Παραδοσιακό γλέντι στη Βλαχέρνα - Εντυπωσιακοί χοροί και δρώμενα! (εικόνες)
Ας είναι μακρύ το ταξίδι…
Πόσες και πόσες μνήμες ξεπηδούν από εδώ μέσα… Να, το τσελεμεντέ της μανούλας μου. Να κι ένα φλιτζάνι του καφέ! Αντέπι τους ήταν να μαζεύονται τα απογεύματα στην αυλή του σπιτιού μας και τα τους λέει η Νενέ τον καφέ. Αχ, και η αγαπημένη μου κούκλα! Μου την είχε χαρίσει η Νενέ μου, πριν έρθουν οι μαύρες μέρες για την Σμύρνη μας! Σουρτούκα την φώναζαν γιατί ήθελε όλο βόλτες. Θυμάμαι την μανούλα μου και την Νενέ μου, να μαγειρεύουν από το πρωί, με κάθε λογής μπαχάρια, για να ευχαριστήσουν τους μουσαφίρηδες. Τότε τα πράγματα ήταν καλά! Ήμασταν ξέγνοιαστοι! Με κάθε ευκαιρία ξεκινούσε κι ένα γλέντι!
Τα νυφικά στολίδια της γιαγιάς μου, τα πλεκτά της μανούλας μου, να και η εικόνα της Παναγίας που την πήραν μαζί τους φεύγοντας και διασκορπίστηκαν σε όλα τα μέρη της Ελλάδας. Ωστόσο παρά τις δυσκολίες τον πόνο και τον ξεριζωμό συνέχισαν γεμάτοι ελπίδα χορεύοντας και τραγουδώντας.







































Tags:
Βλαχέρνα,Σχετικά Άρθρα
- Νέες εικόνες από την υπερχείλιση στο φράγμα της τεχνητής λίμνης Λάδωνα (vd)
- Στις 2 Μάϊου το reunion των αποφοίτων του 1999 στην Τρίπολη
- "Στο μπλόκο του Κοσμά σήμερα αποκαλύφθηκαν ξανά τα πραγματικά κίνητρα"
- Πολίτες ζητούν την άμεση παύση εργασιών στον ανδριάντα Κολοκοτρώνη | Έχει γίνει ήδη καταγγελία σε αστυνομία και Εισαγγελέα
- Κοπή πίτας για τη νεοσύστατη Ένωση Προέδρων Κοινοτήτων Δήμου Μεγαλόπολης (εικόνες)






