Ένα υπέροχο drone video με την Καρύταινα από ψηλά! (vd)

Στην Καρύταινα βρίσκεται το φράγκικο Κάστρο της Καρύταινας που έχτισε τον 13ο αιώνα ο Γοδεφρείδος ντε Βριγιέρ και χρησιμοποίησε ως έδρα του.
Είναι κτισμένο στο υψηλότερο σημείο του χωριού σε υψόμετρο 582μ. πάνω σε βράχο και προσφέρει καταπληκτική θέα προς την πεδιάδα της Μεγαλόπολης. Ήταν από τα σημαντικότερα κάστρα της Πελοποννήσου στην περίοδο της Φραγκοκρατίας και της Τουρκοκρατίας. Κατά την Ελληνική Επανάσταση ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης εγκαταστάθηκε εκεί και αφού το οχύρωσε, έκτισε μία εκκλησία και μια κατοικία στο εσωτερικό του.
Σήμερα η κατάσταση του κάστρου δεν είναι καλή και χρειάζεται συντήρηση. Σώζεται το μεγαλύτερο μέρος του τείχους που περιέβαλε το κάστρο, καθώς και ερείπια. Επισκέψεις γίνονται κατόπιν συνεννοήσεως με τον δήμο.
Δείτε το βίντεο από το viral_drone_greece και το peloponnese_travel.
Tags:
Καρύταινα,Σχετικά Άρθρα
- Ολοκληρώνεται η ανάπλαση της πλατείας Αγίας Βαρβάρας | Τζιούμης: «Θα είναι μία από τις ωραιότερες πλατείες της πόλης μας» (vd)
- ΓΣΑ | 1η ομάδα στο Διασυλλογικό Πρωτάθλημα Στίβου Κ18 στην Περιφέρεια Πελοποννήσου (εικόνες)
- Μεγαλοπρεπής Εορτασμός του Αγίου Νεομάρτυρος Δημητρίου στο Μερκοβούνι
- Πανηγυρικός Εορτασμός του Αγίου Νικολάου του εν Βουνένοις στο Καλλιάνι Γορτυνίας
- Το Εργατικό Κέντρο Αρκαδίας καταγγέλλει την απόλυση του Γενιδούνια από την Hellenic Train
1 σχόλιο
-
Καλημέρα!!
Καλό μήνα!!
Πολύ ωραίο το βίντεο.
Το Κάστρο όμως αυτό το διάστημα παραμένει κλειστό λόγω εργασιών αναστήλωσης μέρους των τειχών. Για το επόμενο δίμηνο, όμως, υπάρχει καθημερινά εκτός Τρίτης, αρχαιοφύλακας, ο οποίος μπορεί να υποδεχτεί τους επισκέπτες στον βυζαντινό Πύργο της Λεβενταινας και να τους ξεναγήσει στον πρόσφατα ανακαινισμένο βυζαντινό ναό του Αγίου Νικολάου. Επισκέψιμος, κατόπιν συνεννόησης είναι και ο Ι. Ναός της Ευαγγελίστριας στο κέντρο του χωριού. Με ενδιαφέρουσας αρχιτεκτονική και εξαιρετικά κειμήλια.