Menu
RSS
Σάββατο, 27/07/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Πρόγραμμα Καταπολέμησης Κουνουπιών 2024 | Χασάπης: "Ψεκασμοί σε τακτά διαστήματα ως το τέλος Σεπτεμβρίου στον Δήμο Τρίπολης" (vd)

Πρόγραμμα Καταπολέμησης Κουνουπιών 2024 | Χασάπης: "Ψεκασμοί σε τακτά διαστήματα ως το τέλος Σεπτεμβρίου στον Δήμο Τρίπολης" (vd)

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται εδώ και 10 ημέρες πρόγραμμα καταπολέμησης κουνουπιών που υλοποιεί για το έτος 2024 ο Δήμος Τρίπολης. Συγκεκριμένα και σύμφωνα με συνέντευξη τύπου που παραχώρησε για το θέμα αυτό ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος, κος  Γιάννης Χασάπης, πραγματοποιούνται δράσεις καταπολέμησης και ελέγχου κουνουπιών σε όλη την πόλη αλλά και συνολικά στα χωριά του Δήμου μας.

Συγκεκριμένα, έχουν ξεκινήσει ψεκασμοί σε σημεία όπου συγκεντρώνονται κουνούπια, με στόχο την εξάλειψη των εστιών αναπαραγωγής τους. Οι ψεκασμοί πραγματοποιούνται σε τακτά χρονικά διαστήματα και θα διαρκέσουν έως το τέλος Σεπτεμβρίου και ενδεχομένως το πρόγραμμα να παραταθεί αν παραστεί ανάγκη.

"Ο Δήμος Τρίπολης έχει ως κυρίαρχο μέλημα την διασφάλιση της υγείας των πολιτών και επισκεπτών της πόλης μας και για τον λόγο αυτό πραγματοποιεί και φέτος αυτό το Πρόγραμμα Καταπολέμησης Κουνουπιών" τόνισε μεταξύ άλλων ο κος Χασάπης αναφερόμενος αναλυτικά στη όλη διαδικασία της συστηματικής και έγκαιρης- όπως επεσήμανε- αντιμετώπισης του φαινομένου με δεδομένο και τις αλλαγές που έχουν επέλθει στο κλίμα (ζέστη, υγρασία) και κατά την διάρκεια του χειμώνα και οι οποίες δημιούργησαν προβλήματα σε όμορους Δήμους. Όπως υποστήριξε ο κος Χασάπης η Δημοτική Αρχή της Τρίπολης εργάστηκε σωστά, την σωστή στιγμή και με την αποτελεσματική εμπειρία του αναδόχου έτσι ώστε να καταφέρει να μειώσει και να περιορίσει τον πληθυσμό των κουνουπιών και κατ' επέκταση όλες τις μεταδιδόμενες ασθένειες που εν δυνάμει μπορούν να μεταφερθούν από τα κουνούπια.

www.drt915.gr 

1 σχόλιο

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...