Βιωματική Εκπαίδευση Πρώτων Βοηθειών στο Γυμνάσιο Λεβιδίου από το Περιφερειακό Τμήμα του Ερυθρού Σταυρού
Την Δευτέρα 3 Φεβρουαρίου 2025, κατόπιν προσκλήσεως του Συλλόγου Διδασκόντων Γυμνασίου Λεβιδίου και εγκρίσεως από τον Πρόεδρο του Ε.Ε.Σ. Dr. Αντώνιο Αυγερινό πραγματοποιήθηκε βιωματική εκπαίδευση Βασικών Πρώτων Βοηθειών.
Αναπτύχθηκαν οι ενότητες πού αφορούν απειλητικές καταστάσεις για τον άνθρωπο:
- Βασικά Βήματα Παροχής Πρώτων Βοηθειών
- Τραύματα – Αιμορραγίες
- Λιποθυμικές καταστάσεις – Επιληψία
- Απώλεια αισθήσεων - Θέση Ανάνηψης
- Ξένα Σώματα - Πνιγμονή
- ΚΑΡΠΑ
- Χρήση Αυτόματου Εξωτερικού Απινιδιστή
Το εν λόγω πρόγραμμα πραγματοποιήθηκε από τη Νοσηλεύτρια - Προϊσταμένη του Τομέα Υγείας Ε.Ε.Σ. κα. Μαρία Σταματοπούλου.
29 Μαθητές και 5 Εκπαιδευτικοί συμμετείχαν ενεργά τόσο στη θεωρητική όσο και στην πρακτική άσκηση και απαντήθηκαν όλα τα ερωτήματα. Έγινε παρουσίαση της ιστορίας και του πολύπλευρου ανθρωπιστικού έργου του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.
Το Περιφερειακό Τμήμα Ε.Ε.Σ. Τρίπολης ευχαριστεί πολύ για την εμπιστοσύνη και την άψογη συνεργασία αποδεικνύοντας ότι η εκπαίδευση και η γνώση των Πρώτων βοηθειών ΣΩΖΕΙ ΖΩΕΣ.
Σχετικά Άρθρα
- Ήξεις αφήξεις από Διαμαντοπούλου | Στηρίζει τη διαγραφή Κωνσταντινόπουλου, αλλά ανοίγει παράθυρο επιστροφής επειδή παρέδωσε την έδρα
- 14th Future of Cities Conference | Δημήτρης Πτωχός: «Η ψηφιακή μετάβαση πρέπει να είναι συνολική και πάνω απ’ όλα ανθρώπινη»
- Πήγασος | Παίζει εκτός με το Ληξούρι
- Oρκωμοσία ειδικευμένου ιατρού Ωτορινολαρυγγολογίας στο Παναρκαδικό Νοσοκομείο
- Στην Τρίπολη ο Πρόεδρος του Πράσινου Ταμείου | Τζιούμης: «Υλοποιούμε ουσιαστικά έργα στον τόπο μας, με σεβασμό στο περιβάλλον»






