Ύπατο Συμβούλιο Ελλήνων Εθνικών Ρόδου: "Φανατικοί χριστιανοί κατάστρεψαν το άγαλμα του Πάνα στη Στεμνίτσα"
Βανδαλισμός αγάλματος του Πανός στη Στεμνίτσα Αρκαδίας
Με βαθιά λύπη αλλά και αγανάκτηση πληροφορηθήκαμε τον βανδαλισμό του ξυλόγλυπτου αγάλματος του θεοσεβούς Πανός στη Στεμνίτσα Αρκαδίας. Ένα έργο τέχνης και σύμβολο της Αρκαδικής γης και του Ελληνικού Πνεύματος καταστράφηκε από φανατικούς χριστιανούς, οι οποίοι άφησαν πίσω τους θρησκευτικά φυλλάδια και εικόνες.
Αποδεικνύεται για μια ακόμη φορά ότι οι διωγμοί κατά των Ελλήνων, των συμβόλων και της παράδοσής μας, δεν σταμάτησαν ποτέ. Η μισαλλοδοξία και ο θρησκευτικός φανατισμός προσβάλλουν όχι μόνο τους Έλληνες Εθνικούς, αλλά και την ίδια την ελευθερία της τέχνης, την ιστορική μνήμη και τον πολιτισμό.
Καταγγέλλουμε δημόσια το γεγονός και ζητάμε από την Πολιτεία και τις αρμόδιες αρχές να εντοπίσουν και να τιμωρήσουν τους δράστες. Αναμένουμε επίσης από την Εκκλησία της Ελλάδος να καταδικάσει ξεκάθαρα αυτή την πράξη βίας απέναντι σε ένα έργο που αποτελεί σύμβολο της Αρκαδίας και του Αρκαδικού Ιδεώδους.
Ο Πάνας, προστάτης της φύσης και αιώνιο σύμβολο ελευθερίας και αρμονίας, δεν πρόκειται να σβήσει από τις ψυχές των Ελλήνων. Η παράδοσή μας παραμένει ζωντανή και κανένας φανατισμός δεν μπορεί να τη σβήσει.
Ύπατο Συμβούλιο Ελλήνων Εθνικών Ρόδου – «Τελχινίς»
Σχετικά Άρθρα
- Πανθυρεατικός | Φιλική νίκη με Μεγκλή και Ανδριανό
- "Για ακόμη μια φορά το δώρο του Δήμου Γορτυνίας στους επισκέπτες των Λαγκαδίων είναι κλήσεις από την τροχαία για παράνομο πάρκινγκ"
- Στην Αθήνα η κοπή πίτας της Εταιρείας Ιστορικής και Πολιτισμικής Δράσης Μουσείου «Στρ. Δημ. Πλαπούτας και Αγωνιστές»
- Αγιασμός των Υδάτων στην Παναγίτσα
- Πανελλαδικό 48ωρο μπλόκο μετά τα Θεοφάνια προτείνουν οι αγρότες της Νίκαιας
2 σχόλια
-
Φανατικοί ναι, χριστιανοί όχι. Φανατικοί μαλ@@@ ήταν. Τόσο απλά
-
Χριστιανοί η κατάρα του έθνους






