Menu
RSS
Τρίτη, 30/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Κωνσταντινόπουλος: "Αν πιστεύουμε ότι η Τάκα θα γίνει υδατοδρόμιο είμαστε σε λάθος κατεύθυνση"

Κωνσταντινόπουλος: "Αν πιστεύουμε ότι η Τάκα θα γίνει υδατοδρόμιο είμαστε σε λάθος κατεύθυνση"
? Ομιλία του Αντιπροέδρου της Βουλής και βουλευτή Αρκαδίας Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου στα εγκαίνια της έκθεσης Πελοπόννησος Expo.
? Πρώτα απ΄όλα πρέπει να ευχαριστήσουμε τους εκθέτες που συμμετέχουν στην έκθεση γιατί ο επιχειρηματίας εκθέτης προκειμένου να συμμετέχει στην έκθεση, κάνει έξοδα.
? Δεν είναι η ώρα για πολιτικές αντιπαραθέσεις, αλλά θα πρέπει κάποια πράγματα να τα έχει υπόψιν η Υπουργός για την Πελοπόννησο και την Αρκαδία. Τα νούμερα σχετικά με το ταμείο ανάκαμψης και το ΕΣΠΑ είναι όπως τα είπατε με τη διαφορά ότι για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις είναι ελάχιστα και κάτω από το 15%. Τα υπόλοιπα θα τα πάρουν οι μεγάλες επιχειρήσεις και αυτό πρέπει η Κυβέρνηση να το εξετάσει.
? Το δεύτερο θέμα είναι ότι θέλουμε να αναπτύξουμε τον αγροδιατροφικό τομέα, αλλά όταν αυτός δεν υπάρχει ως ενίσχυση στη δίκαιη μετάβαση, αυτό είναι πρόβλημα. Η Ευρώπη δίνει τη δυνατότητα να προσαρμόσουμε τα προγράμματα στις ανάγκες των επιχειρήσεων, αλλά οι ανακοινώσεις των προγραμμάτων που γίνονται από το Υπουργείο για τη δίκαιη μετάβαση δεν ανταποκρίνονται στις πραγματικές ανάγκες με αποτέλεσμα να μην υπάρχουν δικαιούχοι. Μπορείτε να ρωτήσετε και το δήμαρχο Μεγαλόπολης που είναι παρών.
? Στη μεγάλη κρίση της κλιματικής αλλαγής είναι πολύ σημαντικό το έργο της λίμνης Τάκα και άλλα έργα, να μην τα βλέπουμε ως υδατοδρόμια γιατί αν πιστεύουμε ότι η Τάκα θα γίνει υδατοδρόμιο είμαστε σε λάθος κατεύθυνση. (σ.σ. με αφορμή αυτή την ατάκα, στη συνέχεια, ο Περιφερειάρχης Δημήτρης Πτωχός είπε ότι προφανώς δεν θα λειτουργήσει υδατοδρόμια στην Τάκα). 
? Πολλοί πίστευαν ότι θα δούλευαν κάποιοι στην Ασία και θα έστελναν τα προϊόντα στην Ευρώπη. Η υγειονομική κρίση όμως απέδειξε ότι η αυτονομία της Ευρώπης και της χώρας μας έχει ως προϋπόθεση, την στήριξη των επιχειρήσεων της χώρας μας.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...