικητας Δημόπουλος Πρόεδρος Αδελφ. Τουρκολεκαίων,  Άννα Βυτινάρου Πρόεδρος Συλλόγουν Αρκάδων Χαλανδρίου και Συλλόγου Φαλαισιωτών, Παναγιώτης Παπακωνσταντίνου, Μέλος Δ.Σ. Συλλόγου Λευκοχωριτών,  Σταύρος Βέμμος, Μέλος Δ.Σ. Συλλόγου Δολιανιτών και Ομοτ. Καθηγ. Γεωπον. Πανεπ/μίου,  Γεωργία Παπακυριακοπούλου, Μέλος του Δ.Σ. Συλλόγου Αρκάδων Καλλίθέας, Άγγελος Σούτας, Πρόεδρος Συλλόγου Αρκάδων Φυλής,  Δέσποινα Γρηγοροπούλου, Πρόεδρος Συλλόγου Αρκάδων Ραφήνας-Ν.Μάκρης-Μαραθώνα ,  Νίκος Τσιντής, Πρόεδρος Συλλόγου Αρκάδων Γλυφάδας  και  Μέλος της  Π.Ο.Ε., Τζία Πριόβολου, Πρόεδρος Συλλόγου Αρκάδων Αγ. Παρασκευής,   Ευάγγελος Δημητρόπουλος, Πρόεδρος των Απαντ. Χειραδαίων,  Χρυσάνθη Αρμούτη, Αντ/δρος Συλλόγου Αρκάδων Ηλιούπολης, καθώς και η Χοροδιδάσκαλος τους, Παναγιώτα Μπουραντώνη,  Χρυσάνθη Τζιούβελη, Γεν Γραμμ. του Συλλόγου Δυρραχιτών ,  Μαρία Γαβρήλου, Πρόεδρος της Ε.Α.Γ.Τ.,  Βασίλης Τζιαμουράνης, Αντ/δρος Συλλόγου Ακοβιτών,  Μαρία Φράγκου, Πρόεδρος  Συλλόγου Ασεατών,  Κάτια Χριστοπούλου-Γεννάδη, Πρόεδρος Συλλόγου Πρασινιωτών,  Αγαθή Γρίβα, Μέλος Δ.Σ. Συλλόγου Σπαναίϊκων και τέλος η Πρωταθλήτρια Στίβου Τάνια Ταμπάκη και η αθλήτρια Καλαθοσφαίρισης, Μαριέλλα Κουκουζέλη. Την εκδήλωση έκλεισε με τον καλύτερο τρόπο, το Μέλος του Δ.Σ. της Π.Ο.Ε., Μαρία Αντζινά, η οποία τραγούδησε μελωδικότατα,  χωρίς συνοδεία μουσικής, ένα πολύ όμορφο αρκαδικό τραγούδι.

      Ζητώντας συγγνώμη για τυχόν παραλλείψεις, εκφράζουμε προς όλους τις θερμές μας ευχαριστίες, τόσο για την παρουσία τους, όσο και για το ενδιαφέρον  που επέδειξαν για την εκδήλωση, το αποτέλεσμα της οποίας μας δίνει τη δύναμη να συνεχίσουμε με πάθος και όρεξη το έργο μας, έργο ζωής για την Αρκαδία και τους ανθρώπους της.

Για το Δ.Σ.

                                                                                         

      Ο Πρόεδρος                                                                Ο Γεν. Γραμματέας             

Παναγιώτης Μπένος                                                    Παναγιώτης Παγιώτας 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...