Βιωματική Εκπαίδευση Πρώτων Βοηθειών στο Γυμνάσιο Λεβιδίου από το Περιφερειακό Τμήμα του Ερυθρού Σταυρού
Την Δευτέρα 3 Φεβρουαρίου 2025, κατόπιν προσκλήσεως του Συλλόγου Διδασκόντων Γυμνασίου Λεβιδίου και εγκρίσεως από τον Πρόεδρο του Ε.Ε.Σ. Dr. Αντώνιο Αυγερινό πραγματοποιήθηκε βιωματική εκπαίδευση Βασικών Πρώτων Βοηθειών.
Αναπτύχθηκαν οι ενότητες πού αφορούν απειλητικές καταστάσεις για τον άνθρωπο:
- Βασικά Βήματα Παροχής Πρώτων Βοηθειών
- Τραύματα – Αιμορραγίες
- Λιποθυμικές καταστάσεις – Επιληψία
- Απώλεια αισθήσεων - Θέση Ανάνηψης
- Ξένα Σώματα - Πνιγμονή
- ΚΑΡΠΑ
- Χρήση Αυτόματου Εξωτερικού Απινιδιστή
Το εν λόγω πρόγραμμα πραγματοποιήθηκε από τη Νοσηλεύτρια - Προϊσταμένη του Τομέα Υγείας Ε.Ε.Σ. κα. Μαρία Σταματοπούλου.
29 Μαθητές και 5 Εκπαιδευτικοί συμμετείχαν ενεργά τόσο στη θεωρητική όσο και στην πρακτική άσκηση και απαντήθηκαν όλα τα ερωτήματα. Έγινε παρουσίαση της ιστορίας και του πολύπλευρου ανθρωπιστικού έργου του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.
Το Περιφερειακό Τμήμα Ε.Ε.Σ. Τρίπολης ευχαριστεί πολύ για την εμπιστοσύνη και την άψογη συνεργασία αποδεικνύοντας ότι η εκπαίδευση και η γνώση των Πρώτων βοηθειών ΣΩΖΕΙ ΖΩΕΣ.
Σχετικά Άρθρα
- Γ' Εθνική | Δεν τα κατάφερε ο Ερμής Μελιγούς - Έχασε εντός έδρας και είναι προτελευταίος στη βαθμολογία
- Έχασε από τη Νίκη Βόλου ο Αστέρας Β'
- Εκτός έδρας ήττα για τη γυναικεία ομάδα του Αστέρα (εικόνες)
- Ισοπαλία με τον Ολυμπιακό για την Κ19 του Αστέρα
- Συγκίνηση και υπερηφάνεια για τη σωτήρια επέμβαση πυροσβέστη από την Ασέα στη Λακωνία | Σώθηκε μαθήτρια που κινδύνευσε να πνιγεί σε πηγάδι






