Menu
RSS
Δευτέρα, 17/06/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Το προσυνέδριο της Παναρκαδικής Ομοσπονδίας Ελλάδος (εικόνες)

Το προσυνέδριο της Παναρκαδικής Ομοσπονδίας Ελλάδος (εικόνες)

       Με τη στήριξη της Βουλής των Ελλήνων και την Αιγίδα και στήριξη της Γεν. Γραμματείας Αποδήμου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας, στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία το Προσυνέδριο της Ομοσπονδίας, το οποίο πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 23 Μαΐου, στο ξενοδοχείο “Royal Olympic Hotel” στο κέντρο των Αθηνών. Ο Αρκαδικός –και όχι μόνο- κόσμος ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα της Παναρκαδικής, για μία Αρκαδία με όραμα, μία Αρκαδία με δικαίωμα στην ανάπτυξη, μία Αρκαδία που θα ατενίζει το μέλλον ισάξια με όλους τους άλλους νομούς της Πελοποννήσου, αλλά και της χώρας στο σύνολό της.

      Οι εργασίες αυτής της εποικοδομητικής, στο τελικό αποτύπωμά  της, διαδικασίας, εστίασαν το ενδιαφέρον των παρευρισκομένων σε όλους τους κύριους αλλά και επιμέρους άξονες αναφοράς της, μέσα από πραγματικά, ουσιαστικές και αξιόλογες εισηγήσεις, έγκριτων επιστημόνων και ειδικών. Αναδείχθησαν προβλήματα, ελλείψεις αλλά και ποιοτικά χαρακτηριστικά, που σε μία διαδικασία ορθής αντιμετώπισης και εκμετάλλευσής τους, μπορούν να μετατραπούν σε ζωτικής σημασίας λύσεις, ικανές να δώσουν επιτέλους, την απαιτούμενη σε όλους τους τομείς, ώθηση στο Νομό μας.

        Κατά σειρά εισηγήσεων, μας τίμησαν με το γνωστικό τους αντικείμενο και την απαραίτητη εμπειρία οι, Αθ. Κατσής, Πρύτανης ΠΑ.ΠΕΛ., Π. Τομάρας, Καθ. Παν/μίου, Τρ. Σωτηρόπουλος, Υπευθ. Δημ. Σχέσεων «ΠΑΛΛΑΔΙΟΝ», Κ. Βέμμος, τ. Δντης Μονάδας Εγκεφαλικών ΕΚΠΑ, Κ.Τζιαμπάσης, Αρχαιολόγος, Γ. Κόντος, Ιστορικός, Γ. Τρουπής, Πρ. Επιμελητηρίου Αρκαδίας, Δ. Λαγός, Ομ. Καθ. Παν/μίου, Κ. Φίλανδρος, Οικονομολόγος, τ. Εκδ. εφημ., Κ. Μαρινάκος, Καθ. Παν/μίου, Γ. Λαγός, Οικονομολόγος, Π. Λολώνης, Προιστ. Δνσης Γεωχωρικών Πληροφοριών, Γ.Λουρδής, Μηχανολόγος- Μηχανικός, Γ. Παναγιωτόπουλος, εκπρ. ΕΟΣ Τρίπολης και Κ. Μπρούσαλης εκπρ. Κιν. Διάσωσης και επαναλειτουργίας Σιδηροδρόμου.

       Αυτό που συνολικά εισπράξαμε από τις σημαντικές εισηγήσεις όλων, δεν ήταν μόνο οι εμπεριστατωμένες μελέτες τους, αλλά και το πάθος με το οποίο τις έθεσαν, αποδεικνύοντας έτσι, όχι μόνο τη βαθιά γνώση τους στο αντικείμενο που πραγμετεύτηκαν, αλλά και την ακλόνητη πεποίθηση τους για τη βιωσιμότητα των προτάσεων τους.

      Το Προσυνέδριο άνοιξε με το καλωσόρισμα τής δημοσιογράφου και Προέδρου της ΕΔΙΠΤ Π. Καλύβα, η οποία είχε και το συντονισμό της διοργάνωσης, ενώ στη συνέχεια ακολούθησε ο χαιρετισμός του Προέδρου της Π.Ο.Ε. Π. Μπένου, ο οποίος τόνισε αφενός την ωφελιμότητα του Προσυνεδρίου, και αφετέρου την αναγκαιότητα, τέτοιες δράσεις να δυναμώνονται διαρκώς, προκειμένου μαζί με τις αδελφές Ομοσπονδίες να αποτελούμε σημαντικό παράγοντα ανάπτυξης και προόδου στην Αρκαδία. Παράλληλα, είχαμε την ευκαιρία να συνομιλήσουμε μέσω ζωντανής, ταυτόχρονης σύνδεσης, με τους Προέδρους των τριών άλλων Παναρκαδικών Ομοσπονδιών, Αγγ.Βουρνά (Αμερικής), Ν. Ηλιοπούλου (Καναδά) και Χ. Τσιμογιάννη (Αυστραλίας), οι οποίοι απήυθυναν σύντομους χαιρατισμούς και ευχές για την επιτυχία των εργασιών του Προσυνεδρίου μας.

      Μας τίμησαν με την παρουσία τους οι Δ.Τσίοδρας, υποψ. Ευρωβουλευτής Ν.Δ. και εκπρ. του Πρωθυπουργού, ο Γ. Παπαηλιού Βουλευτής Αρκ. και εκπρ. του Πρ. Αξιωμ. Αντιπολίτευσης, ο Πανοσιολ. Αρχιμ. π. Ιακ. Κανάκης, ως εκπρ. Του Αρχιεπισκόπου Αθ. και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου Β΄, η Πρόεδρος της «Πλεύσης Ελευθερίας», Ζ. Κωνσταντοπούλου, οι Υφυπουργοί  Γ. Κώτσηρας και Σ. Βούλτεψη, οι υποψ. Ευρωβουλευτές Ν.-Π. Χριστοπούλου, Εύη Χριστοφιλοπούλου και Π. Δήμας (Ν.Δ.), Γ. Λαμπράκης (ΠΑ.ΣΟ.Κ. – ΚΙΝ.ΑΛ), Χ. Σκαλούμπακα (Κ.Κ.Ε.), καθώς και το στέλεχος Θ. Σκολαρίκος (Κ.Κ.Ε.), Δ. Θεοδοσόπουλος («Πλ. Ελευθ.»), Θ.Παπαθεοδώρου («Δημοκράτες»), ο αναπληρ. Περιφερειάρχης Πελ/σου, Χ. Λαμπρόπουλος, ο Δήμαρχος Ν. Κυνουρίας Μ. Δολιανίτης, ο Πρ. Δ.Σ. Δήμου Γορτυνίας Ν. Μπαρούτσας, η Πρόεδρος ΔΕΕΠ Αν. Αττικής ΝΔ Β. Σοφρώνη, οι τ. Πρόεδροι της Π.Ο.Ε. Β. Γιαννακάκος και Φ. Νικολόπουλος καθώς και εκπρόσωποι Συλλόγων και Φορέων. Δημοσιογραφικά μας τίμησε ο Θ. Μπόγρης με το arcadia portal, ενώ χαιρετισμό απέστειλε ο Βουλευτής Αρκ. Οδ. Κωνσταντινόπουλος.

        Στον απόηχο αυτού του Προσυνεδρίου, η Παναρκαδική Ομοσπονδία Ελλάδος έφυγε με μία πλήρη και συνάμα βαριά ατζέντα, γεμάτη προτάσεων και συμπερασμάτων, που σε κάθε περίπτωση, δεσμεύεται να επεξεργαστεί και κατά το δυνατόν να προωθήσει. Αναμφισβήτητα αποτελούν την καλύτερη «μαγιά» ενόψει του επερχόμενου Παγκόσμιου Συμβουλίου και ταυτόχρονα μία σαφή εντολή να πορευτούμε με γνώνωνα το απόλυτο συμφέρον της Αρκαδίας και όλων των Αρκάδων.

          Εκφράζουμε τις ευχαριστίες μας στο οινοποιείο «Τρουπή» για την προσφορά ποσότητας εκλεκτού, βραβευμένου αρκαδικού οίνου, που συνόδευσε άρτια το γεύμα μικρής έκτασης που ακολούθησε στο πέρας των εργασιών του Προσυνεδρίου.

        Κλείνοντας θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε την οργανωτική επιτροπή του Προσυνεδρίου για την άρτια οργάνωση του και ιδιαιτέρως την πολιτισμολόγο μας κ. Διαμαντοπούλου Γεωργία, ειδική σύμβουλο της Π.Ο.Ε., για το σχεδιασμό, την επεξεργασία και το συνολικό στήσιμο  της όλης εκδήλωσης. Τέτοιες οργανώσεις ανεβάζουν το κύρος της Π.Ο.Ε. 

Για το Δ.Σ.

                                                                                              

      Ο Πρόεδρος                                                               Ο Γεν. Γραμματέας              

Παναγιώτης Μπένος                                                   Παναγιώτης Παγιώτας            

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...