Menu
RSS
Τρίτη, 14/04/2026
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας
kalimera728

«Χάιντι, το κορίτσι των βουνών» … στην Τρίπολη!

«Χάιντι, το κορίτσι των βουνών» … στην Τρίπολη!
Η παιδική σκηνή του θέατρου ΠΕΙΡΑΙΩΣ 131 και της Θεατρικής Εταιρίας Μέθεξις με την υπογραφή του Χρήστου Τριπόδη, σας καλούν να παρακολουθήσετε το κλασσικό και διεθνώς αναγνωρισμένο μυθιστόρημα της Γιαχάνα Σπίρι «XAΪΝΤΙ, Το Κορίτσι των Βουνών», σε δύο μοναδικές παραστάσεις, που θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο, 29 Μαρτίου και ώρες 17:30 & 19:30 το απόγευμα, στην αίθουσα του Αποστολοπούλειου Πνευματικού Κέντρου Τρίπολης.
 
Η θεατρική διασκευή του αριστουργήματος (1872) τής Γιοχάνα Σπίρι, "ΧΑΙΝΤΙ, το κορίτσι των βουνών", που έχει αγαπηθεί ιδιαίτερα από μικρά και… μεγάλα παιδιά, αναδεικνύει σύγχρονα παιδαγωγικά ζητήματα όπως η διαφορετικότητα και η προσέγγιση της, την θετική επιρροή της φύσης στον ψυχισμό του ανθρώπου που έχει ξεχαστεί από το σύγχρονο τρόπο ζωής, την δύναμη της αγάπης, της φιλίας και της συντροφικότητας απέναντι στις δυσκολίες της ζωής.
Πρόκειται για μία παράσταση με γνώστούς και καταξιομένους ηθοποιούς , που είναι χαρούμενη, αισιόδοξη, με πολύ χορό, τραγούδια και διαδραστικό θεατρικό παιχνίδι.
Περισσότερες πληροφορίες για την παράσταση "ΧΑΙΝΤΙ, το κορίτσι των βουνών" θα βρείτε στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων (www.e-yliko.gr),
και τελεί υπό την αιγίδα της Ελβετικής πρεσβείας.
 
Δυο λόγια για το έργο:
Η ορφανή Χάιντι πηγαίνει να μείνει στο βουνό με τον γκρινιάρη παππού της που ποτέ δεν είχε γνωρίσει. Οι δυο τους όμως μαθαίνουν με τον καιρό να αγαπούν ο ένας τον άλλο. Ωστόσο η ήρεμη ζωή τους αναστατώνεται με την άφιξη της θείας της Χάιντι που την πιέζει να αποδεχθεί μια ζωή μακριά από τον παππού της και τον Πέτερ για να βρεθεί στο σχολείο, δίπλα στην αυστηρή Φρόιλαιν Ροτενμάιερ και την μικρή Κλάρα. Η απουσία όμως του παππού της είναι μεγάλη και η ηρωίδα μας λαχταρά για τη στιγμή που θα ξαναγυρίσει κοντά του.
 
Η ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ:
Τίτλος: «Χάιντι» (Το κορίτσι των βουνών)
Συγγραφέας: Γιοχάνα Σπίρι
Καλλιτεχνική επιμέλεια : Τριπόδης Χρήστος
Διασκευή- Μετάφραση: Λευτέρης Γιοβανίδης
Σκηνοθεσία: Χρήστος Τριπόδης Λευτέρης Γιοβανίδης
Μουσική: Σταύρος Τσουμάνης
Σκηνικά: Τζαμπίρα Εμμανουέλα
Φωτισμοί: Ανδρέας Γκιουλάτος
                                                                                                        
ΠΑΙΖΟΥΝ:
Βίβιαν Κοντομάρη (Χάιντι)
Χρήστος Τριπόδης, Θεμιστοκλής Καρποδινης (Παππούς – Σεμπάστιαν)
Ζωγραφάκης Δημήτρης , Ιωακείμ Πανάγος(Πέτερ – Φροϊλάιν Ροτενμάιερ – κ. Ζέζεμαν )
Τσαμπίκα Φεσάκη (Θεία Ντέντε – Ασπρούλα – Κλάρα)
 
Η γενική είσοδος είναι εννέα (9) Ευρώ, ενώ υπάρχουν οι ακόλουθες ειδικές προσφορές:
Άνεργοι (με κάρτα ΟΑΕΔ): επτά (7) Ευρώ
Για κρατήσεις και πληροφορίες, μπορείτε να απευθυνθείτε στα τηλέφωνα: 6943-290294 και 213-0089459.

Προσθήκη σχολίου

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...