Τρίπολη | Υπό έλεγχο η φωτιά που εκδηλώθηκε στην Περιοχή Αγίου Κωνσταντίνου (εικόνες)
Φωτιά εκδηλώθηκε σήμερα Παρασκευή (14/8/2026), γύρω στις 12.00 το μεσημέρι, στην περιοχή Αγίου Κωνσταντίνου, στο ύψος του καταυλισμού των Ρομά, σε έκταση με ξερόχορτα.
Στην περιοχή έσπευσαν 9 οχήματα της Πυροσβεστικής με 20 άντρες όπου έθεσαν τη φωτιά υπό έλεγχο χωρίς να απειληθούν σπίτια, ωστόσο προληπτικά και λόγω του αέρα που επικρατεί, δόθηκε εντολή να σηκωθούν και 2 πυροσβεστικά αεροπλάνα, τύπου Pezetel, από Τρίπολη, που πραγματοποιούν ήδη ρίψεις νερού για να να περιορίσουν τον κίνδυνο να επεκταθεί η φωτιά στην ευρύτερη περιοχή αλλά και να επισπεύσουν την κατάσβεση.
Η κυκλοφορία στον αυτοκινητόδρομο διενεργείται κανονικά παρά το γεγονός ότι υπάρχει αρκετός καπνός στην ατμόσφαιρα.
Στο σημείο βρέθηκαν από την πρώτη στιγμή τόσο ο Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας, κος Οικονομόπουλος, όσο και η Αντιδήμαρχος κα Κλειώ Κορώνη -Παπαντωνίου, αντί του Δημάρχου Τρίπολης , κου Κώστα Τζιούμη που βρίσκεται εκτός Αρκαδίας και λόγω καιρικών συνθηκών αδυνατεί να επιστρέψει άμεσα και βρίσκονται σε άμεση συνεργασία με τις αρμόδιες Αρχές.
Πηγή: https://www.drt915.gr
Tags:
Πυρκαγιά,Σχετικά Άρθρα
- Προβληματισμός στις τάξεις των αστυνομικών της Αρκαδίας μετά τις εξαγγελίες στη ΔΕΘ
- «Ρεκόρ» λουόμενων στη λίμνη Μουστού!
- Η Ύψωσις του Τιμίου Σταυρού στη Μονή Αγίου Νικολάου Καρυάς στην Κυνουρία
- Σύγχρονο και ανακαινισμένο προαύλιο του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Τρίπολης (vd)
- Γορτυνία | Με μεγάλη κατάνυξη η πανήγυρη της Μονής Ζωοδόχου Πηγής Δωδεκαμέτρου για το Γενέσιο της Υπεραγίας Θεοτόκου (εικόνες)






