Menu
RSS
Κυριακή, 16/06/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Μίλα μη φοβάσαι | Θερμή αποδοχή των παιδιών στην ενημερωτική δράση για τον σχολικό εκφοβισμό (video)

Μίλα μη φοβάσαι | Θερμή αποδοχή των παιδιών στην ενημερωτική δράση για τον σχολικό εκφοβισμό (video)

Στις 16 Μαΐου 2024, πραγματοποιήθηκε μια ενημερωτική δράση για τον σχολικό εκφοβισμό, η οποία οργανώθηκε από τον εμπνευστή, Εκπαιδευτικό και Δημοτικό Σύμβουλο, Γιώργο Βέρρο. Η εκδήλωση έλαβε χώρα στο Μαλλιαροπούλειο Τρίπολης και είχε ως στόχο την ευαισθητοποίηση και την ενημέρωση των μαθητών και των εκπαιδευτικών σχετικά με το φαινόμενο του σχολικού εκφοβισμού. 

 

Ο Δήμαρχος Τρίπολης Κώστας Τζιούμης, απεύθυνε χαιρετισμό, εκφράζοντας την υποστήριξή του στις προσπάθειες για την καταπολέμηση του σχολικού εκφοβισμού και τη δημιουργία ενός ασφαλούς και υποστηρικτικού σχολικού περιβάλλοντος.

Ομιλητές της Εκδήλωσης

Στην εκδήλωση συμμετείχαν εξέχοντες ομιλητές από διάφορους τομείς:

  1. Γιώργος Βέρρος - Εκπαιδευτικός και Δημοτικός Σύμβουλος, ο οποίος ανέλαβε την πρωτοβουλία για τη διοργάνωση της εκδήλωσης.
  2. Ιωάννης Γαληνός - Διευθυντής Περιφερειακής Εκπαίδευσης Νομού Αρκαδίας, ο οποίος αναφέρθηκε στις εκπαιδευτικές πρωτοβουλίες και στα προγράμματα που υλοποιούνται για την καταπολέμηση του σχολικού εκφοβισμού.
  3. Ιωάννα Δρακοπούλου - Ψυχολόγος του Δήμου Τρίπολης, η οποία προσέφερε πολύτιμες πληροφορίες και συμβουλές σχετικά με την ψυχολογική υποστήριξη των παιδιών που πέφτουν θύματα εκφοβισμού.
  4. Γεώργιος Μποροβήλος - Πρόεδρος του Αστέρα Τρίπολης, ο οποίος μίλησε για τον ρόλο του αθλητισμού στην προώθηση της ομαδικότητας και της αλληλεγγύης.
  5. Βασίλειος Ανδρικόπουλος - Διευθυντής Ασφαλείας Τρίπολης, ο οποίος παρουσίασε τις δράσεις της αστυνομίας για την προστασία των μαθητών και την πρόληψη του σχολικού εκφοβισμού.

 

Μετά την ολοκλήρωση των ομιλιών, οι μαθητές παρουσίασαν δημιουργίες σχετικές με το θέμα του σχολικού εκφοβισμού. Αυτές οι δημιουργίες περιελάμβαναν ζωγραφιές, που εξέφραζαν τα συναισθήματα και τις σκέψεις τους για τον εκφοβισμό στο σχολείο.

 

Ο Αστέρας Τρίπολης προσέφερε δώρα στους μαθητές, ενισχύοντας το αίσθημα της υποστήριξης και της αλληλεγγύης.

 

Η εκδήλωση συντονίστηκε από την Έλλη Αρτόπουλου ως Πιστοποιημένη Σύμβουλος Διερωτηματικής Σκέψης (Certified Life Coach)  η οποία φρόντισε για την ομαλή διεξαγωγή της δράσης και την ενεργή συμμετοχή όλων των παρευρισκόμενων.

 

Η ενημερωτική δράση ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία, αφήνοντας τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς με χρήσιμες γνώσεις και εμπειρίες για την αντιμετώπιση του σχολικού εκφοβισμού. Τα χαρούμενα πρόσωπα των παιδιών στο τέλος της εκδήλωσης επιβεβαίωσαν την επιτυχία της προσπάθειας αυτής.

 

Το φωτογραφικό υλικό είναι από τον Paul Snytko.

3 σχόλια

  • Kostas
    Kostas Σάββατο, 25 Μαϊος 2024 19:08 Σύνδεσμος σχολίου

    Στην πλατφόρμα του υπουργείου η καταγγελία για σχολικό εκφοβισμό είναι επώνυμη. Ο γονιός μπορεί να καταγγείλει αφού βάλει τα στοιχεία του taxis.

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Σάββατο, 25 Μαϊος 2024 00:07 Σύνδεσμος σχολίου

    Αυτός είναι ηγέτης με το ΠΑΣΟΚ θα δει άσπρη μέρα η Τρίπολη ..Ανεβάστε ζεϊμπέκικα εσείς

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Σάββατο, 25 Μαϊος 2024 00:07 Σύνδεσμος σχολίου

    Επιτέλους ξεχάσετε να τον ανεβάσετε ..Επόμενος Δήμαρχος

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...