Εκατοντάδες επισκέπτες στην έκθεση του Βασίλη Τάγκαλου στη Δημοτική Πινακοθήκη | Τζιούμης: “Στηρίζουμε κάθε έκφανση του πολιτισμού μας”
Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η περιοδική έκθεση «Αίσθηση Φωτός» του Βασίλη Τάγκαλου, η οποία φιλοξενήθηκε στη Δημοτική Πινακοθήκη Τρίπολης «Φίλιππος Τσιχριτζής» από τις 3 Απριλίου έως τις 3 Μαΐου 2026.
Κατά τη διάρκεια της λειτουργίας της προσέλκυσε περισσότερους από τριακόσιους φιλότεχνους, από την Τρίπολη, την Αρκαδία αλλά και επισκέπτες που ήρθαν στην πόλη μας για να εορτάσουν το Πάσχα. Πολλοί από αυτούς επισκέφτηκαν για πρώτη φορά την Πινακοθήκη μας και εντυπωσιάστηκαν από τις δημιουργίες του καταξιωμένου Αρκά καλλιτέχνη, καθώς και από τα έργα της μόνιμης συλλογής. Επίσης δόθηκε η δυνατότητα να θαυμάσουν τα εκτιθέμενα έργα και οι μαθητές, οι οποίοι παρακολουθούν εκπαιδευτικά προγράμματα που διεξάγονται στην Πινακοθήκη.
Ευχαριστούμε θερμά όλους όσους συμμετείχαν και συνέβαλαν στην επιτυχία της έκθεσης, καθώς και το φιλότεχνο κοινό που την τίμησε με την παρουσία του. Η μεγάλη ανταπόκρισή του, μας γεμίζει με αισιοδοξία για να προχωρήσουμε στη διοργάνωση νέων περιοδικών εκθέσεων και δράσεων πολιτισμού. Ήδη έχει προγραμματιστεί η διοργάνωση περιοδικής έκθεσης του εγκαταστημένου στο Οντάριο του Καναδά συμπατριώτη μας καλλιτέχνη Χρήστου Τρυφωνόπουλου-Δαμιανού, για το χρονικό διάστημα από 27 Ιουλίου έως 19 Αυγούστου 2026.
Σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος Τρίπολης κ. Κώστας Τζιούμης υπογράμμισε: “ ως Δήμος Τρίπολης στηρίζουμε ουσιαστικά κάθε έκφανση του πολιτισμού μας, ενώ βασική μας επιδίωξη είναι η διατήρηση και η προώθηση της πλούσιας πολιτιστικής μας κληρονομιάς μαζί με την ενίσχυση της δημιουργικής έκφρασης σε κάθε είδος τέχνης και σε όλες τις ηλικίες”.

Σχετικά Άρθρα
- Διάλογοι για την Ορεινότητα - Πρώτος σταθμός η Δημητσάνα!
- Εθνική οδός Τρίπολης - Πύργου | Αυτή είναι η εικόνα του δρόμου στα Λαγκάδια - Δεν έχει δοθεί ακόμα στην κυκλοφορία (vd)
- Ο Χορευτικός Όμιλος Τρίπολης στην εκδήλωση για τα αποκαλυπτήρια του συντηρημένου ανδριάντα του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη
- Λουκέτο σε τέσσερις σχολικές μονάδες σε Λαγκάδια, Καρύταινα, Καστρί και Άγιο Πέτρο!
- Κατσίρης | Ο ανδριάντας του Θεοδώρου Κολοκοτρώνη στην Πλατεία Άρεως: εύλογα ερωτήματα για τη συντήρηση, το κόστος και τη θεσμική προστασία του






