Menu
RSS
Δευτέρα, 29/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Τι αλλάζει για τα αυθαίρετα και τη φορολογία ακινήτων στην Αρκαδία (vd)

Τι αλλάζει για τα αυθαίρετα και τη φορολογία ακινήτων στην Αρκαδία (vd)
Σε γενική συνέλευση προχώρησε η ένωση ιδιοκτητών ακινήτων Αρκαδίας, όπου πραγματοποιήθηκε ψηφοφορία, απολογισμός για το 2013 και έγκριση των πεπραγμένων του διοικητικού συμβουλίου.

Κατόπιν ψηφοφορίας επανεξελέγη πρόεδρος ο Γιώργος Ορφανός. Αντιπρόεδρος είναι ο Χαράλαμπος Χρονόπουλος, γραμματέας ο Παναγιώτης Κολιόπουλος, ταμίας η Αικατερίνη Νικολάου και μέλη οι Γιάννης Ψυχογιός, Παύλος Πουλογιαννόπουλος και Γιώργος Πλατανίτης.
Στα πλαίσια της συνέλευσης έγινε και ενημέρωση για θέματα που αφορούν στην φορολογία ακινήτων, στο πανελλήνιο συνέδριο της ΠΟΜΙΔΑ (25/1/14), στις νέες εξελίξεις για τα αυθαίρετα, βεβαιώσεις μηχανικών και ενεργειακά πιστοποιητικά, ασφαλιστικές εισφορές ΙΚΑ οικοδομών, κτηματολόγιο ακινήτων και στα ασφαλιστικά θέματα ιδιοκτητών ακινήτων.
Επήλθαν δύο αλλαγές που αφορούν στη φορολογία των ακινήτων, η μία είναι προς την θετική κατεύθυνση, δηλαδή μειώθηκε ο φόρος της μεταβίβασης από το 10 % στο 3% και η άλλη είναι προς την αρνητική κατεύθυνση, δηλαδή επιβλήθηκε φόρος υπεραξίας 15% στη διαφορά τιμής κτήσεως και πωλήσεως, γεγονός που έχει προκαλέσει μεγάλες αντιδράσεις από τους συμβολαιογράφους.
Επιπλέον αλλαγές έχουμε και για τα αυθαίρετα, καθώς οι προηγούμενοι νόμοι περί αυθαιρέτων κρίθηκαν ως αντισυνταγματικοί και οι περιπτώσεις των αυθαιρέτων που τακτοποιήθηκαν με αυτούς πρέπει να ξανατακτοποιηθούν με το νέο νόμο Ν.4178/2013, με συμψηφισμό βέβαια των ήδη καταβληθέντων προστίμων και παραβόλων.
Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να στείλετε e-mail στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

B.Π.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...