Menu
RSS
Τετάρτη, 15/05/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Παραίτηση και καταγγελία ότι στη Νομαρχιακή του ΣΥΡΙΖΑ Αρκαδίας επικρατεί «καθεστώς φόβου και λογοκρισίας»!

Παραίτηση και καταγγελία ότι στη Νομαρχιακή του ΣΥΡΙΖΑ Αρκαδίας επικρατεί «καθεστώς φόβου και λογοκρισίας»!
Ο Θεόδωρος Πλέσσιας με επιστολή του που έδωσε στη δημοσιότητα ανακοίνωσε ότι αποχωρεί από τη Νομαρχιακή Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ Αρκαδίας, προχωρώντας σε σοβαρές καταγγελίες για τους λόγους που τον οδήγησαν σε αυτή την απόφαση.
Ειδικότερα, αναφέρει:
«Σύντροφοι και συντρόφισσες ..
Με τη παρούσα επιστολή βρίσκομαι στην δυσάρεστη θέση να σας γνωστοποιήσω την παραίτηση μου, από την θέση που κατέχω στη Νομαρχιακή Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ Αρκαδίας. Η απόφαση αυτή πάρθηκε κατόπιν ώριμης σκέψης και  είναι οριστική και αμετάκλητη.  Ήταν ιδιαίτερη τιμή για μένα να με επιλέξατε να σας εκπροσωπήσω σε ένα τόσο σημαντικό όργανο και σας ευχαριστώ που πιστέψατε σε μένα.
 
 Όταν πριν από τέσσερις  μήνες δέχτηκα να συμμετάσχω μέσα από την φυσική αλλά και ουσιαστική μου παρουσία στο συγκεκριμένο όργανο, ήταν γιατί με διαβεβαίωσαν  και πείστηκα ότι θα μπορούσα να συνεισφέρω και εγώ στη γενικότερη προσπάθεια για το καλύτερο της κοινωνίας .
Τα εφόδια μου για αυτή την θέση ήταν η ακεραιότητα μου, η επιστημονική μου γνώση και η όρεξη για δουλειά που έδειξα από την πρώτη κιόλας μέρα. Το σημαντικότερο εφόδιο μου όμως είναι ότι εκπροσωπώ μια ''χαμένη '' γενιά. Την γενιά των 30ριδων που βρίσκονται στην καρδία της οικονομικής κρίσης, μιας γενιάς που της έχουν κόψει τα φτερά, μιας γενιάς με πολλές δυνατότητες αλλά λίγες ευκαιρίες, μιας γενιάς που παλεύει να τα βγάλει πέρα, να ορθοποδήσει, να στηριχτεί στις δικές της δυνάμεις.
 
Σε εποχές που πλαστογραφείται ακόμα και η ίδια η έννοια του νέου, αφελέστατα νόμιζα ότι βρισκόμουν σε ένα χώρο που η ηγεσία σέβεται την διαφορετική άποψη και δεν την στοχοποιεί. Δυστυχώς όμως με λύπη μου διαπίστωσα ότι ο  συντονιστής αλλά και οι αυλοκόλακες του με υποτίμησαν  επανειλημμένα . Αποκορύφωμα της εμπάθειας του γραμματέα προς το πρόσωπο μου ήταν άρθρα που ανήρτησα σε blogs και τα λογόκρινε έντονα. Μοίρασε δε ως προπαγανδιστικό φυλλάδιο ένα από τα άρθρα μου στα γραφεία του κόμματος και ψευδός δήλωσε ότι το υπέγραψα με την κομματική μου ιδιότητα. Η πράξη αυτή με προσέβαλε αφάνταστα και την θεωρώ χυδαία απέναντι στο πρόσωπο μου.
 
Το συγκεκριμένο άρθρο είναι ψηλά σε αναγνωσιμότητα και έχω δεχτεί δεκάδες θετικά και αρνητικά μηνύματα για την ανάλυση μου αυτή. Μπορώ να δεχτώ την κριτική, όπως και το έχω κάνει, δεν δέχομαι  όμως την αβίαστη και αναιτιολόγητη  απόρριψη.
Όταν ανέλαβα τα καθήκοντα μου στη σύνταξη του προγράμματος δεν είχα σκεφτεί ότι θα κατέληγα να απολογούμαι ως συντάκτης και εμπνευστής των ιδεών μου. Ο συντονιστής συνεχώς αμφισβητούσε τις μεθόδους που ακολουθούσα και επέκρινε τις επιλογές μου χωρίς να έχει τις απαραίτητες γνώσεις.  Να υπενθυμίσω σε αυτό το σημείο ότι έχω συμμετάσχει και έχω εκπονήσει αρκετές  τεχνικές, περιβαλλοντικές και γεωτεχνικές μελέτες ως ελεύθερος επαγγελματίας.
 
Δεν ταιριάζει στην προσωπικότητα μου  να συμπεριφέρομαι σαν κομματικός γραφειοκράτης και αυλοκόλακας, προσκολλημένος στην απόλυτη τυπικότητα, κινούμενος απαρέγκλιτα στις ράγες της ''κομματικής πειθαρχίας'' αδιαφορώντας  για την δημιουργία κλίματος ανανέωσης  και καινοτομίας.
Δυστυχώς δεν μπορώ να αποδώσω σε καθεστώς φόβου, λογοκρισίας και σε ένα περιβάλλον  έντονης υποκρισίας και εμπάθειας στο πρόσωπo μου. Δεν ανέχομαι να γίνομαι αποδέκτης απαξιωτικών και ειρωνικών σχολίων από κανέναν γι' αυτό και αποχωρώ.»

10 σχόλια

  • Τακης
    Τακης Σάββατο, 22 Μαρτίου 2014 11:56 Σύνδεσμος σχολίου

    Παπαδοπουλε θα ψηφισεις Βουδουρη;;
    Θα το καταπιεις το χαπι αμασητο;;

  • τεγεατης
    τεγεατης Σάββατο, 22 Μαρτίου 2014 11:38 Σύνδεσμος σχολίου

    παπαδοπουλε αφου εισαι τοσο αντρακλας και μαγκας γιατι δεν εβγαζες τα σκανδαλα που ελεγες οτι εκανε ο Βοσνος στη Τεγεα,γιατι δεν πηγες στον εισαγγελεα;; και αφου εισαι τοσο παντελονατος γιατι δεν παραιτησε σαν ενδειξη διαμαρτυριας που βαλανε οι απο πανω τον Βουδουρη μπροστα...
    Τωρα που θα παει με το Τσιαμουλο η Γιανοουλη ποια εινια η θεση σου;;
    Εγω το ξερω τον Θοδωρη ,μου ειπε οτι πηγα να κανω μια δουλεια εκει και ο Συντονιστης με τους αλλους μου βαζανε τρικλοποδιες κακι μειωνανε ολη την ωρα....Βαρεθηκα και εφυγα

  • Κώστας
    Κώστας Σάββατο, 22 Μαρτίου 2014 10:35 Σύνδεσμος σχολίου

    Τον Τσιαμούλο θέλετε εκεί στον ΣΥΡΙΖΑ μπας καί
    Κανετε κάτι μόνο ο Νίκος μπορεί να βοηθήσει.

  • παπαδοπουλος
    παπαδοπουλος Σάββατο, 22 Μαρτίου 2014 02:38 Σύνδεσμος σχολίου

    Γιατρε να υπογραφης με το ονομα σου αν θες να λεγεσε αντρακλας!!!Για να ξεκαθαρισουμε μια και εξω μαζι σου.Η νομαρχειακη επιτροπητην τεταρτη αποφασισε με μεγαλη πλειοψυφια με 9 ψηφους τον δηκηγορο Γατσοπουλο και ακολουθησαν ο Θεωχαρηςκαι ο χουζουρης με4 ψηφους.Ο χουζουρης με email του διαμαρτυρεται σημερα γιατι αυτο διερευσε στον τυπο.Μηπως εισαστε σε διατεταγμενη υπερεσια για να επιβληθη αλλως αντιπεριφεριαρχης απο πανω?Γιαυτο παρετιθηκε ο πλεσσιας?Οσαναφορα τον βουδουρη ο πατος ειναι δεδομενος.

  • γιατρος
    γιατρος Σάββατο, 22 Μαρτίου 2014 00:10 Σύνδεσμος σχολίου

    Δικος μου και δικος σου τι θελει να πει ο σοφος Παπαδοπ??
    Υπαρχουν δικοι μας και δικοι σας στην Αριστερη παραταξη ;;
    πεφτω απο τα Συννεφα....
    Αληθεια ποια ειναι η γνωμη σου για Βουδουρη...Το καταπιατε το χαπι αμασητο;;

  • γιατρος
    γιατρος Σάββατο, 22 Μαρτίου 2014 00:07 Σύνδεσμος σχολίου

    ''Δειχνει ανωριμοτιτα,και ευθυνη σε αυτον που σου πειρε το βιογραφικο.Εξελιχθυκες πολυ νωρις,Μεσα σε 4 μηνες εγηνες μελος της νομαρχειακης επιτροπης ''
    τι θελει να πει ο ποιητης ;;
    Εσυ ποσο καιρο εισαι στην Νομαρχιακη ;; 1 μηνα και κατι λιγοτερο;; Μηπως ο Θοδωρης εκλεχτηκε απο διδικασια ;;

  • παπαδοπουλος
    παπαδοπουλος Παρασκευή, 21 Μαρτίου 2014 22:22 Σύνδεσμος σχολίου

    Μηπως αλλα ειναι τα αιτια της παραιτησης του θοδωρη?Μηπως δεν βγηκε αντιπεριφερειαρχης ο δικος σου και σε χρησιμοποιοι ως εξηλαστιριο θυμα για να επιβληθη απο πανω ο δικο σου?Οι λογοι που επικαλισε ειναι για κλαματα.Δεν φεγεις απο ενα κομμα επειδη ηρθες σε αντιθεση με τον συντονιστη για ενα κειμενο που σου λεω εγω οτι εχεις εκατο της εκατο δικαιο.Αλλη ειναι οι λογοι.Δειχνει ανωριμοτιτα,και ευθυνη σε αυτον που σου πειρε το βιογραφικο.Εξελιχθυκες πολυ νωρις,Μεσα σε 4 μηνες εγηνες μελος της νομαρχειακης επιτροπης.Γιατι δεν τα εβαζες ολα αυτα στην Ν.Ε που συνηλθε τη ν τεταρτη?

  • Τακης
    Τακης Παρασκευή, 21 Μαρτίου 2014 18:57 Σύνδεσμος σχολίου

    Ποια και πότε ήταν η άλλη?
    Ποιο κομματόσκυλο ειναι γραμματέας εκει που προσπαθεί να εκπαραθυρωσει καθε διαφορετική άποψη?

  • Ελη
    Ελη Παρασκευή, 21 Μαρτίου 2014 13:41 Σύνδεσμος σχολίου

    Στο καλό σωτήρα και εσύ.

  • Α.Χ.
    Α.Χ. Παρασκευή, 21 Μαρτίου 2014 13:39 Σύνδεσμος σχολίου

    Η παραίτηση του Θοδωρή είναι μεγάλη απώλεια. Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα ΝΕΟ κόμμα, που προσδοκά συμμετοχή από τους νέους ανθρώπους. Ο θοδωρής είναι ο νεότερος άνθρωπος που τιμήθηκε με την ψήφο πολλών μελών του κόμματος για να βρίσκεται σε θέσεις όπως η Νομαρχιακή Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ Αρκαδίας.
    Διευκρινίζω οτι είναι η δεύτερη παραίτηση από τη Νομαρχιακή Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...