Menu
RSS
Δευτέρα, 29/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

ΣΑΟΟ – Για τα 67 πετρόκτιστα γεφύρια της Αρκαδίας μίλησε ο συγγραφέας Πέτρος Σαραντάκης

ΣΑΟΟ – Για τα 67 πετρόκτιστα γεφύρια της Αρκαδίας μίλησε ο συγγραφέας Πέτρος Σαραντάκης
Η ανάδειξη της ανεπανάληπτης ομορφιάς της Αρκαδίας, της παράδοσής της και του Αρκαδικού ιδεώδους εν γένει είναι διακηρυγμένος στόχος του ΣΑΟΟ από την ίδρυσή του.
Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρεται: «Στην κατεύθυνση αυτή έχουμε οργανώσει πολλές σχετικές εκδηλώσεις προβάλλοντας την Αρκαδία!
Στο πλαίσιο αυτό ο ΣΑΟΟ διοργάνωσε εκδήλωση με θέμα «Τα Πετρόκτιστα Γεφύρια της Αρκαδίας», με ομιλητή τον διακεκριμένο συγγραφέα εκδότη και μέλος του συλλόγου μας, Πέτρο Σαραντάκη τη Δευτέρα 24/02/2014.
Το Νέο Αθλητικό και Πολιτιστικό Κέντρο πλημμύρισε από συνορειβάτες και συμπολίτες οι οποίοι απήλαυσαν μια παρουσίαση υψηλού επιπέδου.
 
Η εκδήλωση ξεκίνησε με χαιρετισμό του προέδρου του ΣΑΟΟ Νίκου Δέδε, ακολούθησε παρουσίαση του πλούσιου έργου του συγγραφέα από τον καθηγητή Κώστα Ρεκούμη (συνοδευόμενη από αναφορές στον πολιτισμό της Αρκαδικής Γής).
Κατόπιν ο Πέτρος Σαραντάκης αναφέρθηκε με εξαντλητικές λεπτομέρειες (καρπό πολύχρονης επιτόπιας έρευνάς του) στα εξήντα εφτά (?) πετρόκτιστα γεφύρια της Αρκαδίας, πολλά από τα οποία ο Σύλλογός μας έχει ήδη επισκεφτεί σε διάφορες εξορμήσεις του, αυτή δε υπήρξε και η αφορμή για τη συγκεκριμένη εκδήλωση.
 
Έργα, όπως αυτό του Πέτρου Σαραντάκη «Αρκαδία οι τόποι και οι δρόμοι του Νερού, Κεφαλόβρυσα, ποτάμια, λίμνες, γεφύρια, βρύσες, πηγάδια, νερόμυλοι», Έκδοση Οιάτης 2002, στο οποίο βασίστηκε η εκδήλωση αυτή αποτελούν υπόδειγμα ανάδειξης του πολιτιστικού μας πλούτου που μπορεί να οδηγήσει στην πολυπόθητη ήπια τουριστική ανάπτυξη.
 
Εμβληματικά γεφύρια σαν αυτά της Καρύταινας, του Κούκου του Ατσιχώλου , της Λουκούς, της Κυράς, του Μυλάωντα, του Ελισσώνα του Ερυμάνθου έως και της εντυπωσιακής νεότερης τρενογέφυρας στο Μάναρι (μήκους 100 μέτρων), είναι τόποι που καθένας πρέπει να επισκεφτεί.
 
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο π. Νομάρχης Αρκαδίας και π. Δήμαρχος Τρίπολης Δημήτρης. Κωνσταντόπουλος, ο Δήμαρχος Γορτυνίας Ιωάννης Γιαννόπουλος , ο Δημοτικός Σύμβουλος Τρίπολης Ν. Τσιαμούλος, ο πρώην Γ. Γ Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου Αναστάσιος Αποστολόπουλο.
Ευχαριστούμε τους προσελθόντες στην εκδήλωση αυτή, όπως και τον Πέτρο Σαραντάκη και επιφυλασσόμεθα για πληρέστερη παρουσίαση του έργου του.»

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...