Γούργαρης: "Η στάθμη του νερού στη λίμνη Τάκα έχει πέσει στα 3 μέτρα. Αυτό είναι πολύ ανησυχητικό'

Κατά τη διάρκεια του δημοτικού συμβουλίου, ο Βαγγέλης Γουργάρης είπε ότι πήγ στην Τάκα κι εκεί τα πράγματα είναι πολύ άσχημα. "Η στάθμη είναι, δεν είναι 3 μέτρα. Αυτό είναι πολύ ανησυχητικό. Και δεν ξέρω πως εξηγείται. Είναι πολύ κάτω από τις υποχρεώσεις που έχουμε για το όριο οικολογικής στάθμης, πέρυσι που ήταν χειρότερη η χρονιά ήταν στα 9,5 μέτρα. Φέτος που ήταν καλύτερη η χρόνια στις βροχοπτώσεις είναι στα τρία μέτρα. Η στάθμη αυτή θα κατέβει κι άλλο και ίσως να μηδενίσει. Μυρίζει πολύ εγκατάλειψη η παρακολούθηση της λίμνης. Πρέπει ο δήμος και η περιφέρεια να ασχοληθούν".
Ο Κώστας Τζιούμης απάντησε ότι "για τη λίμνη Τάκα και αναρωτήθηκε τι μπορεί να κάνει ο δήμος, να φέρει νερό από αλλού; μιλώντας με αγρότες, οι γεωτρήσεις είναι ένα μέτρο χαμηλότερα από πέρυσι. Η λειψυδρία είναι εδώ. Αν δεν υπάρχουν βροχοπτώσεις, το πρόβλημα θα είναι σοβαρότερο από πέρυσι."
Σχετικά Άρθρα
- Διακοπή νερού την Δευτέρα στο Παράλιο Άστρος
- Ο Εμπορικός Σύλλογος Τρίπολης στο 9ο Προσκοπικό Μουσικό Φεστιβάλ Τρίπολης - Συγκεντρώθηκαν χρήματα για το Ειδικό Σχολείο Μαντινείας (εικόνες)
- Μήνυση για τις κατολιθήσεις στη Γορτυνία | Αναστόπουλος: "«Η Δικαιοσύνη θα αποδώσει τις ευθύνες"
- Αγγελία εργασίας | Η ομάδα του LUMARTE μεγαλώνει και αναζητά προσωπικό!
- Στο Ναύπλιο η πρώτη καλοκαιρινή συναυλία της Δημοτικής Χορωδίας Μεγαλόπολης (εικόνες)
1 σχόλιο
-
Καλά σου λέει ο Τζιούμης ρε Γούργαρη. Τι θες να σου κάνει δηλαδή; Να γεννήσει νερό για να γεμίσει η λίμνη; Ανομβρία λέγεται αυτό το "σπάνιο" φαινόμενο. Βλέπω ότι δυσκολεύεσαι να το ανακαλύψεις γι' αυτό στο λέω. Αφού βρέχει με το σταγονόμετρο ρε μάστορα. Είπαμε. Μας βλέπει και κόσμος. Τι εγκατάλειψη τσαμπουνάς; Τα θες αυτά που λες ή ο σκοπός σου είναι μόνο να κάνεις αντιπολίτευση στον Τζιούμη;